Chromowanie - polecamy zakłady, opinie, kontakty itp.
- Jawer
- GG: 6650935
- Moje maszyny: WSK m06-z2
JAWA 250/04 - Lokalizacja: Zduńska Wola / Łódź
- Kontaktowanie:
Re: Chromowanie - polecamy zakłady, opinie, kontakty itp.
U nas (podpis) na forum jest pracownik tego zakładu. Możesz do niego pisać w sprawie wyceny ma bodajże nick "chromuj". Dla forumowiczów daje nawet rabat
Zapraszam na forum starych Jaw - http://www.jawa250.fora.pl
- lisek13
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M21W2 `77
WSK M21W2 Kobuz `77, - Lokalizacja: Na Jurze (SZA)
- Kontaktowanie:
Dzięki za wszelkie info;]
Dobrze wiedziećJawer pisze: Dla forumowiczów daje nawet rabat
- tomek23293
- GG: 8328143
- Moje maszyny: WSK M06 B3
Simson S51
Romet Pony m301 - Lokalizacja: Sieradz
- Kontaktowanie:
Dajecie mi nik togo forumowicza od chromuj.pl
- brendi10
- Moje maszyny: Simson s51
, Junak, wsk M06 b1 remont - Lokalizacja: Krosno
- Kontaktowanie:
Witam oddawał do tej chromowni. Chrom jest bardzo ładny. Czas oczekiwania to ok. 3tyg.
Zdjecia chromów są w remoncie mojej wsk (link w podpisie).
Zdjecia chromów są w remoncie mojej wsk (link w podpisie).
viewtopic.php?f=70&t=13002 - remont mojej wsk
- P@tryk95
- GG: 10154026
- Moje maszyny: WSK B3 Garbi,Wsk B1,Simson sr 50
- Kontaktowanie:
Brendi ile dałeś za pochromowanie tych elementów?
- brendi10
- Moje maszyny: Simson s51
, Junak, wsk M06 b1 remont - Lokalizacja: Krosno
- Kontaktowanie:
Z własnym przygotowaniem 120zł.
viewtopic.php?f=70&t=13002 - remont mojej wsk
-
- GG: 6029908
- Moje maszyny: ktm 350
- Kontaktowanie:
W czym mogę pomóc koledze Tomaszowi ? Jeśli chodzi o wycenę to skrobać maile do mnie - biuro@chromuj.pl - to jest najwygodniejsza droga kontaktu !tomek23293 pisze:Dajecie mi nik togo forumowicza od chromuj.pl
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Wysłałem e-mail mam nadzieję, że mały rabacik ze względu na kontakt z forum uwzględnisz
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Zrobiłem małe rozeznanie po paru firmach. Wysłałem zapytanie przez maila w sprawie pochromowania tych elementów: http://i.imgur.com/tB5CALH.jpg
Email poszedł do:
Dobrze byłoby jeszcze sprawdzić jakość każdego z tej listy, ale z wiadomych względów nie jest to możliwe. Myślę, że Motochrom i Tiger chrom są najlepsi z tych wymienionych jeśli chodzi o jakość i rzetelność (szybka i sprawna odpowiedź).
Mam nadzieję, że komuś to pomogło. Pozdrawiam
Email poszedł do:
- Rosik.pl
- Danex w Zgierzu
- Motochrom w Poznaniu
- Tigerchrom
- Galwanika Hermes coś tam.
- Rosik.pl
BRAK - Danex w Zgierzu
Odnosząc się do ostatniego zdjęcia -kierownica ,2 podkładki,2 rury cena renowacji nie powinna przekroczyć 350,00 zł netto.
Zakres renowacji obejmuje -usunięcie starych powłok,obróbka szlifierska,położenie miedzi ,niklu i chromu.
Standardowo {trudno określić wymiary} cena za 1 dm2 powierzchni renowacyjnej wynosi 15,00 zł.
W.Pietrzak Danex - Motochrom w Poznaniu
Witam
Cena tych detali to około 450 zł
Pozdrawiam - Tiger chrom
Witamy
Koszt kompleksowej renowacji detali z Pańskiego zapytania wyniesie ok. 500 zł
Czas realizacji: ok. 4 tygodni roboczych.
W przypadku detali narażonych na zmiany temperatur np. elementy układu wydechowego, proces wtórnej galwanizacji nigdy nie przebiega tak jak na surowych stalowych detalach. Ponieważ proces galwanizacji opiera się na procesie elektrolizy - przewodności materiałowej, która w przypadku przehartowanych detali jest zaburzona. W związku z tym mogą występować nie pożądane efekty - przebarwienia, zmniejszona trwałość powłok i każda galwanizernia powinna o tym informować.
Poza tym nie da się w tym przypadku zniwelować wszystkich niedociagnięć materiału ( dziurki itp. ), które zazwyczaj zrównuje się grubszą powloką miedzi, a w tym przypadku mając na uwadze trwałość powłok nie można jej nałożyć zbyt dużo, a także samego materiału nie można zbytnio zeszlifować.
