Pora na garbaty update z małą porcja zdjęć z różnego okresu. No to lecimy od początku:
1. Garbuska dostanie w końcu szparunki bo jakoś tak łyso bez nich. I może jeszcze trochę się przepoczwarzy wizualnie, ale to czas pokaże
2. Na początek raport z dawnego projektu pt: "Spawany króciec + Keihin" ...projekt udał się w 50%. Ogólnie testowałem keihina w dwóch konfiguracjach: na tym spawanym prostoliniowym króćcu i na oryginalnym z przetoczoną końcówką pod gume mocującą (oczywiście obydwa dopasowane do powiększonego dolotu). Powiem krótko: na standardowym bez szału, na spawanym pier***niecie od dołu na każdym biegu! Dlaczego nie jeździłem na nim później? Ano...keihn okazał się bardzo wrażliwy na poziom paliwa i nie poleca sie zmieniać w nim poziomu, ale to kwestia tego konkretnego modelu gaźnika bo dało się go bez problemu ustawić żeby sie nie przelewał. Także może kiedyś ten sam króciec, ale + jakiś bing. Druga sprawa - przyrost mocy i standardowe wueskowe płukanie sprawiało że cylinder i głowica grzały się kosmicznie w porównaniu do jazdy na pegazie. Aktualnie pegaz wysłany do regeneracji
3. Ale to nie koniec z Keihinem

nie jest to tajemnicą że Garbuska spodziewa sie nowego serduszka. Tym razem na membranie i z paroma innymi udziwnieniami. Także Keihin wróci albo i nawet ciut większy niż fi30. Wrzucam parę fotek z detali które sam projektowałem i zostały wykonane na CNC. Jest to kostka pod membrane oraz strumienica powietrza. Jej wymiary zostały dobrane tak aby uzyskać najlepszy przepływ dla wylotu mojego keihina.
4. Na koniec dwie fotki z ostatniego sezonu

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.