Tak jak w temacie, chciałem zaprosić wszystkich forumowiczów i nie tylko na Otwarcie Muzeum Polskich Powojennych Motocykli w Borownie k.Częstochowy. Właścicielem kolekcji jest przemiły Pan Jan Ferenc, który w swojej kolekcji ma nieomal wszystkie modele motocykli wyprodukowanych w Polsce po 1945 roku. Pan Jan posiada w swoich zbiorach prawdziwe kolekcjonerskie perełki!!
Ze wstępnych ustaleń z właścicielem kolekcji wiem,że otwarcie odbędzie się:
9.11.2014 o godzinie 15.00 (jest to długi weekend więc liczę na dużą obecność naszego forum, które również Pan Ferenc zapraszał)
Miejsce: prawdopodobnie jest to budynek szkoły, aczkolwiek tę informację będę miał niedługo potwierdzoną.
Na wystawie motocykli mają być również właściciele innych kolekcji tacy jak Grzegorz Doroba, Wojciech Bury i jeszcze tam ktoś...

Z atrakcji wiem, że ma być rozdawana świeżo wydana książka autorstwa Jana Ferenca o polskich motocyklach (w ilu egzemplarzach to nie wiem), każdy motocykl ma być tak usytuowany żeby było możliwe obejrzeć go z każdej strony, mowa była też o przejechaniu się każdym z motocykli,ale też nie jestem w stanie tego potwierdzić.
Od siebie mogę dodać, że naprawdę warto się tam wybrać chociażby ze względu na obszerną kolekcję jak i również wiedzę i podejście Pana Ferenca do ludzi z tą samą pasją.
Kilka zdjęć zrobione podczas wizyty w Borownie znajdziecie w temacie>> viewtopic.php?f=38&t=16950
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam