Rejestracja WSK z inną ramą

Tematy nie pasujące do pozostalych dzialów
Odpowiedz
Awatar użytkownika
spartan117
GG: 0
Moje maszyny: Simson s51, WSK 175 Łobuz :D , silnik rowerowy Gnom
Kontaktowanie:

Rejestracja WSK z inną ramą

Post autor: spartan117 » 2013-06-18, 18:30

Witam !
Ostatnio rozmyślałem nad sposobami rejestracji mojego Kobuza. Ciężko będzie dostać ramę z papierami, a jak już to trochę kosztuje. Myślałem nad jakąś alternatywą, czyli ramą innego motocykla. Głównie chyba powinny mniej więcej pasować mocowania silnika (a nawet jeśli nie, to da się je przespawać / zmodyfikować) oraz reszta motocykla, np. bak, wahacz, mocowania siedzenia etc.
Jak uważacie, od którego motocykla dałoby radę "zaadoptować" ramę ? CZ, MZ, WSK 125 ?
"Byłem punkiem, jestem punkiem, będę punkiem do mogiły"

BizonekM06
GG: 0
Moje maszyny: Kiedyś były i WSK :)
Kontaktowanie:

Re: Rejestracja WSK z inną ramą

Post autor: BizonekM06 » 2013-06-22, 22:04

Trzeba się na początek zastanowić czy warto zrobić z Kobuza jakiś ulepek-składak ;D
Z pospawaną i przerobioną ramą od jakiej MZ czy CZ :lol:
Kilka dni przeglądania allegro czy innego portalu z ogłoszeniami i naprawdę można trafić ramę z papierem
w rozsądnej cenie. Kombinacje i szukanie rozwiązanie wg. twojego pomysłu, to moim skromnym zdaniem
totalna głupota :mrgreen:

Awatar użytkownika
motonita
GG: 2971759
Moje maszyny: WSK M06B3 GIL, WSK M06B3 KOS, i 12 innych jednośladów
Kontaktowanie:

Re: Rejestracja WSK z inną ramą

Post autor: motonita » 2013-06-23, 01:33

mozna tez zarejestrowac na zabytek o ile mie masz agrotiuningu i chcesz dbac o sprzet a nie agrczyć
Jak mnie pokur... ze klikam w dowolny link na tym forum a on nie otwiera sie w nowym oknie....

Odpowiedz