Ocynk - ktoś pomoże?

Tematy nie pasujące do pozostalych dzialów
Odpowiedz
Grzaniec

Ocynk - ktoś pomoże?

Post autor: Grzaniec » 2012-10-18, 12:39

W moich okolicach nie znalazłem firmy, która mogła by ocynkować mi drobne elementy WSKi - jest też opcja, że nie potrafię szukać :D, więc może wystarczy podanie mi namiaru na takie usługi w woj. mazowieckim (Warszawa chętnie..)
Czy znalazła by się na forum dobra dusza, która ma niedaleko do firmy cynkującej i pomogła mi w realizacji tego zlecenia? Wysłał bym do tej osoby paczkę z moimi częściami, na konto przelał kwotę za cynkowanie+kwotę wysyłki zwrotnej+jeszcze kilka pln np. na jakiś 4pack piwka....
Pomoże ktoś?

Awatar użytkownika
Jawer
GG: 6650935
Moje maszyny: WSK m06-z2
JAWA 250/04
Kontaktowanie:

Re: Ocynk - ktoś pomoże?

Post autor: Jawer » 2012-10-18, 18:39

w warszawie nie możesz znaleźć galwanizerni?

http://lmgtfy.com/?q=galwanizernia+warszawa
Zapraszam na forum starych Jaw - http://www.jawa250.fora.pl

Grzaniec

Post autor: Grzaniec » 2012-10-18, 20:17

Korzystałeś z usług którejś z firm, które wypluwa google? Może to nieprawdopodobne, ale wpadłem na taki pomysł, by skorzystać z wyszukiwarki, mało tego - nawet obdzwoniłem kilka wyników wyszukiwania... albo nie robią takich rzeczy, albo być może zrobią, ale tylko duuużą ilość...tak czy inaczej, moje poszukiwania nie dały zadowalającego rezultatu. W przeciwnym wypadku przecież nie zawracałbym nikomu d.....znaczy gitary :D.
Jeżeli ktoś podpowie namiar na firmę z W-wy lub okolic, w której robił ocynki detali od WSK - na pewno podziękuję uprzejmie i dalej zajmę się sam tematem.
Chyba, że ktoś korzysta z takich usług wysyłkowo - też chętnie skorzystam z namiarów. Ale ponieważ pomyślałem, że być może ktoś z tego forum również niedługo bedzie coś cynkował, to mógłbym się podłączyć. Ja ewentualnie mogę u siebie załatwić na podobnej zasadzie (przesyłka do mnie gratów) piaskowanie. Mam firmę, która za całą WSK liczy sobie ok. 100zł. Przynajmniej za takie pieniądze piaskowałem swoje B3. Teraz będę piaskował M21W2 i sprawdzę, czy cena nie uległa zmianie.

Awatar użytkownika
iron_bird
GG: 9680903
Moje maszyny: M06B3 83r
M21W2 Kobuz 76r
Kontaktowanie:

Post autor: iron_bird » 2012-10-18, 20:31

Grzaniec pisze: może wystarczy podanie mi namiaru na takie usługi w woj. mazowieckim (Warszawa chętnie..)
Czy znalazła by się na forum dobra dusza, która ma niedaleko do firmy cynkującej i pomogła m
Potwierdzam, te katalogi/panoramy firm które można wyguglować można o kant dupy rozbić. Tak samo było jak szukałem kogoś do ocynkowania u siebie - dzwonię i pytam kolesi czy mi zrobią, a ci ze zdziwieniem odpowiadają pytaniem dlaczego do nich dzwonie w sprawie ocynków...

Grzaniec

Post autor: Grzaniec » 2012-10-18, 21:20

iron_bird - a czy tam, gdzie Ty cynkujesz świadczą usługi wysyłkowo?

Awatar użytkownika
adamson
GG: 0
Moje maszyny: m06-64
Kontaktowanie:

Post autor: adamson » 2012-10-19, 05:41

Pod "nosem" w Przasnyszu jest galwanizernia, firma WR. :)

Grzaniec

Post autor: Grzaniec » 2012-10-19, 07:58

Wielkie dzięki!!!!! Bardzo pomogłeś, nie miałem pojęcia o ich istnieniu - będę do nich dzwonił dzisiaj.
Robiłeś coś u nich?

Awatar użytkownika
adamson
Kontaktowanie:

Post autor: adamson » 2012-10-19, 09:29

Grzaniec pisze:Wielkie dzięki!!!!! Bardzo pomogłeś, nie miałem pojęcia o ich istnieniu - będę do nich dzwonił dzisiaj.
Robiłeś coś u nich?
Będę u nich robił ocynk, niklowanie i malowanie proszkowe.
W Ciechanowie masz Metaltech, znajomy coś tam cynkował. :)

Grzaniec

Post autor: Grzaniec » 2012-10-19, 09:46

No i nie jest tak różowo. Dzwoniłem do WR - w pierwszej chwili nie chcieli w ogóle słyszeć o lakierowaniu proszkowym ramy oraz o ocynku drobiazgów. Dopiero jak powiedziałem, że przywiózł bym ramę wypiaskowaną a części do ocynku oczyszczone - "no dobra, weź pan przywieź, się zobaczy".....Daleko nie mam, może wybiorę się w przyszłym tygodniu i pokaże im o co mi chodzi...ale co do ceny to na razie też nie potrafili powiedzieć - liczyłem, że podadzą mi cenę za kg ocynku, ale muszą to obejrzeć.

Metaltech - dzwoniłem, rozmawiałem z technologiem - owszem, ocynkują - ale ogrodzenia, bramy takie tam - żadnej drobnicy.

A Ty dogadałeś się z tą firmą WR??

Awatar użytkownika
adamson
Kontaktowanie:

Post autor: adamson » 2012-10-19, 09:54

Pracuję w tej firmie, to myślę, że uda mi się porozumieć. ;) Chociaż nic nie jest do końca pewne. Zależy jak dużo roboty będą mieli w danym czasie.

Grzaniec

Post autor: Grzaniec » 2012-10-19, 10:19

Wiesz, nie jest to dla mnie jakaś pilna sprawa - mogę poczekać, aż obłożenie produkcyjne będzie mniejsze. Tak czy siak w przyszłym tygodniu powinienem mieć już oczyszczone części do ocynku, więc pewnie odwiedzę Twoją firmę :)

Awatar użytkownika
iron_bird
GG: 9680903
Moje maszyny: M06B3 83r
M21W2 Kobuz 76r
Kontaktowanie:

Post autor: iron_bird » 2012-10-19, 18:31

Grzaniec pisze:iron_bird - a czy tam, gdzie Ty cynkujesz świadczą usługi wysyłkowo?
Njet, mi robi dziadek który zawsze narzeka że za mało na bęben, że dużo roboty z wiązaniem. Ostatnio za wiadro 5l drobnicy mnie skasował 100zł przez to :(

Grzaniec

Post autor: Grzaniec » 2012-10-19, 20:11

A no właśnie...nie jest tak fajnie, jak niektórym się wydaje :(.
Nic - szukam cały czas. Jakaś szansa jest w tym Przasnyszu, ale to się okaże dopiero jak ich odwiedzę. Znalazłem dziś za to lakiernię proszkową. Za całą ramę na RAL 9005 w połysku chcą max 200zł, z tym, że dopiero po 15 listopada, ale poczekam :)

Awatar użytkownika
Szczepan
Moje maszyny: B3 Promot
Kontaktowanie:

Post autor: Szczepan » 2012-10-20, 10:10

Za gołą ramę 200 zł bez piaskowania ? Dużo coś.
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.

Odpowiedz