na pewno latwiej,jannex pisze:A po co wyważać otwarte drzwi? Nie łatwiej kupić chińskie i na nowo ulepszyć je cieplnie?

(kwestii trzymania wymiarow nie poruszam)
na pewno latwiej,jannex pisze:A po co wyważać otwarte drzwi? Nie łatwiej kupić chińskie i na nowo ulepszyć je cieplnie?
Mnie to cieszy, bo zaoszczędza mi to czasu.rss pisze:ale to chyba nie jest zle ze ludzie maja podobne pomysly, nieprawdaz ?
Znowu źle to odebrałeś...rss pisze:dorobienie takiego walka nie jest niczym szczegolnym. gdzies na tym forum nawet policzylem jaka jest korekcja
zarysu dla kolka zebatego (z=16) w tym walku. tym bardziej dziwi mnie Twoje "zaskoczenie". to naprawde nie jest zaden high -tech.
Droga wolna, działaj... Z chęcią kupię taki wałek od Ciebierss pisze:mnie z kolei zaskakuje to, ze na dzien dobry "pewna firma" chce zrobic Cie w jajo. za 4.000 jak bys sie postaral kupilbys
cala frezarke obwiedniowa (w cenie zlomu). samo narzedzie kosztuje duzo mniej (rzad wielkosci !) wyglada tak:
http://allegro.pl/frez-modulowy-slimako ... 76563.html
taki frez naprawde nei jest niczym szczegolnym, uwierz mi.
do walka sa potrzebne 2 takie narzedzia - jedno do kolka zebatego, drugie do wielowypustu.
Tutaj jest problem nie ma wałków 16 zębów chińskichjannex pisze:A po co wyważać otwarte drzwi? Nie łatwiej kupić chińskie i na nowo ulepszyć je cieplnie?
W rzeszowskim nie, ale gdzieś pod Rzeszowem prowadzi takowy zakładMateusz WSK pisze:Musisz liczyć się z tym, że zamrozisz kasę jak w przypadku Aliena z tłokami.
Ciekaw jestem co to za gość by Ci to zrobił i czy tak jak piszesz. Pracuje w jakimś rzeszowskim zakładzie?
Ten pierścień to zmora...AudioBas pisze:Do całości przydałoby się załatwić dorobienie "pierścień osadczy" na ten wałek bo, też jest z tym problem...
I
Jeżeli będzie w stanie dorobić wałek, to myślę, ze z reszta również dałby radę.jasiu pisze:również chętnie bym się zaopatrzył w taki wałeczek.
... pogadaj z gościem czy był by w stanie zrobić całą skrzynię
Żartobliwie to napisałemMasz na myśli Wołgi ?, w takim razie już się boję !
Jesteś chyba z Nienadówki, tak ?
WSK-ę masz niezłą, idzie jak szalona.
Co do komentarza ''franq87'', a co to ma do rzeczy, jedno będzie się wycierać mniej, drugie bardziej ?
Ten pierścień to nie jest czasami zwykły kawałek blachy o przekroju kwadratowym zawiniętym w taki okrąg ?AudioBas pisze:Na pierścień to trzeba się odezwać do firm co takie coś dorabiają.
zmyngut chyba dorabiał pierścienie tłokowe? Może tam dorobią osadczy.
To co się stało biednej Wuesce ?raflo87 pisze:Żartobliwie to napisałemMasz na myśli Wołgi ?, w takim razie już się boję !
Jesteś chyba z Nienadówki, tak ?
WSK-ę masz niezłą, idzie jak szalona.
Co do komentarza ''franq87'', a co to ma do rzeczy, jedno będzie się wycierać mniej, drugie bardziej ?Ale pewności nie ma
![]()
Z Nienadówki a tą Wsk to może ktoś się już goli![]()
Działaj tam , temat nie jest prosty i koszta są niewiadome.
Kiedy się podowiadujesz czegoś?
po co ?rykun pisze:Jak ktoś wspomniał przydałby się zestaw 25/17 i czopy 12mm pod łożyska igiełkowe.
za te informacje dzieki - poszukam czegos co mogloby byc odpowiednikiem tej stali na owczesne lata. tak czy inaczej - coraz bardziej sklaniam sie ku temu, ze byly to stale stopowe niskoweglowe, byc moze naweglane i gleboko hartowane.rykun pisze:. Do wyścigówek koła zębate robią ze stali EN36 odpowiednik 15NiCr13.
jesli przeliczales wciski/momenty na walku to sie pochwal. mozna pokombinowac nad zablokowaniem dorobionego kolka Z=16 na walku jesli za duzy moment mialby ukrecic kolko na walku. osobiscie mysle ze jest to (jednak) wykonalne, ale nieoplacalne (za ciasne tolerancje wcisku kolka na walek)rykun pisze:. Kiedyś kombinowałem z wałkiem zdawczym aby sam wieniec z uzębieniem dorobić i osadzić na starym walku. Tylko taka operacja dla pośredniego nie przejdzie.
Tak , możesz zastosować.JimmyPage pisze:Witam
Mam pytanie : Posiadam Wskę Garbatą z 1973 roku jest w niej silnik 059 . Podczas jazdy zauważyłem tzw dziurę między 3 a 4 biegiem i tu pojawia się pytanie . Czy w takim silniku można zastosować podmianę wałka pośredniego na 16z i zębatki zdawczej na 26z - czy jest to tylko opcja dla skrzyń kobuzowych (silnik 060) . Siłą rzeczy sam był bym chętny na taki dorabiany wałek .
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości