Filtr paliwa do wsk 125
- artur2885
- GG: 10133320
- Moje maszyny: WSK 125 B3 1985 r.
Yamaha Virago 535 - Lokalizacja: Ciechanowiec
- Kontaktowanie:
Filtr paliwa do wsk 125
Witam ,zauważyłem że dużo ludzi zakłada z WSK filtr paliwa sam też zastanawiam się nad takim pomysłem gdyż wiadomo poprawiło by to czystość paliwa które dociera do gaźnika , jednak jest jedno ale ponieważ jak wiadomo silniki WSK są silnikami 2T czyli olej smarujący układ cylindra dostarczany jest wraz benzyną w postaci mieszanki , wiec być może zastosowanie dodatkowego filtra paliwowego spowoduje że olej będzie się zostawał w owym filtrze zamiast docierać wraz z benzyną do cylindra a co za tym idzie spowoduje to przycieranie się cylindra z braku odpowiedniego smarowanie , może i źle myślę dlatego postanowiłem zapytać Was o opinię i, może ktoś z forum stosuje taki filtr i jest ok a ,może ktoś zatarł sobie przez takie rozwiązanie cylinder.
-
- Moje maszyny: WSK M06B3 1985
- Kontaktowanie:
Re: Filtr paliwa do wsk 125
Kup sobie jakiś filterek siatkowy i nie będzie problemu, unikaj tylko papierowych, bo one się zapychają olejem i ogólnie mają mniejszy przepływ paliwa.
- bartolini90
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 125 M06 B3 KOS 1982r.
- Kontaktowanie:
Re: Filtr paliwa do wsk 125
ja kolego mam założony też filtr paliwowy.. Zbiera różne śmieci z baku i dobrze czyśći delikatnie paliwo co idzie do gaźnika. ja mma dosyć duży filtr ale dobrze się spisuję 

Motocykl..- Największa pasja.. zajawka na całe życie.