Wsk Lutece tłumik
Regulamin forum
Obowiązkowo w przypadku nowego wątku należy dodać do postu załącznik w postaci zdjęcia przedmiotu bądź też zrzutu strony oraz opisać przedmiot.
Obowiązkowo w przypadku nowego wątku należy dodać do postu załącznik w postaci zdjęcia przedmiotu bądź też zrzutu strony oraz opisać przedmiot.
- kacper98
- GG: 0
- Moje maszyny: Wsk M06 B3
Simson S51
Mz Etz 150 - Lokalizacja: Garbatówka
- Kontaktowanie:
Wsk Lutece tłumik
Witam co o tym sądzicie oryginał i czy naprawdę powstało tylko 99 sztuk.
opis: Oryginalny układ wydechowy do Wsk Lutece eksportowanej do Francji , fabryka Wsk wytworzyła 99 takich tłumików lecz los ich jest nieznany . Prawdziwa okazja dla kolekcjonera lub kogoś kto składa taki model . Tłumik charakteryzuje sie tym ze z wyglądu przypomina wydech z Wsk 175 lecz jest on fabrycznie przystosowany do 125 brak charakterystycznej obejmy ( skrecany przy kolanku ) oraz kolanko wydechu jest inne (zaokrąglone ) Polecam
http://olx.pl/oferta/wsk-lutece-tlumik- ... 7cfcdb564a
opis: Oryginalny układ wydechowy do Wsk Lutece eksportowanej do Francji , fabryka Wsk wytworzyła 99 takich tłumików lecz los ich jest nieznany . Prawdziwa okazja dla kolekcjonera lub kogoś kto składa taki model . Tłumik charakteryzuje sie tym ze z wyglądu przypomina wydech z Wsk 175 lecz jest on fabrycznie przystosowany do 125 brak charakterystycznej obejmy ( skrecany przy kolanku ) oraz kolanko wydechu jest inne (zaokrąglone ) Polecam
http://olx.pl/oferta/wsk-lutece-tlumik- ... 7cfcdb564a
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Re: Wsk Lutece tłumik
Ja ..... jaka cena 

-
- Moje maszyny: jakieś cztery tony
- Kontaktowanie:
Tumik jest do sprzedania juz od okolo 3 lat .
chetnzch brak . pewnie y uwagi na wyjtkowosc

- wskmaniak
- GG: 12695501
- Moje maszyny: Jawa TS 350 , WSK Kos
- Kontaktowanie:
Mam w domu identyczny i zastanawiałem się czemu pasuje na kolanko do 125
UNIA TARNÓW
-
- Moje maszyny: jakieś cztery tony
- Kontaktowanie:
Wystaw za 1200 zł

-
- Moje maszyny: wsk125-72rWFM125-61r
- Kontaktowanie:
Coś mi się wydaje że tych tłumików było nieco więcej , ja też taki posiadam i jestem zaskoczony ceną ...
- Klaudek
- Moje maszyny: Kobuz
- Kontaktowanie:
Również taki tłumik posiadam, był przy 125.
- kacper98
Simson S51
- Kontaktowanie:
no to jakiś bardzo unikatowy to on chyba nie jest 

- bulbas
- Moje maszyny: wsk m06b1
komar 2350
komar 2352
suzuki rg 125 f - Lokalizacja: suchań
- Kontaktowanie:
Też takie mam więc to chyba nie unikat.
-
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
Unikat zależy dla kogo. Dla tego sprzedającego jest to na pewno mega unikat, a cena i tak zbyt niska.
-
- Moje maszyny: WSK, itp.
- Kontaktowanie:
mam pytanie do tych co mają taki tłumik
jak jest wykonane połączenie gwintu z tłumikem? jest to tulejka z gwintem wciśnięta w tłumik czy to jest jeden element przyspawany na zewnątrz?
jak jest wykonane połączenie gwintu z tłumikem? jest to tulejka z gwintem wciśnięta w tłumik czy to jest jeden element przyspawany na zewnątrz?
-
- Kontaktowanie:
Jest to tuleja z gwintem zewnętrznym , przyspawana do tłumika , tak przynajmniej jest przy moim .
-
- Moje maszyny: WSK, itp.
- Kontaktowanie:
jakbyś mógł dać fotkę, bo chce zobaczyć jak wygląda zakończenie gwintu. wydaje mi się że na tym tłumiku jest tulejka z gwintem wciśnieta .
-
- Kontaktowanie:
W moim tlumiku jest przyspawana , kiedyś coś kombinowalem z tym tłumikiem i na pewno nie jest wciśnięta , co do zdjęć to mam trochę za daleko aby jechać tylko po foty , części te leżą 30km od miejsca w ktorym jestem obecnie , ale jak coś to porobię .
-
- Moje maszyny: WSK 175 '80;
HondaXR600R '93; Varadero 125, Junaki - Lokalizacja: Jablonna
- Kontaktowanie:
... a koszt dorobienia takiego tlumika (w chromie) to jakies cztery stowy, no ale coz....
Troche o naszym Wieslawie: viewtopic.php?f=72&t=18728
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
I ta opowieść o wyprodukowanych 100 sztuakach
Pół Świdnika pewnie wtedy na takich jeździło 

