Jak ją uciszyc?
-
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Jak ją uciszyc?
Mam problem, a mianowicie moja WSK jest za bardzo głośna. Filtr powietrza jest, tłumik jest (z tłumikiem wszystko w porządku). Co można zrobic zeby ją uciszyc ?
- wujcio
- Kontaktowanie:
Re: Jak ją uciszyc?
pewnie masz przebity na wylot tłumik albo masz jakieś dziury w nim
Możliwe też że są nieszczelności pomiędzy cylindrem a kolankiem lub kolankiem a wydechem i tamtędy "pierdzi"
Możliwe też że są nieszczelności pomiędzy cylindrem a kolankiem lub kolankiem a wydechem i tamtędy "pierdzi"
Mi to nie przeszkadza jak głośniej chodzi
Ale jak chcesz to sprawdź połączenie rury wydechowej z cylindrem, połączenie tłumika z rurą wydechową ( czyli kolankiem
) i pooglądaj tłumik może być taki jak mój : przebity drutem na wylot i taki że jak sie z jednej strony do środka popatrzy to jest prześwit. Sąsiad mówił że wtedy ma więcej mocy na mniejszych ale więcej na większych obrotach ale coś mi sie nie chce wierzyć 

- sismon
- GG: 1514345
- Kontaktowanie:
Wiadomo WSKi maja juz przewaznie po 20 lat i po takim czasie w tłumiku osadziły sie ogromne ilosci nagary w środku i powoduje to utratę mocy gdyż spaliny mają cięzko sie wydostać, dlatego najszybszym sposobem jest przebicie tłumika czy to od spodu czy na wylot drutem, co wiąże się z większym hałasem. Aby uciszyc wsk i nie stracić na mocy najlepiej chyba będzie kupić nowy tłumik, miałem w swoim kosie tłumik z dzisiejszej produkji i naprawdę polecam, wska chodziła bardzo chicho i nie było utraty mocy.
-
- Kontaktowanie:
Ok dzięki
Mam w planach kupno nowego tłumika, bo wiem że to najlepsze rozwiązanie. Dziś zauważyłem że w środku tłumika coś lata. Widziałem wcześniej temat że może to być nagar albo stożek w tłumiku (o ile dobrze mówie). Czy to też może sprawić że jest głośniejsza ?

- wskocyklista04
- GG: 8553257
- Kontaktowanie:
to że coś lata to prawdopodobnie mogłoby sprawiać dodatkowe dzwonienie. Ale możliwe że poprostu tłumik został przebity i wyciszenia zostały w środku luzem i dlatego dzwonią.
moja WueSKa:) http://www.polskajazda.pl/Motocykle/WSK/175/48870" target="_blank
- 1angel
- GG: 10200026
- Moje maszyny: Kilka legend PRLu
- Kontaktowanie:
Proponuję przejrzeć dokładnie połączenie poszczególnych elementów wydechu i ewentualnie uszczelnić i podstawa wymienić tłumik skoro "coś" tam lata i wiadomo - głośno chodzi .
Wątek dotyczący waszych sąsiadów i innych pierdół poleciał i oby nie wrócił bo będą ostrzeżenia .
Ciekawe informacje na ten temat zdobędziesz w tym dziale : viewforum.php?f=61
Jeśli masz jeszcze jakieś spostrzeżenia pytaj bo później temat blokuję .
Wątek dotyczący waszych sąsiadów i innych pierdół poleciał i oby nie wrócił bo będą ostrzeżenia .
Ciekawe informacje na ten temat zdobędziesz w tym dziale : viewforum.php?f=61
Jeśli masz jeszcze jakieś spostrzeżenia pytaj bo później temat blokuję .
no stop signs, speed limit, nobody’s gonna slow me down