Wyłącznik masy

Odpowiedz
hdsfh12
Posty: 62
Rejestracja: 2008-06-27, 12:09
GG: 0
Kontaktowanie:

Wyłącznik masy

Post autor: hdsfh12 » 2021-05-06, 21:19

Chciałem zabezpieczyć akumulator przed przypadkowym rozładowaniem i założyć wyłącznik masy.
Nie wiem czy to dobry pomysł.
https://amptone.pl/p/361/2422/przelaczn ... zniki.html
Coś takiego może być czy za słabe?

Awatar użytkownika
CZESIO1958
Posty: 162
Rejestracja: 2011-10-02, 12:51
GG: 0
Moje maszyny: Junak (w trakcie)
MBK Evolis 80
Lokalizacja: Mysłowice
Kontaktowanie:

Re: Wyłącznik masy

Post autor: CZESIO1958 » 2021-05-07, 06:04

Do WSKi wystarczy
Wg mnie :D

halcik
Posty: 2098
Rejestracja: 2015-11-30, 09:25
GG: 0
Moje maszyny: WSK KOS 85 i inne
MZ ES 250/2 i inne
WFM OSA M52 i M50
Lokalizacja: Kutno
Kontaktowanie:

Re: Wyłącznik masy

Post autor: halcik » 2021-05-07, 14:18

Jestem minimalista, w samochodzie nie mam. Za rozłączenie akumulatora jest odpowiedzialna stacyjka, która ma działać poprawnie.
Taką pewność ma zapewnić stacyjka, a Ty chcesz aby dawał ci tą pewność przecież również zawodny przełącznik. Dla mnie coś albo działa albo nie.

hdsfh12
Posty: 62
Rejestracja: 2008-06-27, 12:09
GG: 0
Kontaktowanie:

Re: Wyłącznik masy

Post autor: hdsfh12 » 2021-05-07, 14:45

Niby wystarczy stacyjka ale dochodzi do tego cała instalacja którą sam zakładałem i jakoś jej ani swojej robocie nie ufam.
Boję się jakiegoś zwarcia. W C360 i T25 mam wyłączniki masy i jest ok.

Odpowiedz

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości