WSK M06 196?
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06 L
Honda Shadow VLX 600 - Lokalizacja: Ciechanowiec
- Kontaktowanie:
WSK M06 196?
Witam
O to mój motocykl.
Zamierzam rozebrać go na części pierwsze i odnowić. Na ostatniej fotce już czeka na rozbiórkę.
Proszę o pomoc w identyfikacji modelu oraz roku produkcji , po numerze ramy S0456357 wnioskuję że data produkcji to 63- 65 r. Może ktoś poda konkretny rok . Brak tabliczki znamionowej i dokumentów . Szukam w wydziale komunikacji po numerze rejestracyjnym - podobno mogą mieć papiery w archiwum ,ale bez nazwiska na kogo był zarejestrowany to będzie trudno znaleźć. Silnik prawdopodobnie na chodzie - tylko sprzęgło nie działało. Przebieg 16134 km.
Czy w tym modelu filtr powietrza był bezpośrednio na gaźniku czy w puszcze ?
W jakim kolorze mogła być kanapa - bo teraz jest w pokrowcu ze skaji , a pod spodem jest pokrowiec szmaciany - brak oryginalnego.
O to mój motocykl.
Zamierzam rozebrać go na części pierwsze i odnowić. Na ostatniej fotce już czeka na rozbiórkę.
Proszę o pomoc w identyfikacji modelu oraz roku produkcji , po numerze ramy S0456357 wnioskuję że data produkcji to 63- 65 r. Może ktoś poda konkretny rok . Brak tabliczki znamionowej i dokumentów . Szukam w wydziale komunikacji po numerze rejestracyjnym - podobno mogą mieć papiery w archiwum ,ale bez nazwiska na kogo był zarejestrowany to będzie trudno znaleźć. Silnik prawdopodobnie na chodzie - tylko sprzęgło nie działało. Przebieg 16134 km.
Czy w tym modelu filtr powietrza był bezpośrednio na gaźniku czy w puszcze ?
W jakim kolorze mogła być kanapa - bo teraz jest w pokrowcu ze skaji , a pod spodem jest pokrowiec szmaciany - brak oryginalnego.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moje maszyny: WSK KOS 85 i inne
MZ ES 250/2 i inne
WFM OSA M52 i M50 - Lokalizacja: Kutno
- Kontaktowanie:
Re: WSK M06 196?
M06L kilka dni temu przeszła mi taka koło nosa
- Adam_Ga
- Moje maszyny: 125 & 175 & 350
- Kontaktowanie:
1964, kanapa podówjna typowa dla WSK z tych lat (boki czarne, czerwona góra)
"Jak się dba to się i jedzie, jak się nie dba to się nie będzie jechało"
-
- Moje maszyny: JUNAK 59,60,61,63,65
OSA 1965
SHL M04 1951
WFM 55,57,62
AVO - Lokalizacja: Przysucha
- Kontaktowanie:
Człowieku, co Ty chcesz remontować, umyj, zakonserwuj i zostaw. 3xZ . A jak nie to daj numer i kupię ją od Ciebie, ale tylko jej nie niszcz.
-
- Moje maszyny: WSK M06B,WSK M06B1,WSK M150,WSK M06-64,
WSK M06L,WSK M06Z2 - Lokalizacja: Wolbrom
- Kontaktowanie:
Jedną mi sprzedał a już chce kupować inną, najważniejsze żeby gotówka była w obrocie.skavinsky pisze:.... daj numer i kupię ją od Ciebie...

-
OSA 1965
SHL M04 1951
WFM 55,57,62
- Kontaktowanie:
OO kiedy to było
hehehe
ostatnio nic nie kupuje i to od dawna.....robię M04 i fundusze konkretne w to idą. To nie WSK że części są po kilkadziesiąt zł
Tu niestety każda oryginalna część to ....po kilkaset zł 

ostatnio nic nie kupuje i to od dawna.....robię M04 i fundusze konkretne w to idą. To nie WSK że części są po kilkadziesiąt zł

- grzek30
- Moje maszyny: 2,5xM21W2S2 i inne..
- Kontaktowanie:
Też bym jej nie ruszał.Zle nie wyglada.
-
- Kontaktowanie:
Re: WSK M06 1964
Jak są kupcy to znaczy że warto brać się za robotę.
W tej chwili motocykl już rozebrany. Na fotkach z daleka wygląda nieźle ale wyszło więcej braków i roboty niż zakładałem na początku. W końcu 16 tys. przebiegu robi swoje. Błotnik tylny popękany, w przednim brak ucha , osłona łańcucha rozerwana (na początku myślałem że tak ma być ) . Stopka pasażera prawdopodobnie była urwana i ktoś za nisko przyspawał - teraz się nie otwiera, przeszkadza tłumik. Mocowanie manetki w kierownicy przecięte kątówką - zamontowana linka z łebkiem który nie przechodził przez mocowanie.
Braki , te ważniejsze :
- Lampa przód + ramka
- osłona stacyjki + kluczyk
- filtr powietrza,
- osłona akumulatora
- klosz tył
- centralna stopka
- 1 szprycha w tylnym kole
Tych elementów poszukuje - jak ktoś ma na zbyciu to proszę na pw
W tej chwili motocykl już rozebrany. Na fotkach z daleka wygląda nieźle ale wyszło więcej braków i roboty niż zakładałem na początku. W końcu 16 tys. przebiegu robi swoje. Błotnik tylny popękany, w przednim brak ucha , osłona łańcucha rozerwana (na początku myślałem że tak ma być ) . Stopka pasażera prawdopodobnie była urwana i ktoś za nisko przyspawał - teraz się nie otwiera, przeszkadza tłumik. Mocowanie manetki w kierownicy przecięte kątówką - zamontowana linka z łebkiem który nie przechodził przez mocowanie.
Braki , te ważniejsze :
- Lampa przód + ramka
- osłona stacyjki + kluczyk
- filtr powietrza,
- osłona akumulatora
- klosz tył
- centralna stopka
- 1 szprycha w tylnym kole
Tych elementów poszukuje - jak ktoś ma na zbyciu to proszę na pw
-
- Kontaktowanie:
Wiem że w L-u nie było światła hamulca ale w lampie mam 2 żarówki.
Czy te 2 śrubki po prawej stronie stopki to miejsce do montażu automatu stopu ?
Jak tak to czy ktoś widział zamontowany w tym miejscu - jak jest połączony z hamulcem.
Czy te 2 śrubki po prawej stronie stopki to miejsce do montażu automatu stopu ?
Jak tak to czy ktoś widział zamontowany w tym miejscu - jak jest połączony z hamulcem.
- DarAss
- Moje maszyny: WSK 125 M06B3 '76
WSK 125 M06 L 'ok 60
WSK 175 składak - Lokalizacja: Bydgoszcz
- Kontaktowanie:
ktoś mógł dorobić. Masz automaty ze sprężynką.
-
- Kontaktowanie:
Śrubki są pod automat stopu - znalazłem w necie fotkę z zamontowanym w tym miejscu.
Rozebrałem siedzenie, pod czarnym pokrowcem była samoróbka + pod nim resztka oryginalnego.
Za to na gąbce ładnie zachowane napisy i oznaczenia.
Rozebrałem siedzenie, pod czarnym pokrowcem była samoróbka + pod nim resztka oryginalnego.
Za to na gąbce ładnie zachowane napisy i oznaczenia.
-
- Kontaktowanie:
Tymczasowo zająłem się komorą do piaskowania - prawie już skończona. Pierwsza próba piaskowania na drobnych elementach od wski - i niestety nawet na małej dyszy sprężarka za słaba. Już zamówiłem sam kompresor i teraz będę przerabiał obecną sprężarkę.
- kuchar
- Moje maszyny: wueski, jawa, romet
- Kontaktowanie:
Wypoleruj sobie oryginalny lakier i broń Boże nie maluj ! Remont można zrobić w każdej chwili a oryginału już nie przywrócisz. Do remontu kupuje się zardzewiałki z szopy a nie w takim dobrym stanie.
-
- Kontaktowanie:
Oto dowody że Mikołaj istnieje , tylko trzeba wskazać mu numer aukcji i ilość sztuk.
Większość jest na fotce. Zakupy robione były u gmoto , stolmot , multicar
gmoto - filtr paliwa przyszedł niebieski, na aukcji był czerwony i dopisek " kupujesz dokładnie to co na zdjęciu" + klucz do szprych pordzewiały , koszt znikomy ale reklamowałem. Dostałem towar taki jak trzeba , trzeba było zadzwonić , wypełnić formularz reklamacyjny. Sprawa załatwiona profesjonalnie, padło nawet słowo " przepraszam ". Pomimo tego drobnego incydentu - Firma godna polecenia
stolmot - to co kupione to przyszło
multicar - trochę części + zestaw linek (nie ma na fotce) nie pasuje do mojej wski , według opisu na aukcji którego praktycznie nie ma, pasuje do 125, po zagłębieniu się w temat zostałem wprowadzony w błąd, po części przez swoją niewiedzę. Linki odesłałem - czekam na rozwój sytuacji
Otrzymałem także filtr powietrza - kompletny
Pytanko - czy ktoś wie w jakim kolorze oryginalnie mógł być filtr w L-ce , na forum są ocynkowane, czarne i chromowane.
Poza tym udało mi się znaleźć kompletną lampę bez licznika - szkło, ramkę i odblask przekładam do swojej , oraz dodatkowe szkło i odblask od wski + inne niewiadomego pochodzenia
Większość jest na fotce. Zakupy robione były u gmoto , stolmot , multicar
gmoto - filtr paliwa przyszedł niebieski, na aukcji był czerwony i dopisek " kupujesz dokładnie to co na zdjęciu" + klucz do szprych pordzewiały , koszt znikomy ale reklamowałem. Dostałem towar taki jak trzeba , trzeba było zadzwonić , wypełnić formularz reklamacyjny. Sprawa załatwiona profesjonalnie, padło nawet słowo " przepraszam ". Pomimo tego drobnego incydentu - Firma godna polecenia
stolmot - to co kupione to przyszło
multicar - trochę części + zestaw linek (nie ma na fotce) nie pasuje do mojej wski , według opisu na aukcji którego praktycznie nie ma, pasuje do 125, po zagłębieniu się w temat zostałem wprowadzony w błąd, po części przez swoją niewiedzę. Linki odesłałem - czekam na rozwój sytuacji
Otrzymałem także filtr powietrza - kompletny
Pytanko - czy ktoś wie w jakim kolorze oryginalnie mógł być filtr w L-ce , na forum są ocynkowane, czarne i chromowane.
Poza tym udało mi się znaleźć kompletną lampę bez licznika - szkło, ramkę i odblask przekładam do swojej , oraz dodatkowe szkło i odblask od wski + inne niewiadomego pochodzenia
-
- Kontaktowanie:
Firma multicar - za linki i przesyłkę pieniądze zwróciła ( trochę to trwało )
Kupiłem zestaw linek od użytkownika alledrogo wieprzmak poza serwisem, oczywiście tym razem poszło dużo pytań i maili z obu stron. Robią linki we wszystkich kolorach. Polecam i podaję bezpośredniego maila: j.skiba@chello.pl
Znalazłem pokrywkę akumulatora.
W międzyczasie dalej prace trwają nad sprężarką.
Kupiłem zestaw linek od użytkownika alledrogo wieprzmak poza serwisem, oczywiście tym razem poszło dużo pytań i maili z obu stron. Robią linki we wszystkich kolorach. Polecam i podaję bezpośredniego maila: j.skiba@chello.pl
Znalazłem pokrywkę akumulatora.
W międzyczasie dalej prace trwają nad sprężarką.
-
- Kontaktowanie:
Sprężarka już zrobiona - pierwsze próby piaskownia
Kupię stare szprychy do kół 19-stek na półbębnach - Będę cynkował stare - brakuje mi 1 sztuki i parę pogiętych jest do wymiany
Kupię stare szprychy do kół 19-stek na półbębnach - Będę cynkował stare - brakuje mi 1 sztuki i parę pogiętych jest do wymiany
- yazimoo
- Moje maszyny: WSK 125 M06 58'
WSK 125 73'
WFM M06 59' - Lokalizacja: Dynów
- Kontaktowanie:
Jak idzie piaskowanie na tym kompresorze ? Butla 200l widze
-
- Kontaktowanie:
Rozebrałem tylne amortyzatory i okazało się że są różne. Jak siedziały w ramie to nie było tego widać. Szklanki i górna osłona taka sama. Sprężyna około 5 mm dłuższa w tym co jest na dole na fotce.
Ktoś mi powie który jest właściwy ????
Z piaskowania jestem bardzo zadowolony. Butla dokładnie 180 L - ciśnienie ustawione na 8 barów , ponownie załączenie przy 6 barach. Piaskuje dyszami od 4 , 5 , 6 mm. Jak na razie miałem problem z osłoną akumulatora i lampą - strasznie twardy lakier, ale zmieniłem dysze na 4 i ciśnienie bliżej 8 i powoli poszło. Jak skończę piaskować cały motocykl to będę miał więcej do powiedzenia.
yazimoo - jak chcesz więcej informacji to pytaj - trochę mi zeszło żeby przerobić sprężarkę i chętnie podzielę się zdobytym doświadczeniem
Ktoś mi powie który jest właściwy ????
Z piaskowania jestem bardzo zadowolony. Butla dokładnie 180 L - ciśnienie ustawione na 8 barów , ponownie załączenie przy 6 barach. Piaskuje dyszami od 4 , 5 , 6 mm. Jak na razie miałem problem z osłoną akumulatora i lampą - strasznie twardy lakier, ale zmieniłem dysze na 4 i ciśnienie bliżej 8 i powoli poszło. Jak skończę piaskować cały motocykl to będę miał więcej do powiedzenia.
yazimoo - jak chcesz więcej informacji to pytaj - trochę mi zeszło żeby przerobić sprężarkę i chętnie podzielę się zdobytym doświadczeniem
- yazimoo
- Moje maszyny: WSK 125 M06 58'
WSK 125 73'
WFM M06 59' - Lokalizacja: Dynów
- Kontaktowanie:
Pytam z ciekawości bo mój Brat właśnie miesiąc temu kupił taki sam kompresor trzytłokowy do butli z aspy, ciekawy byłem czy to pociągnie. Na mojej sprężarce nie popiaskuje, do lakierowania idealna ale za mała butla do piaskowania 100l, dwa tłoki.
Nagraj krótki filmik jak to piaskuje
Nagraj krótki filmik jak to piaskuje

-
OSA 1965
SHL M04 1951
WFM 55,57,62
- Kontaktowanie:
Amortyzator raczej powinien być ten krótszy a ten dłuższy od WSk w B1 taki jest np