! ZLOT FORUMOWY ! 2012 Spotkanie wueskowiczów - Działdowo
- jarek
- GG: 7482920
- Moje maszyny: WSK M06-64
- Kontaktowanie:
Re: Spotkanie wueskowiczów - Działdowo
Bo z ciebie to raptus i tyle, było wcześniej ustalone na 18-19 to ty nie wcześniej, a teraz cierp 

-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 175
- Kontaktowanie:
Cewka, moduł, impulsator i drut zamówiony z neta. Ciekawe czy dojdzie do wekenda. Nie wpisuje się na listę bo jeszcze nie mam 100 % pewności czy przyjadę i nie chce robić zamieszania. W razie co przygarnie ktoś mnie pod namiot bo nie zdążyłem się jeszcze zaopatrzyć ? Jak będzie ciepło to nawet pod chmurka mogę spać nie ma problemu. Planowałbym ode mnie tj jest z okolic Kościerzyny wyjechać w sobotę wcześnie rano a powrót niedziela popołudnie albo poniedziałek to już zależy od organizatora kiedy będzie wyganiał ludzi.
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
Nikogo nie wyganiamy
Ale jak coś to wpisz się w czwartek na listę to dostaniesz numery telefonów i dokładny adres z mapką jak dojechać. Jeśli możesz to odezwij się do mnie na gadu 13902267.

Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
-
- Kontaktowanie:
1. Savier
2. Borewicz
3. Jędrek
4. AudioBas
5. Jarek
6. Matej ( Nr. 4,5,6 - zaścianek z zdolneośląska )
7. bartek582
8. Młody DT80
9. PiotrBe + 9,5 plecaczek
10.KoSzU + MaRtUcHa
11.Maykii (mówił źe leci ze mną. niech on sie wypowie)
12. bartek85
2. Borewicz
3. Jędrek
4. AudioBas
5. Jarek
7. bartek582
8. Młody DT80
10.KoSzU + MaRtUcHa
12. bartek85
- iron_bird
- GG: 9680903
- Moje maszyny: M06B3 83r
M21W2 Kobuz 76r - Lokalizacja: Zagórów - PSL
- Kontaktowanie:
I co, zaścianek z dolnego śląska jedziecie?
Okazało się że zwolnił mi się termin 11-13 sierpnia więc najprawdopodobniej pojadę. moja trasa by była taka - do kutna jadę solo a potem dołączyłbym się do ekipy z wrocławia - chyba że ktoś jeszcze jedzie przez kutno? moja trasa - http://wrzuc.se/i/5020dc8245eca

- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
OK, to jadymy z tym koksem.
Aktualna lista pewniaków:
1. Savier
2. Borewicz
3. Jędrek
4. AudioBas
5. Jarek
7. bartek582
8. Młody DT80
10.KoSzU + MaRtUcHa
12. bartek85
13. picek
14. iron_bird
Teraz proszę każdą osobę z listy o potwierdzenie czy będzie mogła przyjechać. Szczególnie Maykii - jeszcze nic nie napisał, a niby jedzie
.
Dobra, także trzeba mniej więcej poustalać co i jak.
.
To myślę, że możemy zacząć od soboty? 11 sierpnia. Tego samego dnia ognisko do późna, ale czy ktoś ma jakiś pomysł co porobimy wcześniej? Oczywiście - AudioBas robi zapłony
Ja będę miał stroboskop jakby co to będzie można podregulować maszynki
. Poza tym wozimy się po okolicy w sobotę czy na kacu, w niedziele? Babcia kazała mi Was wszystkich zagnać na odpust (tak, tak - będzie w niedziel u nas odpust, stragany, chlanie itd. jak zajedziemy na ~10 wuesek to pewnie niezłe wrażenie będzie
).
Także w sobotę na pewno ognisko integracyjne
. Ale panowie, jak robimy - zrzucamy się na piwa, kiełbaski itd. czy każdy bierze se sobą? Gdybyśmy się zoorganizowali i ustalili co jak i za ile to mógłbym w jakiejś biedronce wszystko pokupować i nie musielibyście tego wieźć. Mówcie jak działamy, bo zostało mało czasu. :->
Co do trasy objazdowej, mamy dwie propozycje: Grunwald albo rezerwat piekiełko. Co to jest te pierwsze mówić nie trzeba (a jak trzeba - dwa miecze wbite w ziemie i naparzanka co roku), drugie miejsce to piękna dolina rzeki Wel. Prawie jak w górach i mówię serio. Idealna trasa dla motocykli, mało uczęszczane asfalty i ładne widoki. W te i we wte będzie 60km (z Gródek).
Także piszcie co i jak.
Aktualna lista pewniaków:
1. Savier
2. Borewicz
3. Jędrek
4. AudioBas
5. Jarek
7. bartek582
8. Młody DT80
10.KoSzU + MaRtUcHa
12. bartek85
13. picek
14. iron_bird
Teraz proszę każdą osobę z listy o potwierdzenie czy będzie mogła przyjechać. Szczególnie Maykii - jeszcze nic nie napisał, a niby jedzie

Dobra, także trzeba mniej więcej poustalać co i jak.
- - kto jedzie motorem?
- kto jedzie puszką (samochodem)?
- kto ma możliwość wzięcia namiotu a kto nie?

To myślę, że możemy zacząć od soboty? 11 sierpnia. Tego samego dnia ognisko do późna, ale czy ktoś ma jakiś pomysł co porobimy wcześniej? Oczywiście - AudioBas robi zapłony

Także w sobotę na pewno ognisko integracyjne

Co do trasy objazdowej, mamy dwie propozycje: Grunwald albo rezerwat piekiełko. Co to jest te pierwsze mówić nie trzeba (a jak trzeba - dwa miecze wbite w ziemie i naparzanka co roku), drugie miejsce to piękna dolina rzeki Wel. Prawie jak w górach i mówię serio. Idealna trasa dla motocykli, mało uczęszczane asfalty i ładne widoki. W te i we wte będzie 60km (z Gródek).
Także piszcie co i jak.

- Skinder
- Moje maszyny: Perkoz 0001
- Kontaktowanie:
15. Skinder
Przyjade autem z motorem. Auto wróci do domu z ojcem.
http://www.youtube.com/watch?v=v5y40niB ... re=g-all-u
Proponuje tak jak od 3:48 - nie możemy upalać i dzida na rynku. W sobote wcześniej. Ogółem jak to jest z tym grunwaldem itd jak mam fure bez kwita i prawka?
Przyjade autem z motorem. Auto wróci do domu z ojcem.
http://www.youtube.com/watch?v=v5y40niB ... re=g-all-u
Proponuje tak jak od 3:48 - nie możemy upalać i dzida na rynku. W sobote wcześniej. Ogółem jak to jest z tym grunwaldem itd jak mam fure bez kwita i prawka?
-
- Kontaktowanie:
Mam mało do gadania tutaj ale ja jestem za obiema trasami mogę jeździć cały dzień. Mnie bawi jazda na motocyklu a nie picie. Oczywiście ognisko, kiełbaski jak najbardziej. Ja od razu z picia się wypisuje bo się do tego nie nadaje. Mogę jeździć sam ale myślę że się ktoś znajdzie do objeżdżania waszych okolic. Savier może mógłbyś napisać co jeszcze warto zobaczyć w twojej okolicy, przygotowałbym sobie jakieś mapy, punkty w gps itp. No i jak najbardziej grzebać coś przy sprzętach. Mam zamiar podejrzeć wasze CDI (porobić zdjęcia jak pozwolicie), obgadać, popytać bo w domu będą czekać z 4 czwórki do roboty w tym jedna M11W a z tego co widzę kolega ma taką.
- Skinder
- Kontaktowanie:
Bartek, ja też do picia się nie nadaje więc możemy śmigać sami czy coś.
- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
Masz tyle samo do gadania co wszyscy a nawet ciut więcej - mądry chłop w końcu i dorosłyMam mało do gadania tutaj ale ja jestem za obiema trasami mogę jeździć cały dzień

Tak wygląda trasa full wypas
LINK
Co do innych ciekawych miejsc hmm - widoczki! Ale na bieżąco na pewno gdzieś Was zaprowadze

- Adrian.
- GG: 11487935
- Moje maszyny: Jawa 350
WSK 2xM06B3 - Lokalizacja: Okolice Szczytna
- Kontaktowanie:
Skinder Ty nie pośmigasz bo nie masz kwita i prawka
chyba że po polnych drogach.

- iron_bird
- Kontaktowanie:
Jakby jechalo z 10 maszyn to mysle ze w srodku konwoju by sie jakos uchowalAdrian. pisze:Skinder Ty nie pośmigasz bo nie masz kwita i prawkachyba że po polnych drogach.

- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
Maykii przyjedzie sejczento
.

- Adrian.
- GG: 11487935
- Moje maszyny: Jawa 350
WSK 2xM06B3 - Lokalizacja: Okolice Szczytna
- Kontaktowanie:
No tak jeśli bedą jechać wszyscy to jak najbardziej , ale on proponował bartek85 jako że sami gdy reszta będzie degustowała alkohol 

- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
Nie czepiajmy się słówek. Konkrety.
- Skinder
- Kontaktowanie:
Miałem na myśli jakieś boczne dróżki, i lasy bo Arni zapewniał że sporo tego tam jest.
- piotrBe
- Moje maszyny: ~
`77 B3 Red Garbi
`75 Komar 2350-2
`75 M21W2 059 - Lokalizacja: Radom
- Kontaktowanie:
no to tak skrupulatnie....
Ja biorę Lubą za siebie, namiot, jakiś koc, ciuchy. Napoje wyskokowe na miejscu się kupi jak już wszyscy się zjadą - nalot wskami na biedre sie zrobi i koniec
Jakaś składka czy coś i wsio...
Rzeczy mechaniczne: mixol, platynki, ściągacz magneta, przygotowaną świece albo dwie, szczelinomierz, papier ścierny, dętkę, zaworek, pumpke, zestaw kluczy, główną żarówkę, linka gazu/sprzęgła/hamulca i chyba tyle co mogło by się zjeb***ć na trasie.
W piątek: sprawdzić wszystkie śruby, ustawić sprzęgło (3000km już przebite w tym sezonie
), napiąć/przesmarować łańcuch, wyczyścić świece, osuszyć platynki, nasmarować języczek dla platynek, sprawdzić ciśniecie opon, sprawdzić dokładnie bieżnik czy nie ma wbitych gwoździ itp, dociągnąć łożyska w główce ramy po ich zmianie, ZALAĆ PALIWO.
Moja trasa http://goo.gl/maps/V109N
Rozumiem, że wszyscy wyjeżdżają jak już będzie 11 sierpnia w datowniku, trzeba by dokładnie obliczyć kto i na którą gdzie by się spotkał na trasie, żeby pięknie narobić rumoru w Gródkach.
Ja wstępnie wyjazd najpóźniej o 4,
wg googla czas przejazdu 4h 30min, więc na 8 /9 w Gródkach by było pięknie....
Ja biorę Lubą za siebie, namiot, jakiś koc, ciuchy. Napoje wyskokowe na miejscu się kupi jak już wszyscy się zjadą - nalot wskami na biedre sie zrobi i koniec

Rzeczy mechaniczne: mixol, platynki, ściągacz magneta, przygotowaną świece albo dwie, szczelinomierz, papier ścierny, dętkę, zaworek, pumpke, zestaw kluczy, główną żarówkę, linka gazu/sprzęgła/hamulca i chyba tyle co mogło by się zjeb***ć na trasie.
W piątek: sprawdzić wszystkie śruby, ustawić sprzęgło (3000km już przebite w tym sezonie

Iron no to ja myślę teraz by w Płońsku skręcić na Drobin i tam się spotkać. Ale jeszcze to przemyślę i obgadam, bo o pare km wydłuża mi sie trasa. Samemu to tam mi ryba, ale będę mieć za plecami Karolinę, a wiadomo jak w duecie taki dystans, nawet na porządnym turystyku.iron_bird pisze:I co, zaścianek z dolnego śląska jedziecie?Okazało się że zwolnił mi się termin 11-13 sierpnia więc najprawdopodobniej pojadę. moja trasa by była taka - do kutna jadę solo a potem dołączyłbym się do ekipy z wrocławia - chyba że ktoś jeszcze jedzie przez kutno? moja trasa - http://wrzuc.se/i/5020dc8245eca
Moja trasa http://goo.gl/maps/V109N
Rozumiem, że wszyscy wyjeżdżają jak już będzie 11 sierpnia w datowniku, trzeba by dokładnie obliczyć kto i na którą gdzie by się spotkał na trasie, żeby pięknie narobić rumoru w Gródkach.
Ja wstępnie wyjazd najpóźniej o 4,
wg googla czas przejazdu 4h 30min, więc na 8 /9 w Gródkach by było pięknie....
- iron_bird
- Kontaktowanie:
Hmm a jak bys odbil zaraz za wisla i przez plock jechal? kilometrazowo wychodzi praktycznie to samo, a tez jedziemy przez plock. Wroclaw, zyjecie w ogole?
Dajcie jakies znaki zycia. Ja do kutna mam 110km czyli jakies poltora - 2 godziny drogi bez niespodzianek wiec mysle ze o 5 bym musial wyjechac najpozniej. Czyli wyjezdzamy wszyscy w sobotę rano o 3-7(w zaleznosci od miejsca zamieszkania
?

- piotrBe
- Moje maszyny: ~
`77 B3 Red Garbi
`75 Komar 2350-2
`75 M21W2 059 - Lokalizacja: Radom
- Kontaktowanie:
http://goo.gl/maps/mfHHZ
kurde jak by nie było to już prawie 5h, tyle że google liczy przędkości ponad 70km, a szybciej ja nie polecę ze względów na full zapakowane moto.
Niech się zaścianek odezwie i wtedy to jeszcze rozpatrzę. Cholera ale więcej km w strone Gródek z kompanem obok, wrazie W linka i będzie się ciągnąć a tak to trzeba pchaaaaaać
Właśnie parometrowa LINKA!
fota usunięta z pewnych względów
PS: 5 sierpień KUPIŁEM KOMARA typ 2350-2 z 1975 roku, specyfikacja komar-3 ze zmienioną kierownicą (niska prosta) i kanapą ze sporta. Wszystko oryginał
pali na dotyk, remont silnika w 2000/2001roku przejechał 1000km potem 11 lat stał. Teraz poszedł w małą rozbiórkę, przegląd podzespołów, czyszczenie itp. Do wymiany napęd oraz cała manetka biegów, wszystkie linki - czekamy na części. Dziś trzeba przebić papiery na mnie, ale ujeżdżać komara będę czasem ja, a generalnie Karolina z foty 
Nauczy się jeździć to pójdzie w piach i nowy lakier itp
No to się pochwaliłem
spamu nie robić będzie temat w odpowiednim dziale.
kurde jak by nie było to już prawie 5h, tyle że google liczy przędkości ponad 70km, a szybciej ja nie polecę ze względów na full zapakowane moto.
Niech się zaścianek odezwie i wtedy to jeszcze rozpatrzę. Cholera ale więcej km w strone Gródek z kompanem obok, wrazie W linka i będzie się ciągnąć a tak to trzeba pchaaaaaać

Właśnie parometrowa LINKA!
fota usunięta z pewnych względów
PS: 5 sierpień KUPIŁEM KOMARA typ 2350-2 z 1975 roku, specyfikacja komar-3 ze zmienioną kierownicą (niska prosta) i kanapą ze sporta. Wszystko oryginał

Nauczy się jeździć to pójdzie w piach i nowy lakier itp

No to się pochwaliłem

Ostatnio zmieniony 2012-08-09, 22:13 przez piotrBe, łącznie zmieniany 1 raz.
- KoSzU
- GG: 8813802
- Kontaktowanie:
KoSzU będzie niestety też Sricento niestety praca od świtu do nocy nie pozwoliła znaleźć czasu na wymianę wału oraz przeważyło to ze jadę potem na tydzień wakacji i nie bardzo chce zmoknąć. A auta z hakiem żeby wziąć wueske się zje.. no popsuły