tomasz87 pisze:kanapa jest zdecydowanie za wysoka. Oddaj do tapicera niech ciachnie od spodu plaster ze 3cm

kiedyś wymiarowałem oryginalną gąbkę dla kogoś z forum możesz sobie porównać
http://bikepics.com/pictures/1522039/
Dzięki, na pewno kanapa jest do poprawy. Raz, że za wysoka, dwa, że za miękka. Czy wiecie gdzie można kupić twardą gąbkę? Jeszcze raz dzięki za wymiarowanie. Świetna robota. To jest to czego mi było trzeba.
tomasz87 pisze:A nie powinna być czasem płaska kanapa
Z tego co gdzieś wyczytałem, płaska była w modelach od roku 70. Do 69 włącznie była profilowana. A i dziadek taką właśnie miał, więc taką robiłem.
tomasz87 pisze:gdzie robiłeś chromy i ile Cie one kosztowały ?
W Wołominie pod Warszawą. Kolanko, koła, szprychy (nowe), kierownica, klamki, ramka od lampy, dzwignia hamulca, zostały najpierw wyszkiełkowane, miedziowane i potem pochromowane. bębny dekle, kartery, gaźnik, głowica, plus inne jakieś pierdoły aluminowe były polerowane. Amortyzatory tylne regenerowane, malowane proszkowo, Bębny niestety przetoczone (mówię niestety, bo podbno tego się nie robi, dałem się zrobić jak ostatni...) Wszelkie ośki sprawdzone, ewentualnie poprawione. Nowe okładziny na szczękach. Oczywiście zaplecione nowe szprychy, tylne stopki, dzwignie do hamulca cynkowane. Mam nadzieję, że wszystko wymieniłem. Ale ceny może nie podam, nie chcę straszyć. Przepłaciłem zdrowo. Mam nauczkę na przyszłość.
tomasz87 pisze:Zmień też kranik na taki z krótką łopatką a nie z tak wstrętnie długą
Jak tylko taki znajdę to na pewno nie omieszkam.
tomasz87 pisze:Dobrze nie widzę ale chyba korek od zbiornika paliwa masz jakiś nie taki jak powinien być.I jakoś tak się rzucają w oczy wkręty mocujące osłony boczne jakoś mi nie leżą

Tak, tak. Na usprawiedliwienie dodam, że korek w tym momencie jest chromowany, bo dopiero 2 tygodnie temu go znalazłem. Śruby na pewno wymienię.
pawel15 pisze:Mam pytanie- czy obręcze kół chromowałeś na nowo czy kupowałeś nowe obręcze?
Starałem się zacować jak najwięcej orginalnych części więc robiłem stare obręczę. Poza tym, jakoś mi nie leżą te, które można za 70 zeta kupić. coś mi to tandetą pachnie.