Jakie samochody Was rajcują ?
-
- GG: 0
- Kontaktowanie:
To ja może odbiegnę od wszystkich, moim ulubionym autem jest Fiat 125p, potocznie nazywany kantem lub kredensem itp. Mówię tutaj o pierwszych modelach, mają to coś. Ostatnie lata produkcji też mi sie podobają, ale te już musiałbym troszeczkę przerobić pod siebie. Fascynują mnie też "samochody" z silnikami dwusuwowymi takie jak Syrenka, Trabant. Podobają mi sie również American Muscle
(bardzo).

- 1angel
- GG: 10200026
- Moje maszyny: Kilka legend PRLu
- Kontaktowanie:
- Romano
- Kontaktowanie:
A ja lubię auta duże czyli coś w stylu carawella itp przymierzam się do kupna VW sharana jest to auto wygodne duże i rodzinne obecnie mam BMW 520 24V i renaulta 21 co do BMW to na pewno jest to auto raczej niezawodne mam je już 5 rok i nie było jakiejś poważniejszej usterki no co do komfortu jazdy to pozostawia wiele do życzenia ale to przez to że jest obniżona a jazda z tylnim napędem i np w zimę jak to ktoś napisał wcale nie jest do d...
Ja uważam wręcz odwrotnie, szybciej wyjdę z poślizgu z tylnym napędem niż z przednim teoretycznie jest odwrotnie ale i tak zdecydowanie wole tylny napęd a trochę już aut miałem i z przednim i tylnym napędem i trochę kilometrów przejechałem ( zresztą taka moja praca)
A i jeszcze moim marzeniem jest Warszawa i myślę że to marzenie sie spełni
Ja uważam wręcz odwrotnie, szybciej wyjdę z poślizgu z tylnym napędem niż z przednim teoretycznie jest odwrotnie ale i tak zdecydowanie wole tylny napęd a trochę już aut miałem i z przednim i tylnym napędem i trochę kilometrów przejechałem ( zresztą taka moja praca)
A i jeszcze moim marzeniem jest Warszawa i myślę że to marzenie sie spełni

- marwsk
- GG: 7969515
- Kontaktowanie:
Całe wakacje przejezdzilem Syrena 105 z 75 roku, jeszcze z biegami przy kierownicy. Niesamowite jest uczucie jazdy tym autem. Uzywałem jej w dzien do normalnej jazdy (wymaga duzo samozaparcia i silnej woli: ogromny promien skretu, przyspieszenia nawet ok, ale bardzo slabe hamulce. poza tym nie jest latwo jak na zewnatrz jest ponad 30 stopni, a w srodku cale wnetrze jest metalowe) a wieczorami na przejazdzki kategorii wyzszych.
Spotkalem sie z niesamowita sympatia ludzi na ulicy i nie tylko. Potrafilem z nowo napotkanym starszym panem opowiadac jak dzis jezdzi sie syrena i jak on pojechal w 68 roku syrena do bulgarii na wakacje. Wyjezdzajac z parkingu, wlasciciel nowej S klasy zatrzymal sie aby ustapic mi pierwszenstwo, a gdy zobaczyl, iz nie dam rady wyjechac cofnal sie kawalek:)
Jazda zupelnie inna niz jakimkolwiek wspolczesnym autem. Naprawde polecam, ale tylko dla tych najbardziej wytrwalych...
Spotkalem sie z niesamowita sympatia ludzi na ulicy i nie tylko. Potrafilem z nowo napotkanym starszym panem opowiadac jak dzis jezdzi sie syrena i jak on pojechal w 68 roku syrena do bulgarii na wakacje. Wyjezdzajac z parkingu, wlasciciel nowej S klasy zatrzymal sie aby ustapic mi pierwszenstwo, a gdy zobaczyl, iz nie dam rady wyjechac cofnal sie kawalek:)
Jazda zupelnie inna niz jakimkolwiek wspolczesnym autem. Naprawde polecam, ale tylko dla tych najbardziej wytrwalych...
''Wielki Motórze. Swoja Przenajświetszą Benzynę zamień w wino ... aby pragnienie nasze ugasić''
- 1angel
- Kontaktowanie:
- Markiz
- GG: 1155265
- Moje maszyny: Romet 50 T-1
- Kontaktowanie:
- marianek_spox
- Moje maszyny: SHL M11W
WSK M06B3
WSK M06-Z2
Jawa 353
WFM M06
Komar - Lokalizacja: Myszków/Kraków-DS14kapitol
- Kontaktowanie:
-
- Moje maszyny: Ostatnia WSK M06B3 1975
- Kontaktowanie:
A to się wypowiem. Od lat wielu dążę do BMW z serii 02 - oj jedną już miałem 1802 z 1974 pomarańczową ale za młody byłem i wypuściłem z ręki. A ogólnie uwielbiam wszystko co stare, miałem nawet Syrenkę 103. A czego nie lubię? Hmm, tuningu naćpanego tonami plastiku, kolorowymi lampami i super sportowymi wydechami, które poza wyciem nic nie dają.
M06B3 1975 w oryginale
- hades10
- Moje maszyny: WSK 125 M06B3 '77
- Kontaktowanie:
ja mam syrenę 103, tylko że przerobioną całkowicie. a moim ulubionym samochodem jest ferrari modena i Hamvi H1.
wiejski tjuning to jest zbrodnia.
wiejski tjuning to jest zbrodnia.
"jeżeli ktoś twierdzi, że mnie słuchał uważnie i zrozumiał, to albo mnie nie uważnie słuchał, albo mnie nie zrozumiał"
Alan Greenspan
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
Nie mam aparatu w telefonieNastępnym razem jak będziesz go widział to zrób mu zdjęcie telefonem.

