Witam. Mam małe pytanko ponieważ na mojej wsk na tabliczce znamionowej nic nie widać żadnych cyfr i teraz pytanie czy jakbym kupił tabliczkę znamionowa nowa to by się nikt nie doczepił ze jest nowa itd.???
http://allegro.pl/tabliczka-znamionowa- ... 15008.html
Tabliczka znamionowa.
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Wsk125 M06B3
- Kontaktowanie:
- krzysiek200
- Moje maszyny: WSK M21W2 DUDEK '75
WSK M21W2 KOBUZ '77 - Lokalizacja: Łowicz/Nieborów
- Kontaktowanie:
Re: Tabliczka znamionowa.
Nie nikt się nie doczepi, najważniejsze są numery ramy które są nabite po za tabliczką, reszta jest nie potrzebna.
-
- Kontaktowanie:
czyli nie kupować tej tabliczki?
- krzysiek200
- Moje maszyny: WSK M21W2 DUDEK '75
WSK M21W2 KOBUZ '77 - Lokalizacja: Łowicz/Nieborów
- Kontaktowanie:
Jeśli chcesz zmienić to kupuj, nic się nie stanie.
-
- Moje maszyny: Kiedyś były i WSK :)
- Kontaktowanie:
Wszystko zależy od stopnia jak nawiedzony jest twój diagnosta
Dla jednych tabliczka jest zbyteczna i wystarczy czytelny numer ramy, tak było u mnie gdy rejestrowałem
ostatnio Kosa. Tabliczka została zgubiona przez poprzedniego właściciela i do tej pory jej nie mam.
Choć planuję zakup nowej, bo lubię gdy motorek ma wszystkie oznaczenia
Ze 3 lata temu chciałem zarejestrować Pegaza, który miał numer na główce ramy i fabryczną tabliczkę,
na dodatek czytelną, na której fabryka nie nabijała numeru ramy, tylko rocznik i typ pojazdu.
Bardzo ambitny i oczytany Pan diagnosta, fachowo obejrzał pojazd, pokwękał coś o słabych spowalniaczach
a potem stwierdził że muszę posiadać nową, tabliczkę zastępczą, bo obecnie rejestrowane motorowerki
posiadają tabliczki z wpisanym numerem VIN.
Pokiwałem ze zrozumieniem głową i pojechałem natychmiast do innej stacji, oddalonej o kilka kilometrów,
gdzie Pan diagnosta bez problemów podbił badanie techniczne i nie było mowy o nowych tabliczkach
Co do nowych tabliczek z allegro, popatrz na odnowione zabytki na zlotach, większość takie ma przynitowane.
Co raczej śmieszne, wielu nawet nie zadaje sobie kłopotu, by dobrać właściwe nity czy odpowiedni
rozmiar cyferek

Dla jednych tabliczka jest zbyteczna i wystarczy czytelny numer ramy, tak było u mnie gdy rejestrowałem
ostatnio Kosa. Tabliczka została zgubiona przez poprzedniego właściciela i do tej pory jej nie mam.
Choć planuję zakup nowej, bo lubię gdy motorek ma wszystkie oznaczenia

Ze 3 lata temu chciałem zarejestrować Pegaza, który miał numer na główce ramy i fabryczną tabliczkę,
na dodatek czytelną, na której fabryka nie nabijała numeru ramy, tylko rocznik i typ pojazdu.
Bardzo ambitny i oczytany Pan diagnosta, fachowo obejrzał pojazd, pokwękał coś o słabych spowalniaczach
a potem stwierdził że muszę posiadać nową, tabliczkę zastępczą, bo obecnie rejestrowane motorowerki
posiadają tabliczki z wpisanym numerem VIN.
Pokiwałem ze zrozumieniem głową i pojechałem natychmiast do innej stacji, oddalonej o kilka kilometrów,
gdzie Pan diagnosta bez problemów podbił badanie techniczne i nie było mowy o nowych tabliczkach

Co do nowych tabliczek z allegro, popatrz na odnowione zabytki na zlotach, większość takie ma przynitowane.
Co raczej śmieszne, wielu nawet nie zadaje sobie kłopotu, by dobrać właściwe nity czy odpowiedni
rozmiar cyferek

- Jarro 80
- Moje maszyny: Bandit1200, WSK M06 B3, Komar2375, Jawa 50 Mustang,
- Kontaktowanie:
Do mojej wski założyłem nową tabliczkę z allegro, sam wybiłem potrzebne numery, na przeglądzie diagnosta powiedział tylko, że motor odmalowany, to i tabliczka nowa. Nie marudził, obejrzał i wbił przegląd do dowodu. Kolega wyżej ma rację, zależy wszystko od stopnia nawiedzenia diagnosty, niektórzy chcą zarobić i oszpecić mootor tabliczką zastępczą od przyczepek i jeszcze błotnik okaleczyć. Miałem tak w poprzedniej wsce.
motocykle WSK tanie ekonomiczne idealne w turystyce
-
- Kontaktowanie:
dziekuje wszystkim za odpowiedz i narazie tabliczka zostanie taka jaka jest jak cos to wymienie