Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują że 28 kwietnia na torze w Radomiu uda się zorganizować V Motocyklowy Konkurs Sprawnościowy ukierunkowany gównie na motocykle zabytkowe. Na dzień dzisiejszy czekamy już tylko na potwierdzenie z PZM. Szykować motongi na pierwsze w roku 2012 ganianie. Motocykle mogące wziąć udział w imprezie do roku 1978 – podział na klasy przemyślany w ten sposób aby rywalizacja przebiegała jak najbardziej sprawiedliwie.
http://www.facebook.com/pages/Klub-Moto ... 9196810998
Pozdrawia Klubu Motocyklistów Politechniki Łódzkiej
i Tazu.
V Motocyklowy Konkurs Sprawnościowy - veteran edition
- tazu
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 175
- Kontaktowanie:
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Re: V Motocyklowy Konkurs Sprawnościowy - veteran edition
Ooo... Pozdrawiam kolegów z 60-lecia WFM. Jeszcze czuję ten dym z Waszej Jawy Roudster
.
Szkoda, że to tak wcześnie. Nie będę miał sprawnego lelka a i nie jest to blisko...
download/file.php?id=11267&mode=view

Szkoda, że to tak wcześnie. Nie będę miał sprawnego lelka a i nie jest to blisko...
download/file.php?id=11267&mode=view
- tazu
- Kontaktowanie:
A dziękuje za pozdrowienia, Jest jeszcze ponad miesiąc do imprezy więc można się spiąć i motóra doszykować. Tor jest naprawdę rewelacyjny - baaardzo szeroki i z idealnym asfaltem. Można kłaść maszynę do bez obawy że ucieknie koło - byłem już na paru torach kartingowych w PL i naprawdę polecam miejsce. Do tego sam obiekt ma bardzo przyjemną infrastrukturę - na miejscu okazałe trybuny, WC i prysznic, restauracja i CPN dosłownie za bramą.
Również pozdrawiam i zapraszam.
Również pozdrawiam i zapraszam.
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
Na czym będą polegały konkurencje ?
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
- tazu
- Kontaktowanie:
Formuła konkursu będzie podobna do zawodów typu Super-Veteran i polegać będzie m.in na pokonaniu określonej ilości okrążeń w jak najkrótszym czasie, ze startu zatrzymanego, wraz z innymi zawodnikami w obrębie klasy motocykli (rok prod/pojemność). Niebawem zostanie opublikowany szczegółowy regulamin imprezy wraz z jej planem. Konkurs jest głównie przeznaczony dla motocykli do roku 1978, lecz również będzie wydzielony czas na jazdy motocykli nowoczesnych - one jednak nie będą wchodziły w zakres Konkursu.
- tazu
- Kontaktowanie: