Kamil* pisze:Jedno mnie nurtuje.. czy spalanie na tym gaźniku sie zmiejszy ?
Wueska katalogowo pali 2,8l na 100km. Sprawdziłem to w trasie i wyszło mi identyczne spalanie... Ty chcesz jeździć za darmo ? Człowieku zacznij myśleć...
Kamil* pisze:Jedno mnie nurtuje.. czy spalanie na tym gaźniku sie zmiejszy ?
Zapewne chodzi o dyszę wolnych obrotów + jakiś air jet czy w co ten gaźnik jest wyposażony. Dysza główna nie wpływa na obroty biegu jałowego - od tego masz dyszę wolnych obrotów. Najwyraźniej jest za duża. Iglicą regulujesz skład mieszanki w średnim zakresie obrotów.AudioBas pisze: W gaźniku oprócz dyszy głównej mam jeszcze dwie dodatkowe.
Też je się wymienia czy nie ruszać??
AudioBas pisze:Mierzyłeś to GPSem?
Bo z tego co wiem fabryczny licznik przekłamuje ilość przejechanych kilometrów
Stary pisze:Zapewne chodzi o dyszę wolnych obrotów + jakiś air jet czy w co ten gaźnik jest wyposażony. Dysza główna nie wpływa na obroty biegu jałowego - od tego masz dyszę wolnych obrotów. Najwyraźniej jest za duża. Iglicą regulujesz skład mieszanki w średnim zakresie obrotów.AudioBas pisze: W gaźniku oprócz dyszy głównej mam jeszcze dwie dodatkowe.
Też je się wymienia czy nie ruszać??
Czeka Cię dużo zabawy. Na Keihinie/JRC/PWK silnik odpala mi od kopa, kręci bardzo wysokie obroty, reaguje na gaz jak japońska crossówka tylko co z tego skoro nie przekłada się to na osiągi? Założyłem pegaza, bardziej mułowata reakcja na gaz, gorszy moment na niskich obrotach, ale jak już się rozkręci to hooo! Prawdziwie racingowy gaźnik
Próby na luzie nic Ci nie powiedzą bo nie masz obciążenia. Testy rób na docelowym filtrze powietrza, chyba, że nie chcesz go używać w ogóle. I jeszcze jedna uwaga - filtry stożkowe z allegro typu 30zł mają wbrew pozorom duży opór powietrza, dużo większy niż wszystkim tutaj się wydawało.
Moja przelotówka wtedy wyniosła licznikowe 70km/h któregoś dnia sprawdze z gpsem ile mi licznik przekłamujeLukas pisze:maykii - Z jaką prędkością jechałeś? O ile Ci prędkość przekłamuje?
Takie regulacje na sucho nic Ci nie dadzą, musisz zacząć jeździć. Na początku dobierz dyszę tak żeby mieszanka była dość bogata. Silnik po remoncie słabo rozdysponowuje paliwo, także zawsze będzie trochę bogato. Po dotarciu mile widziana jest korekcja doboru dyszy. Pierwsze 100-200km przejedź bez wariactw, dyszę dobierz tak by się nie zalewał i nie przejmuj się niczym innym. Potem gdy dobrze nagrzejesz silnik możesz bez obaw rozpędzać się na v-max dobierając dyszę.AudioBas pisze: Na wolnych obrotach nie dymi znacznie.
Gorzej jest jak odkręcę gaz to na średnich i wysokich już przydymia i to baaaardzo!
Zamówię dyszę główną mniejszą (jeszcze dwa rozmiary mniejsze zostały do dyspozycji).
No cóż na tym innym gaźniku również na niedotartym 2T motor zachowuje się 1000 razy lepiejStary pisze:Takie uroki niedotartych 2T, trzeba było kupić 4T
Wyślij do fanatyka w puszczykowie, a zrobi Ci z tego G20 nowy gaźnik.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości