I zrób mi zdjęcie tej blaszki, bo może on jest przyczyną

Mi tak głupiało, jak miałem za grubą i na małych obrotach brała jego początek, na wysokich skakała raz początek raz koniec.
Pytanie czym go zabiłeś?bartek85 pisze:A jednak moduł. Chyba jestem pierwszy któremu padł chiński moduł.
Ale Robikowi trafił się od razu nie działającyiron_bird pisze:Nie pierwszy, Robikowi też nie śmigał
Ja jestem drugi ktoremu padl chinski modul 2t . Padl mi po okolo 15 km. Niewiem dlaczego.bartek85 pisze:A jednak moduł. Chyba jestem pierwszy któremu padł chiński moduł.
Coś musiałeś namieszać.CeZetHa pisze:I kurde dalej problem z ładowaniem...
Mam cewki WSKowe podłączone zgodnie ze schematem wujcia (Royal + CDI) oraz wirnik Royalowy. Do tego używam takiego reglera, którego parę osób na forum polecało.
Zaznaczam, że mam standardowy zapłon bateryjny bez żadnych modyfikacji, a cewka CDI czeka na lepsze czasy nieużywana.
No ale zamiast porządnej elektrowni jest Czarnobyl. Otóż bez świateł napięcie mam ok 13V, a po obciążeniu światłem 35W spada do 12,5V. Więc co to może być? Zapłon bateryjny jest aż tak prądożerny, czy brak jednej cewki osłabia ładowanie?
Proszę Panowie o pomoc, bo za 2 dni zlot forumowy, a się może okazać, że już prędzej rowerem tam dojadę niż Wiesią
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość