Wszedzie na szlifierke kontową mówią "boszka" hehe

ale kazdy wie oco chodzi, tak jak z tą Patelnią.
No tak, ale ja własnie napisałem, a przynajmniej o to mi chodziło ze teflony i poliamidy to podobne tworzywa a konkretnie ze są to tworzywa, potocznie ruznie nazywane, teflon itd, a textolit to Laminat i to zupełnie co innego, chodzi mi o to aby nie mylic textolitu z Tworzywami typu teflon, poliamid czy pochodne. i aby je umiec rozruznić od textolitu który jest Laminatem.
Czyli by nie mylić Laminatu z Tworzywami sztucznymi
Wchodzenie w szczegóły wiązan atomowych ctp jest zbędne bo nie oto chodzi,

a kolega napewno ma wiedze w tym zakresie, ale nie o tym bedzie ktos rozmawiał przy zakupie łozysk, byle by sie dogadac w kwesti rozróżnienia poliamidu czy pochodnych od textolitu. Oto tylko chodziło kolego.
Powłoka czy materiał ma te same własciwości jesli jest tym samym materiałem (lub bardzo zbliżone) link poprostu był czytelny co do posdawowych Parametrów. i te materiały maja tam podane temp pracy. Jesli jest napisane ze wytrzymuje 260stc to tak jest. i to potwierdza próba. Jesli natomiast łozysko jest dostosowane do tem pracy ok 200st o czym byłem zapewniany to musi byc z odpowiedniego materiału.
W zasadzie temat o temperaturach jest niepotrzebnie poruszany i jakoby poboczny bo temat pytania Autora był inny.
A my rozważamy co pokombinowali konstruktorzy i co tam wsadzili.
Kolego a jak wytwarzają koszyki na wtryskarkach to w jakiej temperaturze?? (przeciez muszą doprowadzić granulat do płynności,wtrysnąć do formy i ostudzić, po czym stanowi on pełnowartościowy produkt) wiec jakie zmiany po podgrzaniu tworzywa niby miały by go zdyskwalifikować, puki nie zacznie płynąć?? skoro do 260stC jest stabilny. (tak naprawde nie wiemy co to dokładnie za materiał, a i jakie odmiany stosują ruzni producenci, dałeś link SKF ja sprawdzałem FAG. moze sa inne. SKF ma koszyk brązowy, lub słomkowy, FAG ma czarny, Skf C3 FAG C4 moze są ruznice w nich.
Co moze oznaczać symbol M168-1513.HB?? (HB -jednosta Twardosci ale czy to oto chodzi?)
Natomiast Patrząc inaczej, jesli temperatura pracy łozyska zwykłego nie powinna przekraczać zbytnio 150stC, (odpuszczanie) a takie zwykłe łoż sa stosowane do naszych silników, (z czego wniosek ze nie Przekracza tej temp) to tym bardziej nie ma sie co obawiać o koszyk który wytrzymuje pow 200st C. a o tym mowa. bo taka temp tam nie wystepuje.
Temat był czy jest sens je stosować, i co to daje, w czym są lepsze itd.
Wiec trzymając sie tematu,
Tak większość renomowanych marek motocykli, na wał w swoich maszynach stosuje łożyska z koszykiem z Tworzywa sztucznego w celu wydłużenia czasu eksploatacji (nie mylić z textolitem), wiec ja tego nie wymyśliłem tylko polecam zastosowanie tego typu rozwiązania skro jest sprawdzone, tam gdzie jest potrzeba, to wszystko:)