- kacper98
Simson S51
- Kontaktowanie:
Widzę że tłumik taki unikatowy jak golf 3 

-
- Kontaktowanie:
Nie zasmucajcie mnie , ja już liczylem kasę , nawet po sporej obniżce gdy przeczytałem o tych 100szt.
- brobmw
- Moje maszyny: WSK 125 Kos
WSK 175 Kobuz - Lokalizacja: Piaseczno
- Kontaktowanie:
- czankete
- Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
- Kontaktowanie:
....bez jakiejkolwiek urazy Panowie ale według mnie przesadzacie, podobne jak przesadzona jest cena za tłumik
...piszecie, że "tłumik jest unikatowy jak golf 3", że "koszt dorobienia takiego tłumika w chromie to jakieś cztery stówy" albo, że "pół Świdnika wtedy na takich jeździło" (pewnie i "kiedyś" jeździło, ale teraz nie jeździ) no i na koniec propozycja odkupienia za "stówę".... a za stówę jaki g@wniany wydech do 125 można kupić to popatrzcie chociażby na alledrogo na o oeliksie...
...prawda jest taka, że jakiś unikat to to nie jest ale też znaleźć tego typu tłumik na rynku wtórym (ponoć którego podaż jest jak golfów trójek
) jest bardzo ciężko. Od długiego czasu nie pojawił się takowy ani na alledrogo ani na wszelkiej maści innych portalach ogłoszeniowych. A jak ktoś chce dorobić i za czterysta złociszy mieć jego replikę w chromie to może dorabiać - u Hartmanna nie ma go w ofercie a za zrobienie pojedynczej sztuki jak jakiś się jakiś czas temu dowiadywałem wychodzi niestety duużo więcej
,
...według mnie aż tyle nie jest wart, ale cenę sprzedający ustalił na taką a nie inną i kropka. Sprzeda to sprzeda, nie sprzeda a będzie chciał sprzedać to ustali cenę do poziomu, gdzie chętny się znajdzie. Zresztą pewnie nie jeden z forumowiczy chętnie przytuliłby go za grosze a za chwilę wystawił na sprzedaż jako "unikat" za niewiele niższą cenę - nie byłoby tak??
...jeżeli już musimy weryfikować ceny to starajmy się robi to rzetelnie i uczciwie wyceniać, nie zaś na zasadzie jak ja bym chciał to za darmo a jak sprzedaję to chcę majątek

...piszecie, że "tłumik jest unikatowy jak golf 3", że "koszt dorobienia takiego tłumika w chromie to jakieś cztery stówy" albo, że "pół Świdnika wtedy na takich jeździło" (pewnie i "kiedyś" jeździło, ale teraz nie jeździ) no i na koniec propozycja odkupienia za "stówę".... a za stówę jaki g@wniany wydech do 125 można kupić to popatrzcie chociażby na alledrogo na o oeliksie...
...prawda jest taka, że jakiś unikat to to nie jest ale też znaleźć tego typu tłumik na rynku wtórym (ponoć którego podaż jest jak golfów trójek

...według mnie aż tyle nie jest wart, ale cenę sprzedający ustalił na taką a nie inną i kropka. Sprzeda to sprzeda, nie sprzeda a będzie chciał sprzedać to ustali cenę do poziomu, gdzie chętny się znajdzie. Zresztą pewnie nie jeden z forumowiczy chętnie przytuliłby go za grosze a za chwilę wystawił na sprzedaż jako "unikat" za niewiele niższą cenę - nie byłoby tak??
...jeżeli już musimy weryfikować ceny to starajmy się robi to rzetelnie i uczciwie wyceniać, nie zaś na zasadzie jak ja bym chciał to za darmo a jak sprzedaję to chcę majątek