stacyjka nie gasi
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk 125
- Kontaktowanie:
stacyjka nie gasi
witam,od 4 dni posiadam wsk 125 -1975r, stacyjka nie gasi silnika po wyciągnięciu kluczyka ale za to przy naciśnięciu przycisku sygnału gasi silnik sygnał sprawny po podłączeniu na krótko,instalacja podpięta według schematu? kupiłem nową stacyjkę i dalej jest to samo, przez chwilę działało gaszenie po przekręceniu stacyjki w pozycję3, nie świeci podświetlenie prędkościomierza żarówka nowa, proszę o porady?
-
- Moje maszyny: WSK 125 M06 B3 1972r
- Kontaktowanie:
Re: stacyjka nie gasi
gaszenie w WSK 125 polega na "gubieniu iskry" tzn, kabel od przerywacza idący do styku 21 w stacyjce zwiera się z masą podpiętą do styku 10, więc po prostu sprawdź czy masz tak podłączone kable
-
- Kontaktowanie:
witam,kable połączone mam dobrze,problemem był czarny kabel od silnika,teraz mam gaszenie w 3- ciej pozycji kluczyka , czy tak ma być? czytałem że po wyjęciu kluczyka w każdej pozycji silnik ma zgasnąć i nie wiem czy dalej mam coś nie tak? , dalej też nie mam sygnału i oświetlenia prędkościomierza,czy muszę mieć do tego akumulator?
- Karlicek
- GG: 7162090
- Moje maszyny: M21 W2
M06 B3 - Lokalizacja: Gniezno
- Kontaktowanie:
Tak, silnik powinien gasnąć po wyjęciu kluczyka w każdej pozycji, do klaksonu potrzebny jest akumulator, ale podświetlenie prędkościomierza przy dobrym ładowaniu powinno być bez akumulatora nawet.
Ja się z panem zgadzam. Oczywiście, że jest to ukartowana robota określonych kół.
-
- Kontaktowanie:
to co mam reklamować stacyjkę? jakby ktoś mógł to proszę o foto stacyjki z kolorami kabli może mam zły schemat albo nie umiem go odczytać i stąd problem