ryś mr230 czy nie ??
- konan
- Kontaktowanie:
ryś mr230 czy nie ??
Nie jestem pewien czy ten komar to mr 230 czy jakiś inny bo z tego co mi wiadomo z niewiarygodnych źródeł to mr230 miał lampę bez stacyjki. ktoś coś może wie?? zdjęcie -> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c65 ... bea82.html
miłośnik motocykli WSK-i zwłaszcza
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK KOBUZ
- Kontaktowanie:
Re: ryś mr230 czy nie ??
No Ryś to przecież nie Komar! Nie widziałeś nigdzie na zdjęciach Rysia?
e-kiosk FENIXa ==> http://fenix.nextpress.pl" target="_blank
- Mtx50
- GG: 2188809
- Moje maszyny: WSK i inne
- Kontaktowanie:
konan pisze:Nie jestem pewien czy ten komar to mr 230 czy jakiś inny bo z tego co mi wiadomo z niewiarygodnych źródeł to mr230 miał lampę bez stacyjki. ktoś coś może wie?? zdjęcie -> http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c65 ... bea82.html
to jest komar model 231 stosowano silnik s-38 komar 230 ma duzy silnik jak ryś z drobnymi różnicami jak brak odprężnika....
Polskie motocykle ymmm klasa 

- DamianWSK
- GG: 4538279
- Kontaktowanie:
Ja mam takiego Komara. W tym ze zdjęcia brakuje schowka, i tylna lampa jest nieoryginalna, lakier zresztą też.
- konan
- Kontaktowanie:
O wielkie dzięki głównie chodziło mi o to jaki to model bo będę go w miarę możliwości odnawiał. Co do schowka to wiem sam go zdjąłem bo już miałem silnik rozebrany i zaczynałem szykować wszystko do remontowania. Lakier nie oryginalny wiem to jeszcze robota mojego dziadka po którym właśnie go odziedziczyłem a wiadomo, że kiedyś molowano tym co się miało pod ręką byle rdza nie jadła. A i mam pytanie czy ten 231 znacząco różnił się budową silnika i elektryki od 232 i 233 nie chodzi mi o nadwozie bo wiem, że się różniły. Mam instrukcje właśnie do tych dwóch modeli i nie wiem czy się przyda.
Ps. Fenix Widziałem rysa nawet na żywo był łudząco podobny ale po dłuższych oględzinach znalazłem różnice
Ps. Fenix Widziałem rysa nawet na żywo był łudząco podobny ale po dłuższych oględzinach znalazłem różnice

- Mtx50
- GG: 2188809
- Moje maszyny: WSK i inne
- Kontaktowanie:
[quote="konan"]O wielkie dzięki głównie chodziło mi o to jaki to model bo będę go w miarę możliwości odnawiał. Co do schowka to wiem sam go zdjąłem bo już miałem silnik rozebrany i zaczynałem szykować wszystko do remontowania. Lakier nie oryginalny wiem to jeszcze robota mojego dziadka po którym właśnie go odziedziczyłem a wiadomo, że kiedyś molowano tym co się miało pod ręką byle rdza nie jadła. A i mam pytanie czy ten 231 znacząco różnił się budową silnika i elektryki od 232 i 233 nie chodzi mi o nadwozie bo wiem, że się różniły. Mam instrukcje właśnie do tych dwóch modeli i nie wiem czy się przyda.
z systematyką silnika jest kłopot bo to dłuższy temat ale na podstawie katalogu części który posiadam typ silnika to s-38 a różni się cylindrem gaźnikiem filtr powietrza wał, zapłon i kapa tłoczona na magneto inne pedały. Ale widziałem też egzemplarz z silnikiem s-38-b gdzie inny był tylko cylinder gaźnik i filtr a reszta jak w 232 i 233. Ale to z 232 tez nie jest tak pewne bo są różne wersje też itp itd .....
z systematyką silnika jest kłopot bo to dłuższy temat ale na podstawie katalogu części który posiadam typ silnika to s-38 a różni się cylindrem gaźnikiem filtr powietrza wał, zapłon i kapa tłoczona na magneto inne pedały. Ale widziałem też egzemplarz z silnikiem s-38-b gdzie inny był tylko cylinder gaźnik i filtr a reszta jak w 232 i 233. Ale to z 232 tez nie jest tak pewne bo są różne wersje też itp itd .....
Polskie motocykle ymmm klasa 

- konan
- Kontaktowanie:
Wow to nieźle zagmatwana sprawa powinienem sobie jakoś poradzić wielkie dzięki

- konan
- Kontaktowanie:
No komarek skończony i o dziwo odpalił od razu bez żadnego szwanku
a oto kilka zdjęć http://konanpoz.fotosik.pl/albumy/486400.html" target="_blank" target="_blank
Ps: sorki za post pod postem

Ps: sorki za post pod postem