Magnesówka w okolicy hrubieszowa
- AndrzejJ
- GG: 0
- Moje maszyny: VF750 '83
ZX6R '97 - Lokalizacja: Hrubieszów
- Kontaktowanie:
Magnesówka w okolicy hrubieszowa
Czesć, poszukuję kogoś kto przeslifuje mi płytki zaworowe w okolicy hrubieszowa.
- czankete
- Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
- Kontaktowanie:
Re: Magnesówka w okolicy hrubieszowa
....tak na marginesie to płytek zaworowych się nie szlifujeAndrzejJ pisze:kto przeslifuje mi płytki zaworowe

..."warsztaty" i "fachowców" którzy w ten sposób robią omija się szeroookim łukiem

- AndrzejJ
- Kontaktowanie:
Też bym omijał takie warsztaty, gdybym miał problem z regulacją luzów zawrowych, dzięki bogu nie mam.
Sugerujesz, że lepiej zamówić płytkę np. 2,8 czekać na nią w najlepszym wypadku 3 dni, wsadzić w miejsce gdzie zawór był podparty, wtedy dopiero zmierzyć luz i czekać kolejne 3 dni?
Szlifuje się wały, więc nie widzę problemu w przeszlifowaniu płytki, która będzie służyła tylko do zmierzenia luzu, no ale popeliniarzem i druciarzem jestem, to pewnie dlatego.
Sugerujesz, że lepiej zamówić płytkę np. 2,8 czekać na nią w najlepszym wypadku 3 dni, wsadzić w miejsce gdzie zawór był podparty, wtedy dopiero zmierzyć luz i czekać kolejne 3 dni?
Szlifuje się wały, więc nie widzę problemu w przeszlifowaniu płytki, która będzie służyła tylko do zmierzenia luzu, no ale popeliniarzem i druciarzem jestem, to pewnie dlatego.
- czankete
- Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
- Kontaktowanie:
....oj Kolego już widzę kombinujesz jakby tu kota odwrócić ogonem - napisałeś "przeszlifuje płytki" - stąd moja wcześniejsza uwaga w temacie, a teraz piszesz o zrobieniu jednej z jej przeznaczeniem jako pomiarowejAndrzejJ pisze:Sugerujesz, że lepiej zamówić płytkę np. 2,8 czekać na nią w najlepszym wypadku 3 dni, wsadzić w miejsce gdzie zawór był podparty, wtedy dopiero zmierzyć luz i czekać kolejne 3 dni?

...owszem samo przeszlifowanie płytek to nie problem nie ale zważ, że obrobiona w ten sposób powierzchnia wału współpracuje przez panewkę/łożysko a nie jak to ma miejsce w tym przypadku - powierzchnia płytki bezpośrednio z krzywka / szklanka oddzielone jedynie filmem olejowym,AndrzejJ pisze:Szlifuje się wały, więc nie widzę problemu w przeszlifowaniu płytki, która będzie służyła tylko do zmierzenia luzu, no ale popeliniarzem i druciarzem jestem, to pewnie dlatego.
...jak tego o Tobie nie napisałem ...ale skoro sam tak twierdziszAndrzejJ pisze:no ale popeliniarzem i druciarzem jestem, to pewnie dlatego.

-
- Administrator
- GG: 2507850
- Moje maszyny: Wsk MR16 T
Wsk 125 Kos,
Wsk 175 kobuz,
Romet chart 211 - Lokalizacja: Miłoszyce
- Kontaktowanie:
moge ci wyszlifować mam dostep do magnesówki
- AndrzejJ
- Kontaktowanie:
Czankete, masz rację, moze przeszlifuję wszystkie, może nie, narazie chcę sprawdzić czy nie będę musiał robić gniazda, bo przy płytce o 0,1mm mniejszej luzu nie ma dalej, jednocześnie z powodu dalszych wydatków nie widzi mi się wydawanie extra ilości pieniędzy.
W moim silniku płytki są pomiędzy szklankami a zaworami- nie wykonują żadnej pracy, gdyby były pomiędzy szklanką a wałkiem rozrządu, to pewnie kupił bym nowe.
W moim silniku płytki są pomiędzy szklankami a zaworami- nie wykonują żadnej pracy, gdyby były pomiędzy szklanką a wałkiem rozrządu, to pewnie kupił bym nowe.
-
- Moje maszyny: WSK125 M06B3 80"
- Kontaktowanie:
W zespole szkół nr 1 "Machajcu" mają magnesówkę.Pozdrawiam