Pojazd bez OC, jakie konsekwencje?
- kuba063
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 9szt
MZ 5szt
Jawa TS
SHL M11
WFM
Mińsk 125
CZ 175 ZZr - Lokalizacja: Waganiec-Włocławek
- Kontaktowanie:
Pojazd bez OC, jakie konsekwencje?
Witam, mam zamiar kupić Motorynke M1 z dokumentami. Gośc kupił ja jakieś 6-7lat temu i nie przerejestrował na siebie ani nie płacił dalej OC. Chciałbym to kupić, podremontować i popchnąć dalej. Jakie są ewentualne konsekwencje i czy wgl są. Czy fundusz nie ścignie mnie lub goscia od którego kupie? Prosze o podpowiedź. Pozdro, kuba063
Kupie wraki motocykli PRLu. "Garbus nie gubi oleju, on znaczy swój teren"
- xavier24
- GG: 0
- Moje maszyny: WFM M06
M21W2
M06 B1
KOBUZ
MZ ES 250/1
Romet Pony - Lokalizacja: Kraków
- Kontaktowanie:
Re: Pojazd bez OC, jakie konsekwencje?
Witam.
1. Jeśli nie zarejestrował na siebie to do urzędu musisz mieć umowy kupna sprzedaży aż do dowodu rejestracyjnego, czyli poprzednią też.
2. Jeśli masz zamiar ją remontować to nie wpisuj daty w umowie i zachowaj długopis, będziesz miał więcej czasu.
3. Do urzędu potrzebne Ci oc od DATY ZAWARCIA UMOWY.
4. Teoretycznie fundusz gwarancyjny powinien ścigać z urzędu poprzednich właścicieli, ale z tego co wiem to przy tych rocznikach odpuszczają.
Mam nadzieję że pomogłem Pozdrawiam
1. Jeśli nie zarejestrował na siebie to do urzędu musisz mieć umowy kupna sprzedaży aż do dowodu rejestracyjnego, czyli poprzednią też.
2. Jeśli masz zamiar ją remontować to nie wpisuj daty w umowie i zachowaj długopis, będziesz miał więcej czasu.
3. Do urzędu potrzebne Ci oc od DATY ZAWARCIA UMOWY.
4. Teoretycznie fundusz gwarancyjny powinien ścigać z urzędu poprzednich właścicieli, ale z tego co wiem to przy tych rocznikach odpuszczają.
Mam nadzieję że pomogłem Pozdrawiam