Zapomniałem dopisać że podoba mi się Nissan Skyline i Mitsubishi Lancer EVO 9. Ja lubie tuning ale tylko mechaniczny i ze stylistycznego parę rzeczy(felgi i spoilery). U mnie po mieście jeżdzą 3 Hummery, 4 lincolny limuzyny, corvetta(tunning ale taki że szczęka by wam opadła farba cameleon a pod maską lepiej nie mówić) i parę drogich aut takich marek jak BMW(M7), Mercedes, Subaru, Ford(Mustang 71r) i dużo innych. Dodaje zdjęcie prototypa Lancera Evo 10 narazie prototyp ale i tak mi się podoba.
Ostatnio zmieniony 2007-01-22, 20:09 przez Sławek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Bercik
- GG: 9173472
- Kontaktowanie:
PotwierdzamŻbiKu pisze: Nie mam aparatu w telefonieALe buja sie u nas Lamborgini ostatnio je widziałem ze 4miechy temu w mieście jak stało pod restauracją Ertmitaż bodajże, bryka wściekle pomarańczowa. Pierwszy raz objawiło mi się z daleka jak startowało przy cmentarzu na wyjeździe z miasta ze świateł to pomyślałem wtedy, że to carrera gt

A co do samochodów to rajcuje mnie niemiecka mysl techniczna, ale tak z przed 1990r.
Moim marzeniem do niedawna był VW Derby. I jakoś przed feriami stałem sie posiadaczem tego oto cuda

ps. Witam koleżanke z Zielonej

- 1angel
- Kontaktowanie:
- Dawid
- Moje maszyny: Nie ma
- Kontaktowanie:
- Kapiii
- Założyciel
- GG: 2256655
- Moje maszyny: .
WSK MR16T
WSK 2.66
Promot NC125
MTX 3-03
SKM 250 - Lokalizacja: Toruń
- Kontaktowanie:
Ostatnio bardzo spodobał mi się Fiat 125p rocznik 7x. Nie pisze tak jak wy o bóg wie o czym, tylko liczę się jeszcze z moją kieszenią. A więc odpicowaną w zaj stanie widziałem za 1600zł, do tego jest to tylno napędówka, a co chyba najważniejsze auto polskie
. Jak już mam się bujać na wsc-e t czemu nie Fiaciorem. Do tego komora silnikowa jest dosyć duża, dzięki czemu można spokojnie wrzucić silniczek z Omegi 2.0 8v, który mało pali i dysponuje dosyć dużą moca 115KM. Nie ponosi mnie wyobraźnia, tylko widziałem już Fiatki z tym napędem... <buja w obłokach>... chyba sprzedam sporta i sobie kupie
....

- kozaczek22
- Kontaktowanie:
Jeśli chodzi o awaryjność BMW, to ostatnie badania wykazały 28% awaryjności (17 lub 18 miejsce)
Najmniej awaryjna marka to MAZDA, dalej HONDA i TOYOTA.
W ogóle japońce królują, natomiast niemiecka solidność schodzi na psy.

Najmniej awaryjna marka to MAZDA, dalej HONDA i TOYOTA.
W ogóle japońce królują, natomiast niemiecka solidność schodzi na psy.
Niby oglądasz się za młodymi, ale jeśli tęsknisz, to do dojrzałych... chodzi oczywiście o pojazdy 

- 1angel
- Kontaktowanie:
żąden japoniec nie dorównał i NIE DORÓWNA marce BMW a te sondaże i badania są gó... warte ja z daleka omijam wszystko made in china , taiwan itp łącznie z samochodami kapiii, łatwo napisać a jak wyobrażasz sobie całe przeniesienie napędu z omegi do fiata ???
Samemu nie zrobisz a koszt profesjonalnie za duży więc można sobie pomażyć
Samemu nie zrobisz a koszt profesjonalnie za duży więc można sobie pomażyć
no stop signs, speed limit, nobody’s gonna slow me down