Mińsk-Romet 125
- rafiki1
- GG: 11610265
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Mińsk-Romet 125
Czy ten motocykl jest dużo mocniejszy i sprawniejszy niż WSK 125? Z góry dzięki ;p
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK mo6 B3 82r. WSK mo6 B1 70r.
Jawa Ts 350 89r - Lokalizacja: Gostyń w wlkp.
- Kontaktowanie:
Re: Mińsk-Romet 125
Czy ja wiem z pewnością zrywniejszy i szybszy ponieważ ma 4 biegi jednak słyszałem że lubią ciągnąć na sprzęgle 
I pod względem bezawaryjności napewno nie dorowna poczciwej wsk 125
Nie ma o czym mówić wueska lepsza !!

I pod względem bezawaryjności napewno nie dorowna poczciwej wsk 125

Nie ma o czym mówić wueska lepsza !!
- KANTAR175
- GG: 2442743
- Moje maszyny: WSK kobuz `81 oraz `83
WSK M21W2 `74
MZ etz 251 - Lokalizacja: Radzyń Podlaski (okolice)
- Kontaktowanie:
Re: Mińsk-Romet 125
Co ty wygadujesz, znam osoby które jeździły na takich mińskach wiele razy.
Wszyscy mówią o tym moto dobre rzeczy, ale co Polskie to Polskie
.
Zgadzam się z Rafałem, 4 biegi, niezłe przyspieszenie i co najważniejsze większy V-Max. Podobno posiadacze zmieniają tylko gaźniki na Pegazy - podobno lepiej chodzą na nich.
Nowsze silniki miały nowy zapłon bezstykowy, mozna kupić za wschodnią granicą, sam byłem i widziałem takiż zapłonik, nawet na dysku mam zdjęcie
.
Następna sprawa skrzynia biegów w minsku - skrzynie można naprawić bez konieczności rozpoławiania silnika co jest dużym plusem.
Te moto to alternatywa dla tych, co chcą coś szybszego, a jednocześnie z pojemnością 125 cm3.

Zgadzam się z Rafałem, 4 biegi, niezłe przyspieszenie i co najważniejsze większy V-Max. Podobno posiadacze zmieniają tylko gaźniki na Pegazy - podobno lepiej chodzą na nich.
Nowsze silniki miały nowy zapłon bezstykowy, mozna kupić za wschodnią granicą, sam byłem i widziałem takiż zapłonik, nawet na dysku mam zdjęcie

Następna sprawa skrzynia biegów w minsku - skrzynie można naprawić bez konieczności rozpoławiania silnika co jest dużym plusem.
Te moto to alternatywa dla tych, co chcą coś szybszego, a jednocześnie z pojemnością 125 cm3.
Co tu dużo pisać.... WSK i tyle