„Przedmioty, które powierzacie Państwo w celu renowacji ich powłok galwanicznych początkowo pozbawiane są starych powłok galwanicznych w sposób elektro chemiczny. Następnie oczyszczone detale przechodzą liczne prace szlifiersko - polerskie, punktowe uzupełnianie ubytków np. mosiądzem. Części nie widoczne np. wnętrza zderzaków są piaskowane. Tak przygotowane, poddawane są kąpielą w pół-automatycznych wannach z miedzią ( jest ona niezbędna podczas galwanizacji części motoryzacyjnych narażonych na warunki atmosferyczne itp. ponieważ zwiększa wytrzymałość antykorozyjną oraz pomaga wyrównać powierzchnię detalu ). Po każdej fazie kąpieli miedzianej są polerowane w celu uzyskania jednolitej, lustrzanej powierzchni antykorozyjnej. W następnym etapie przenoszone są już na w pełni zautomatyzowaną linię 30 wanien w której przechodzą procesy niklowania wstępnego, niklowania właściwego - błyszczącego, liczne płukanki, odtłuszczania, trawienia, pasywacje oraz finalne chromowanie wzbogacone o środki uszczelniające powłoki galwaniczne. Tak oto zbliżamy sie do końca mocno uproszczonego procesu renowacji części chromowanych. Pozostaje już tylko finalne przepolerowanie detalu i może on trafić do klienta.”
- Galwanika Hermes coś tam
BRAK
Dobrze byłoby jeszcze sprawdzić jakość każdego z tej listy, ale z wiadomych względów nie jest to możliwe. Myślę, że Motochrom i Tiger chrom są najlepsi z tych wymienionych jeśli chodzi o jakość i rzetelność (szybka i sprawna odpowiedź).
Mam nadzieję, że komuś to pomogło. Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Jakub
- GG: 4657132
- Moje maszyny: Jubilat
- Kontaktowanie:
Wysyłkowo to pewnie długo robię w Danex . Jak osobiście pogadasz to okres kilku tygodni . Taka wskazówka
Mów mi Kuba. Zielony w 175
Raz sierpem , raz młotem w czerwoną hołotę
Magister Kebeb
Raz sierpem , raz młotem w czerwoną hołotę
Magister Kebeb
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Nie uśmiecha mi sie tak daleko jechać .
-
- GG: 6029908
- Moje maszyny: ktm 350
- Kontaktowanie:
Detal który ma być zrobiony na 100 % praktycznie zawsze musi być szlifowany i polerowany po miedzi i to niejednokrotnie bo średnio miedziuje się 2 - 3 razy aby zgubić wszelkie niedociągnięcia materiałowe. Samym szlifem na stali dziurek itp. nie pozbędzie się w całości bo zazwyczaj materiału jest już zbyt mało i tylko świeci na niebiesko Wtedy po procesie miedziowania ubytki się uwidaczniają ( miedź narasta wszędzie tak samo - nie ma szczególnych właściwości wyrównujących chyba, że ktoś tylko z oszczędności nią liźnie ). Dlatego też prace szlifiersko - polerskie są nieuniknione. Ogólnie proces renowacji jest skomplikowany i pracochłonny ( poprawnie wykonany ) i możne być wykonany na wiele rożnych sposobów ( zastosowane powłoki, nakład prac ).fumrajd pisze:Najpierw wszystko idzie do szlifierni. Dobrze wyszlifowany detal nie musi być polerowany po miedzi bo wygląda dobrze.Po miedzi poleruje się najczęściej jeśli na wannie wyjdzie coś nie tak.kot0072 pisze:Jak robią na miedzi i trzeba przed ponownym chromowaniem to wszystko polerować to wg mnie normalnie ja za szklanki i sprężyny od tylnych amorów od sporta 300 zapłaciłem
To wszystko ma wpływ na rożne ceny i efekty końcowe.
Co do cen, to także należy zwrócić uwagę ( informacja od klientów ) na fakt iż nagminnie zakłady początkowo zaniżają koszt usługi po czy przy finalizowaniu lub ( gdy w grę wchodzi wysyłka ) po otrzymaniu detali cena nagle wzrasta - dopuszczalne do kilkunastu % bo detal już ma w rękach ale nie o 70 czy 100 %. Zwyczajnie jeżeli nie nastąpiła pomyłka w podanych wymiarach jest to naciągactwo !
Ps. wybrałeś kolego zły okres do porównywania ofert ponieważ zakłady trudniące się jedynie renowacją mają teraz znacznie mniej prac i ceny nie będą wiarygodne. Najlepiej sprawdzać w szczycie sezonu - widać kto ile ma roboty to już o czymś świadczy no i ceny mają bardziej stabilny poziom.
Pozdrawiamy zespól chromuj.pl
- Marek.K
- GG: 11491915
- Moje maszyny: Komary, Ogary, WSK'i
- Kontaktowanie:
Panowie,ktoś miał do czynienia z ta firmą ?
Chromowanie:
Żuchowski Tomasz Zakład Usługowo-Handlowy
Butryny 17A (20 km. od Olsztyna)
89 5133830
Chromowanie:
Żuchowski Tomasz Zakład Usługowo-Handlowy
Butryny 17A (20 km. od Olsztyna)
89 5133830
Pozdrawiam Marek.
Ekipa Północ
Ekipa Północ
-
- Moje maszyny: wsk m06-150
- Kontaktowanie:
witam,
czy moze ktoś polecić solidną firmę wykonujacą chromy techniczne? Najlepiej z malopolskiego podkarpackiego lubelskiego.
Słyszalem o ZM Tarnów ale to zbrojeniówka i małych zleceń nie przyjmują, niestety.
czy moze ktoś polecić solidną firmę wykonujacą chromy techniczne? Najlepiej z malopolskiego podkarpackiego lubelskiego.
Słyszalem o ZM Tarnów ale to zbrojeniówka i małych zleceń nie przyjmują, niestety.
-
- Moje maszyny: Kiedyś były i WSK :)
- Kontaktowanie:
Ja dwa razy robiłem graciarnię w Starej Miłosnej k. Warszawy, tu mam najbliżej
Facet ogłasza się na allegro, nick: galwanizer4 i robi też wysyłkowo.
http://allegro.pl/czesci-kawasaki-honda ... 11578.html
Robił mi ze 3 lata temu chrom na trzy kierownice do Komara oraz karton drobnicy w białym cynku,
po tym czasie z powłokami nic się nie dzieje.
Kilka dni temu zleciłem mu renowację kierownicy do Jawki oraz spory karton drobiazgu na biały cynk,
śrubki, blaszki, stopki osie kół i takie tam.
Robota zrobiona w trzy dni, jakość i cena mi pasuje, nic nie zniszczył i nie zgubił.
Jak będę robił coś w przyszłości też do niego podjadę.
Chcesz zadzwoń, zapytaj, namiary masz w linku z allegro.
Facet ogłasza się na allegro, nick: galwanizer4 i robi też wysyłkowo.
http://allegro.pl/czesci-kawasaki-honda ... 11578.html
Robił mi ze 3 lata temu chrom na trzy kierownice do Komara oraz karton drobnicy w białym cynku,
po tym czasie z powłokami nic się nie dzieje.
Kilka dni temu zleciłem mu renowację kierownicy do Jawki oraz spory karton drobiazgu na biały cynk,
śrubki, blaszki, stopki osie kół i takie tam.
Robota zrobiona w trzy dni, jakość i cena mi pasuje, nic nie zniszczył i nie zgubił.
Jak będę robił coś w przyszłości też do niego podjadę.
Chcesz zadzwoń, zapytaj, namiary masz w linku z allegro.
-
- Moje maszyny: wsk m06-150
- Kontaktowanie:
dzieki za namiar, niestety nie robia tam chromu technicznego, dekoracyjny maja rzeczywiście w dobrej cenie i dobrej jakości.
pytanie o chrom techniczny nadal aktualne
pytanie o chrom techniczny nadal aktualne
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Piotr Wiśniewski z Krakowa robi też chrom techniczny.
-
- Moje maszyny: WSK(S1, S2, lelek, dudek, kos)
SHL(gazela, M11);beta EVO - Lokalizacja: koło Krakowa
- Kontaktowanie:
On sam nic nie robi. Jest tylko pośrednikiem. Miałem z nim kontakt. Sympatyczny facet ale za szkiełkowanie dwóch bębnów hamulcowych powiedział mi 80zł!!! Drobne elementy ale musi mu się opłacać zawieść do zakładu i coś na tym zarobić to i cena zamiast 30zł jest 80zł. Tak samo z lakierowaniem i innymi pracami.Alien pisze:Piotr Wiśniewski z Krakowa robi też chrom techniczny.
Kupię części do WSK TRIAL (pw).
-
- Moje maszyny: WSK 125
WSK 175
Romet Ogar 200
Suzuki sv 650s - Lokalizacja: Włoszczowa
- Kontaktowanie:
Co myślicie o firmie
Galwanizatorstwo. A. Osiński
Adres:Ul. Puławska 34Kod pocztowy/Miasto:05-500 PiasecznoWojewództwo:Mazowieckie
mieliście styczność z tą firmą , wygląda na bardzo porządną
Galwanizatorstwo. A. Osiński
Adres:Ul. Puławska 34Kod pocztowy/Miasto:05-500 PiasecznoWojewództwo:Mazowieckie
mieliście styczność z tą firmą , wygląda na bardzo porządną
-
- Moje maszyny: WSK, itp.
- Kontaktowanie:
hej
robiłem u osińskiego wcześniej- ogólnie jestem zadowolony choć też kilkukrotnie zwłaszcza ostatnie zlecenia potrafił schrzanić. cenowo to też to tak średnio wygląda.
Teraz robię gdzie indziej i wychodzi na gotowo sporo taniej i mam dopilnowane że wszystko jest ok.
robiłem u osińskiego wcześniej- ogólnie jestem zadowolony choć też kilkukrotnie zwłaszcza ostatnie zlecenia potrafił schrzanić. cenowo to też to tak średnio wygląda.
Teraz robię gdzie indziej i wychodzi na gotowo sporo taniej i mam dopilnowane że wszystko jest ok.