Gil 1977
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Wsk Gil
- Kontaktowanie:
Gil 1977
Witam zmotoryzowanych,
Jestem szczęśliwym posiadaczem motocykla WSK Gil. Motocykl posiada dokumenty (świeżo zarejestrowalem) i jest na chodzie. Przejechałem nim około 50 kilometrów i śmiało mogę stwierdzić - Rakieta!
Proszę użytkowników o pomoc w ocenie oryginalności niektórych podzespołów. W motocyklu z moich wstepnych obserwacji brakuje obejmy tłumika i sprężyny podnózka. Boczki: jeden plastikowy, jeden metalowy. Proszę mi podpowiedzieć czy w tym roczniku wystepują boczki z naklejkami trójkątnymi czy też z napisem "Gil"? Powinny być plastikowe czy metalowe?
Obejma tłumika. Widziałem wersję na dwie srubki i jedna. Którą proponujecie szukac?
Gumy na bak. Szukać łezek czy tez łezek z "nózkami"(tych z wasami).
Dziękują za pomoc i poświecony czas na oględziny!!!
Pozdrawiam serdecznie!
Jestem szczęśliwym posiadaczem motocykla WSK Gil. Motocykl posiada dokumenty (świeżo zarejestrowalem) i jest na chodzie. Przejechałem nim około 50 kilometrów i śmiało mogę stwierdzić - Rakieta!
Proszę użytkowników o pomoc w ocenie oryginalności niektórych podzespołów. W motocyklu z moich wstepnych obserwacji brakuje obejmy tłumika i sprężyny podnózka. Boczki: jeden plastikowy, jeden metalowy. Proszę mi podpowiedzieć czy w tym roczniku wystepują boczki z naklejkami trójkątnymi czy też z napisem "Gil"? Powinny być plastikowe czy metalowe?
Obejma tłumika. Widziałem wersję na dwie srubki i jedna. Którą proponujecie szukac?
Dziękują za pomoc i poświecony czas na oględziny!!!
Pozdrawiam serdecznie!
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Kontaktowanie:
Re: Gil 1977
Kilka dodatkowych zdjęć.
Czy to jest oryginalna nóżka od tego modelu? Rozstaw pasuje. Wykręciłem aby poprawić śruby mocujące. Gdzies na necie widziałem inny rodzaj przy Gilu.
Chwilowo zdemontowałem pokrywę łańcucha (element przy silniku) aby poprawić śrubki i zobaczyć stan zębatki.
Czy to jest oryginalna nóżka od tego modelu? Rozstaw pasuje. Wykręciłem aby poprawić śruby mocujące. Gdzies na necie widziałem inny rodzaj przy Gilu.
Chwilowo zdemontowałem pokrywę łańcucha (element przy silniku) aby poprawić śrubki i zobaczyć stan zębatki.
- DaViD
- Moje maszyny: WSK Lelek '76
WSK Dudek '76
WSK '71
WSK S1 '75
WSK S2 '75 - Lokalizacja: Opoczno
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Dzieki, oj idzie oszaleć, tyle wariantów że nie mogę się połapać. Z jednej strony widzę nieprawidłowości ale patrząc na margines błędu (przejściowe modele i roczniki miały części od poprzednich) to pesymizm znika.
Proszę, pomóżcie z oceną oryginalności!
Dziękuję
- Skinder
- Moje maszyny: Perkoz 0001
- Kontaktowanie:
Zostawiłbym jak jest, grzechem byłoby grzebanie przy niej Zrobić drobne korekty, ładnie umyć, ewentualnie technicznie doprowadzić do porządku (wymiana łożysk, tulejek itd), lekko podłatać lewy boczek i tyle.
-
- Kontaktowanie:
Owszem, żadne przeróbki, malowanie itp nie wchodzą w rachubę, chodzi mi tylko o pomoc w detalach.Skinder pisze:Zostawiłbym jak jest, grzechem byłoby grzebanie przy niej Zrobić drobne korekty, ładnie umyć, ewentualnie technicznie doprowadzić do porządku (wymiana łożysk, tulejek itd), lekko podłatać lewy boczek i tyle.
W motocyklu z moich wstępnych obserwacji brakuje obejmy tłumika i sprężyny podnóżka. Boczki: mam jeden plastikowy, jeden metalowy. Proszę mi podpowiedzieć czy w tym roczniku wystepują boczki z naklejkami trójkątnymi czy też z napisem "Gil"? Powinny być plastikowe czy metalowe?
- DaViD
WSK Dudek '76
WSK '71
WSK S1 '75
- Kontaktowanie:
W tym roku gumy na bak bez wąsa
-
- Kontaktowanie:
dzięki za podpowiedz!DaViD pisze:W tym roku gumy na bak bez wąsa
Czy taki wzór jak poniżej może być czy też do Gila wychodził inny wzorek?
- DaViD
WSK Dudek '76
WSK '71
WSK S1 '75
- Kontaktowanie:
Dokładnie takie
-
- Kontaktowanie:
Dziękuję Panowie za okazana pomoc i wiadomości.
Borykam się jeszcze z problemem boczków i obejmy tłumika. Mam u siebie jeden plastikowy i jeden metalowy. Proszę mi podpowiedzieć czy w tym roczniku wystepują boczki z naklejkami trójkątnymi czy też z napisem "Gil"? Powinny być plastikowe czy metalowe?
Wielkie dzięki
Borykam się jeszcze z problemem boczków i obejmy tłumika. Mam u siebie jeden plastikowy i jeden metalowy. Proszę mi podpowiedzieć czy w tym roczniku wystepują boczki z naklejkami trójkątnymi czy też z napisem "Gil"? Powinny być plastikowe czy metalowe?
Wielkie dzięki
-
- Moje maszyny: Wsk-ki, WFM-ki
SHL-ki,Junak, - Lokalizacja: Parczew
- Kontaktowanie:
W moim z 1978 roku boczki są już plastikowe, ale jest jeszcze napis GIL.
-
- Kontaktowanie:
kanuj pisze:W moim z 1978 roku boczki są już plastikowe, ale jest jeszcze napis GIL.
To może w wersji przejściowej występowały boczki mieszane? Ktoś ma podobny przypadek czy fo tylko wymysł poprzedniego właściciela? Zatem w roczniku 77 boczki z naklejkami trójkątnymi czy też z napisem "Gil"?
Pzd.
PS. Jakieś pomysły z obejmą wydechu ? Jedna srubka czy też dwie mocuja obejmę ?
- DaViD
WSK Dudek '76
WSK '71
WSK S1 '75
- Kontaktowanie:
Jeśli chodzi Ci o obejmę w miejscu kolanko - tłumik to powinna być skręcana na jedną śrubę tak jak w linku poniżej
https://gmoto.pl/obejma-tlumika-chrom-polska,88632.html
https://gmoto.pl/obejma-tlumika-chrom-polska,88632.html
-
- Kontaktowanie:
Dzięki za podpowiedź.
Panowie, doradzcie proszę z boczkami - naklejka trójkątna czy napis "Gil", plastik czy też blaszane? Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam miłośników dwóch kółek!
Panowie, doradzcie proszę z boczkami - naklejka trójkątna czy napis "Gil", plastik czy też blaszane? Z góry dziękuję za pomoc!
Pozdrawiam miłośników dwóch kółek!
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Dzięki Szczepan!Szczepan pisze:Boczki zdecydowanie plastik + napis Gil.
Oj trudno dostac plastiki w dobrym stanie. Może ma ktoś na sprzedaż???