bas2321 pisze:Od zawsze miałem same problemy z nowymi świecami ISKRA - nigdy długo nie służyły , zawsze przebicia gdzieś wyskakiwały . No chyba że mówimy o starych ISKRACH co ciekawe po dokładnym wyczyszczeniu i wypaleniu służą mi do tej pory .
Bardzo sobie chwalę świece firmy NGK , Champion , a ostatnim czasem zakupiłem na próbę Czeskie świece BRISK , dużo ludzi je chwali i chciałem się przekonać czy faktycznie są godne polecenia , długo je nie użytkuję ale puki co nie mam z nimi problemów .
Zgadzam się z bas2321, mam do tej pory Iskrę F100 zakupioną jeszcze w 1979 roku. Zrobiłem na niej prawie 8000 km. Ostatni sezon przejeździłem na NGK B8HS odpowiednik Iskry F100. Grzebiąc ostatnio w necie natknąłem sie na termin świec irydowych. Poczytałem nie tylko na forach o zaletach takich świec, znalazłem irydową dedykowaną dla wiesi 175 "NGK BR8HIX". Zakupiłem i teraz czekam na otwarcie nowego sezonu zobaczymy. Problem w tym, że producent świec ustawił fabryczną przerwę między elektrodami na 0,8 mm. Mam pytanie czy ktoś już ma doświadczenia w tym zakresie i czy powinienem ustawić przerwę na 0,6 mm jak przewiduje instrukcja motocykla. Środkowa elektroda ma napawany iryd, jej średnica jest grubości 0,6 mm, trzeba bardzo ostrożnie regulować przerwę. W necie znalazłem taką oto tabelę, może komuś się przyda

.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.