***zajeb*** patent mz 301
- 125 arek
- GG: 6055683
- Moje maszyny: M 06 B1
- Kontaktowanie:
Re: ******zajeb****** patent mz 301
szkoda roboty kolesia na to mz kanuni 301 ma oryginalnie 24km więc po co to przerabiać jak i tak ma to kopa 

Ekipa Południe®
- soltys_16
- GG: 1961551
- Kontaktowanie:
Turbo ze smarta diesla (widać kolektor na 3 gary) a droga jaką pokonuje mieszanka to chyba 2 km
beznadziejny pomysł, pewnie ma jeszcze mniej mocy
poza tym chyba omawiane już na forum.

-
- GG: 9296900
- Moje maszyny: FSM 126 BIS '89
- Kontaktowanie:
po pierwsze to jest źle zmontowane sprężarka powinna tłoczyć powietrze do gaźnika ta rura powinna byc zamontowana nie do cylka a na normalnie zamontowany gaźnik a drugi koniec na sprężarke to może by cos dała
po drugie jak sie temu dobrze przyjrzec to mozna zauważyć kawałki rury od klopa tej co idzie od spłuczki
rura ma chyba z 1,5 metra
po trzecie jeśli ja bym to montował to założył bym to przed tłumikiem
jednym słowem ten koles to frajer ze wsi co gówno sie na tym zna
po drugie jak sie temu dobrze przyjrzec to mozna zauważyć kawałki rury od klopa tej co idzie od spłuczki

po trzecie jeśli ja bym to montował to założył bym to przed tłumikiem
jednym słowem ten koles to frajer ze wsi co gówno sie na tym zna

-
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk 175
- Kontaktowanie:
Re: *********zajeb********* patent mz 301
rutkowski pisze:po trzecie jeśli ja bym to montował to założył bym to przed tłumikiem
Po tych wypowiedziach uznaje że Ty jesteś amatorem a nie ten "tuner". Zastanów się nad budową silników dwusuwowych a w szczególności tych z turbodoładowaniem. Napisz swoje spostrzeżenia. Dodam że był już o tym temat na forum gdzie było trochę to wytłumaczone i nawet pokazane na zdjęciach.rutkowski pisze: jednym słowem ten koles to frajer ze wsi co gówno sie na tym zna![]()
- bing17
- Moje maszyny: FSO 125p, CZ 516, Junak M10, Romet KadetM780,110
- Kontaktowanie:
Czym Wy sie podniecacie ?? Ta MZ to drut jakich mało. Co związku z tym że ma turbosprężarkę ?? Dolot jest za długi, nie ma tutaj chłodnicy powietrza dolotowego. Jest to zrobione naprawdę amatorsko. A podobno niemcy słyną ze swojej "dokładności".