fajna impreza i super zdjecia.
jak wyglada sprawa licencji sportowej.
Wyścigi klasyków na Torze Poznań 2014
- piter74
- GG: 0
- Moje maszyny: hd, romet polo, komar, skm 175 :), blata 2,5
- Kontaktowanie:
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Re: Wyścigi klasyków na Torze Poznań 2014
Tłoki Aliena AK20 nie do zajechania!
Bałkany objechały, zawody na niedotartym silniku objechały!
Oj chyba czas szykować się na Złombol!!
Bałkany objechały, zawody na niedotartym silniku objechały!
Oj chyba czas szykować się na Złombol!!

- JueS
- Moje maszyny: kolekcja 100+ motocykli =)
- Kontaktowanie:
Zrobiliśmy licencje sportową "B" na miejscu przed treningami: był test z flag i procedury startowej-podobno ktoś miał poprawkę
i praktyczny egzamin -czyli wyścig, trzeba było go tylko ukończyć. Papiery dostaliśmy po wszystkim. I wiadomo, trzeba było przedtem zrobić badania w przychodni medycyny sportu to tyle jeśli chodzi o licencje.
W piątek jeszcze zdawaliśmy takie coś jak "moto karta na speeday". Pytania pisemne opisowe jedynie z flag. To nie było obowiązkowe, jedynie dla tych co chcieli dodatkowo potrenować w piątek.

W piątek jeszcze zdawaliśmy takie coś jak "moto karta na speeday". Pytania pisemne opisowe jedynie z flag. To nie było obowiązkowe, jedynie dla tych co chcieli dodatkowo potrenować w piątek.
Kupię do kolekcji: polskie motocykle sportowe, motocykle sprzed 1945 slaaneshad@o2.pl
- piter74
- Kontaktowanie:
ciekawe jak wyglada sprawa jak mam licencje WT, zadzwonię chyba do pzm .
- tazu
- Moje maszyny: WSK 175
- Kontaktowanie:
Joł, impreza z roku na rok się rozkręca, coraz więcej ludzi przyjeżdża się ścigać. Licencja "B" PZM nie daje niestety możliwości startu za granicą ale w kraju jest zupełnie wystarczająca na wszystkie imprezy weteranów. Jeśli ktoś chciałby się ścigać w Czechach czy Słowacji to trzeba mieć "A"+pozwolenie na start za granicą bądź licencję międzynarodową z któregoś z w/w krajów. Koszt takiej licencji to 60Euro + ubezpieczanie NNW powiedzmy za 100-200zł.
Tak jak Jues mówił koszt stroju na wyścigi to jakiś 1000zł licząc po kosztach używany kombi buty kask rękawice i żółwia ale tu akurat nie ma co oszczędzać. Starty w wyścigach drogowych w Czechach są trochę tańsze i oscylują pomiędzy 150-250zł lecz dochodzi paliwo do tego. Miejsce na paddocku jest za darmo, podobnie jak prysznice. Imprezy takie jak Veteran Cup w Koszalinie czy Oldtimer Profi w Biłgoraju nie przekraczają 100zł za dwa dni jazdy praktycznie non stop po torze.
Również gratuluję chłopakom ukończenia wyścigu, mam nadzieję że za rok się również widzimy w jeszcze liczniejszym gronie
Pozdro From Taz
Tak jak Jues mówił koszt stroju na wyścigi to jakiś 1000zł licząc po kosztach używany kombi buty kask rękawice i żółwia ale tu akurat nie ma co oszczędzać. Starty w wyścigach drogowych w Czechach są trochę tańsze i oscylują pomiędzy 150-250zł lecz dochodzi paliwo do tego. Miejsce na paddocku jest za darmo, podobnie jak prysznice. Imprezy takie jak Veteran Cup w Koszalinie czy Oldtimer Profi w Biłgoraju nie przekraczają 100zł za dwa dni jazdy praktycznie non stop po torze.
Również gratuluję chłopakom ukończenia wyścigu, mam nadzieję że za rok się również widzimy w jeszcze liczniejszym gronie
Pozdro From Taz
- piter74
- Kontaktowanie:
wszystko jasne
, pytam gdzyz wypadłem troche z obiegu.