Obrazek:
Pięcioosobowa rodzinka siedząca przy stole w jakimś ogrodzie, przygotowywują posiłek, wszyscy uśmiechnięci, w tle jet stary, rozlatujący się dom.
I sytuacja:
Masz zapytać w jakich godzinach jest otwarty Pałac Buckingam, później pytasz o cene biletu i prosisz o wariant zwiedzania z przewodnikiem.
II syt:
Opowiadasz ze byłeś w angielskim ZOO

masz opowiedzieć o warunkach w jakich przebywają zwierzaki, który Ci sie najbardziej podobał i historyjkę jak karmiłeś któregoś z nich
III syt:
Proponujesz wyjście do polskiej restauracji, egzaminator proponuje coś innego, Ty odrzucasz jego propozycje po czym masz zaoferować coś kompromisowego.
Kopert z których sie losuje podane sytuacje było chyba z 15, ale generalnie wszystko opiera sie na tym samym. Mówi sie powszechnie ze egzaminu ustnego podstawowego nie da sie oblać:D ja poszedłem z biegu i dostałem 20pkt
EDIT:
Koleżanka miała obrazek przedstawiający czarnoskórego nauczyciela prowadzącego lekcje:D
Był jeszcze fotos na którym była grupa kolarzy, przygotowywujący sie do startu, chyba w jakimś wyścigu.
Później jak juz go opiszesz to zadają Ci pytania typu (do obrazka z rodziną) - czy uważasz ze w dzisiejszych czasach rodziny często spożywają posiłki razem?Czy to dobrze?
Pozdrawiam
EDIT II:
Tak sie w ogóle zastanawiam czy te zestawy pytań są ogólnopolskie..Bo zważywszy na rozbieżności w czasie tych egzaminów to zbyt szybko by sie to rozniosło