Wymyłem zawieszenie z Gilery kk 125 z myślą o jego zamontowaniu.
Problem polega na tym, że nie jestem pewien czy dobrze je składam.
Podczas rozbierania porobiłem zdjęcia, żeby nie mieć problemu przy składaniu ale tych fotek teraz nie znalazłem.
Czy ktoś ma może manual od takiej lub podobnej gilery? Czy może po prostu wie jak dobrze złożyć to zawieszenie?
Ja szukałem manuala do tej gilery ale nie udało mi się znaleść.
Jesli ktoś ma możliwość w jakiś sposób pomóc to będę wdzięczny.
Kłopot ze złożeniem zawieszenia.
- irek
- GG: 7348413
- Moje maszyny: Komar, WSK 175
- Kontaktowanie:
Kłopot ze złożeniem zawieszenia.
Spawanie TIG Stal zwykła, nierdzewna i aluminium
- irek
- GG: 7348413
- Moje maszyny: Komar, WSK 175
- Kontaktowanie:
Re: Kłopot ze złożeniem zawieszenia.
Zrobiłem fotki wstępnie złożonego zawieszenia.
Popatrzcie na zdjęcia, może zobaczycie coś złego lub potwierdzicie, że jest ok. Na zdjęciu pierwszym widac obydwie nogi nieruchowe. W jednej znajduje się tłoczysko (myślę, że dobrze nazwałem tą częśc) na zewnątrz znajduje się mała sprężyna, która byc może ma byc amortyzatorem skoku dobicia. Jednak po daniu jej wewnątrz nogi nieruchomej będzie pełniła funkcję amortyzatora skoku odbicia. Nie wiem która kombinacja jest dobra.
koniec tłoczyska jest mocowany do nogi ruchomej śrubą od dołu. Na tłoczysku jest jeszcze małe zabezpieczenie. Ma ono zabezpieczac przed zsunięciem sprężyny lub aluminiowej tulei, prowadnicy.
Nie wiem do końca jak mam dac tą małą sprężynę.
Popatrzcie na zdjęcia, może zobaczycie coś złego lub potwierdzicie, że jest ok. Na zdjęciu pierwszym widac obydwie nogi nieruchowe. W jednej znajduje się tłoczysko (myślę, że dobrze nazwałem tą częśc) na zewnątrz znajduje się mała sprężyna, która byc może ma byc amortyzatorem skoku dobicia. Jednak po daniu jej wewnątrz nogi nieruchomej będzie pełniła funkcję amortyzatora skoku odbicia. Nie wiem która kombinacja jest dobra.
koniec tłoczyska jest mocowany do nogi ruchomej śrubą od dołu. Na tłoczysku jest jeszcze małe zabezpieczenie. Ma ono zabezpieczac przed zsunięciem sprężyny lub aluminiowej tulei, prowadnicy.
Nie wiem do końca jak mam dac tą małą sprężynę.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Spawanie TIG Stal zwykła, nierdzewna i aluminium