Byłem byłem

Sporo ciekawych motocykli. Ze dwa lata temu pisałem o tym na forum. Fenix wstawiał moje fotki. Z polskich motocykli najciekawsze są Sokoły. Niestety brakuje tysiaka.
Jednakowoż kilka sztuk Sokoła 1000 stoi w filii tego muzeum a mianowicie Muzeum Przemysły w fabryce Norblina na ulicy żelaznej. Tamte zbiory są chyba jeszcze ciekawsze.
W tym rejonie zostało mi jeszcze Muzeum motoryzacji w Otrębusach pod Warszawą. Prowadzi je człowiek o nazwisku Mikiciuk i podejrzewam tu jakieś powinowactwo z Patrykiem Mikiciukiem z programu Legendy PRL
Ogólnie rzecz biorąc to motocykle w tych obiektach są bardzo zaniedbane. Nie ma funduszy na ich poważną renowacji ani choćby konserwacje. Pod niektórymi stoją kuwety żeby olej na ziemię nie kapał
Junak w Muzeum Techniki ma pordzewiały i powgniatany wydech mimo iż tekst na tabliczce informuje nas o tym że motocykl przeszedł renowację. Być może jakiś pracownik muzeum też ma Junaka
A tak na marginesie to krótko po wystawie 40 lat Polskiego Fiata pojawiła się wystawa Szybciej Sprawniej (być może przekręciłem nazwę) na temat samochodów rajdowych. Oczywiście w Muzeum Techniki w PKiN
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!