Podkład Nobikor firmy Nobiles (popielaty) malowanie sprężarką
Chlorokauczuk oczywiście pistoletem ale trzeba rozrobic bardzo żadki ponieważ ona ma taki skład że podczas natrysku lecą ,,nitki'' i farba wiadomo jak wygląda
Niklu nie kladlem przednie kolo kupiłem od znajomego w takim stanie tylni mialem takie ładne
Szprychy też nie malowane tak wygląda ocynk po latach
A zbiornik może jescze trafi do tego kobuza
[ Dodano: 2007-09-03, 20:44 ]
A opisze cały remont:
No wiec tak najpierw umyłem dobrze motocykl później porozbieralem wszelkie podzespoły tak jak widać na fotkach wyrzej tak aby została sama rama i silnik wyjołem silnik rozebralem rame w drobny mak spisałem co potrzebuje wymienić na nowe później rozebrałem silnik wymieniłem łożyska, simmeringi, napęd sprzegła wałek ze zminiaczem biegów cylinder i wał zdrowe wiec tylko wymieniłem pierścienie poskałdałem silnik oczywiście wszytko bylo przed skladaniem wymyte niemal do sterylności pora na karoserie wszytko smarowałem bemixolem taki żel uswaujacy farbe spisał sie znakomicie wystarczyło posmarowac i drucianką na szlifierce wszytko zeszło teraz szpachlowanie dużo tego niebyło szybko poszło noi podkład gdy juz miałem wszytko gotowe w podkładzie wziołem sie za detale to jest malowanie dźwigni, polerowanie chromów, czyszczenie tlumika, polerki manetek itp. później lakier na rame i wszytko co czarne opisany wyżej chlorokauczuk noi skaładnie poskładałem wszytko tak że tylko brakowało boczków i baku które jeszcze czeka na lakier noi zaczolem robic instalcje według schemutu zamieszcznego prze
Guziora oraz schemtu puszki pradów od
Fenixa robiłem instalke kilka dni ale nie spiszyłem sie i udało sie wszytko działało tylko kierunki nie zadziałały od razu ale okazło sie ze to tylko brak masy popodginałem blaszki w obudowach i po chwili wszytko mrugało kupilem aku i tak stoi lobuz czeka na boczek i lakier na niego i bak
Chce przy okazji podziękowac
Gaceczkosowi za pomoc w skompletowaniu cześci
[ Dodano: 2007-10-14, 21:16 ]
No wiecej kobuz wygląda tak fotki były komntarze też ale dzieki super porzadkom polecialo troche moich postów nie wiadomo czemu co mnie nico zintrygowalo
Ale trudno mam nadzieje że to dla dobra forum