Ja trafiłem tu też parę lat temu. Pamiętam, że miałem wtedy problemu z rozpoznaniem mojego modelu motocykla. Jak później się okazało, była to s2 z założonym innym przednim błotnikiem ( ojciec za młodu szalał i poleciał po asfalcie

. Na polmocie powiedziano mi w skrócie, że to kundel. Sytuacja rozjaśniła się dopiero po trafieniu na
http://wueska.pl/. Byłem dumny z posiadania z S2 myśląc, że to chyba najrzadszy model po perkozie. Jak dziś pamiętam jak Marek Proca podesłał mi foty triala. Szok i chęć posiadani również tak rzadkiego modelu skłoniła mnie do dzwonienia po zawodnikach i innych osobach siedzących w temacie. Pamiętam też, że największym marzeniem była zawsze żółta WSK MR16 BP 71. Rozmawialiśmy o tym z Pawłem i stwierdziliśmy, że to chyba niemożliwe. W miedzy czasie poznawałem gamę motocykli WSK. i Tak przez moje ręce przewinęły się:
- M21W2 (dawca)
- Lelek (sprzedany)
- Bąk (sprzedany)
- Dudek 1975 (sprzedany)
- Dudek 1976 (sprzedany)
- Puch 125 1937 (sprzedany)
- Trial 2.66 żółty (sprzedany)
- Sport 2 (sprzedany)
- Trial klubówka (sprzedany)
- BP 70 (sprzedany)
- kilka zdekompletowanych ram
Motocykle które mam obecnie to:
- Kobuz 1975
- Sport 2 1975
- Trial 2.66
- Trial 2.66
- MR16 T
- Promot
- BP 71
- MR16 wczesny model
- Gs 500
- MTX cz 125
Jak widać przez okres jakiś 5 lat przewinęło się ok. 20 motocykli. To co kiedyś wydawało się niemożliwe, po wielu trudach udało się osiągnąć.
Zawsze powtarzam " szukajcie a, znajdziecie "

Przygoda z motocyklami trwa nadal więc myślę, że coś ciekawego uda się jeszcze znaleźć.