Czarna swieca :(
-
- GG: 0
- Moje maszyny: wsk 125 m06b3
- Kontaktowanie:
Czarna swieca :(
czarna swieca co oznacza ? dawka zla za duzo paliwa? ktoa srobe w gazniku wkrecic a ktora wykrecic ?
- jjaworskyy
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
Re: Czarna swieca :(
Za duża dawka paliwa, skład mieszanki regulujesz śrubą poziomą, wkręcając wzbogacasz. Poczytaj na internecie jak się reguluje gaźnik
-
- Moje maszyny: wsk 125 82r
- Kontaktowanie:
Zależy to też od tego jakie lejesz proporcje olej-paliwo.
-
- Kontaktowanie:
motor na dotarciu setka na 4 litry
- Kosa
- Moje maszyny: WSK Kos
WSK Z2
WSK L
Komar Sport
Komar 2350
Motorynia - Lokalizacja: Poznań
- Kontaktowanie:
No to chyba trochę przeholowałeś - na dotarciu setka na 2 litry...
-
- Moje maszyny: wsk 125 82r
- Kontaktowanie:
Ja po 700km już zacząłem lać 1:40 i nie dzieje się nic niepokojącego. A wcześniej właśnie na bogatszej mieszance świece mi zarzucało i puszczało ulej na kolanko.
Wracając do tematu nawet jakby teraz zaczął lać więcej oleju to tylko pogłębi jego problem.
Pracuje równo na całym zakresie obrotów? Jeżeli nie to gaźnik/ zapłon. Jakiej ciepłoty masz założoną świecę( chociaż to raczej nie to).
Wracając do tematu nawet jakby teraz zaczął lać więcej oleju to tylko pogłębi jego problem.
Pracuje równo na całym zakresie obrotów? Jeżeli nie to gaźnik/ zapłon. Jakiej ciepłoty masz założoną świecę( chociaż to raczej nie to).
-
- Kontaktowanie:
pierwsze slysze ze setka na 2l (wsumie to kazdy co innego) a w ksiazce z wsk ile pisze ??
- daroohd
- Moje maszyny: Wsk Lelek.
na dotarciu jest 100 ml oleju/na 2 litry paliwa
potem 100 na 3 litry paliwa jak lejesz lepszy olej to daj 3,5 litra..
potem 100 na 3 litry paliwa jak lejesz lepszy olej to daj 3,5 litra..
-
- Moje maszyny: Wsk 125 BąK
- Kontaktowanie:
http://www.iskra-kielce.pl/dla-swiec-za ... ,3552.html
Tak podaje tylko do wiadomości może się komuś przyda.
Tu znajdziemy odpowiedniki innych świec przyrównane do świec ISKRA.
Bardzo fajna i przydatna stronka.
Dla WSKi standardowo eksploatowanej książka podaje ISKRA F80.
Tak podaje tylko do wiadomości może się komuś przyda.
Tu znajdziemy odpowiedniki innych świec przyrównane do świec ISKRA.
Bardzo fajna i przydatna stronka.
Dla WSKi standardowo eksploatowanej książka podaje ISKRA F80.
-
- Moje maszyny: Wsk 125, 1984r.
- Kontaktowanie:
Jaki gaźnik, g 20?
Poziom paliwa, pływakiem wyregulować. Kiedyś mialem g 20. Pomogło.
Teraz mam dellorto 21 as. Nie moglem dojśc co jest. Ciagle świeca czarna. Mialem nowy cylinder. Alu współczesny. Iglice zmieniałem, dysze zmieniałem. I nic. Mówili abym dał zamiennik dellorto albo chociaz przełożył środek. Zmniejszyłem poziom paliwa na pływaku, 16mm - rochę lepiej ale dalej czarna świeca. Dałem f75super iskry, lepiej ale dalej czarna świeca. Ustawienia gaźnika: dysza 100, iglica w10. Reszta oryginał. Zmieniłem cylinder na oryginalny, uszczelniłem kruciec i w końcu świeca kawa z mlekiem.
Poziom paliwa, pływakiem wyregulować. Kiedyś mialem g 20. Pomogło.
Teraz mam dellorto 21 as. Nie moglem dojśc co jest. Ciagle świeca czarna. Mialem nowy cylinder. Alu współczesny. Iglice zmieniałem, dysze zmieniałem. I nic. Mówili abym dał zamiennik dellorto albo chociaz przełożył środek. Zmniejszyłem poziom paliwa na pływaku, 16mm - rochę lepiej ale dalej czarna świeca. Dałem f75super iskry, lepiej ale dalej czarna świeca. Ustawienia gaźnika: dysza 100, iglica w10. Reszta oryginał. Zmieniłem cylinder na oryginalny, uszczelniłem kruciec i w końcu świeca kawa z mlekiem.
-
- Moje maszyny: WSK 125
- Kontaktowanie:
Myślisz że uszczelnienie krućca pomogło? Ja już długo walczę z zalaniami. I zostało mi chyba tylko uszczelnienie króćca bo luźno wchodzi w cylinder i gaźnik. Ale po skręceniu obejmami sztywno się trzyma. Czy uszczelniałeś?
-
- Kontaktowanie:
Blaszka alu z puszki, plus tam gdzie nie dałem blaszki bo dosyć ciasno było ( kruciec cylindra ), delikatnie tylko zwilżone dirko. Cylinder teraz oryginalny, w almocie jakoś dziwnie te kanały porobione i za dużo mocy nie miał. Oryginalnie gaźnik miał pływak na ok 20mm, zmieniłem na ok 16 mm. Może jeszcze podniosę iglicę, na 3 rowek aby trochę dawkę większą dać, bo świeca idealna, na dotarciu niech ma więcej paliwa. Uszczelki na gaźniku nowe, gumowa osłona na lince gazu na wejściu w gaźnik, może coś to daje też.
- Szczepan
- Moje maszyny: B3 Promot
- Kontaktowanie:
Uszczelnienie króćca tylko wzbogaci wam mieszankę - brak lewego powietrza. U kolegi Hadrianus efekt przyniosło wymienienie cylindra. Chińsnkie gary mają tak małe okna i kanały, że dyszę pewnie trzeba było by dać i z 65.
Ekipa WSKTurbo.pl
Dawniej Borewicz.
Dawniej Borewicz.
-
- Kontaktowanie:
Cylinder był z almotu.
Dla sprawdzenia dałem pływak na ok 18 mm, minimalnie lepiej jedzie. Świeca bez zmian. Kolor kawa z mlekiem.
Cylinder oryginalny najlepszy. Ciekawe co tam Alien wyprodukuje, moze poprawi jeszcze te fabryczne.
Dla sprawdzenia dałem pływak na ok 18 mm, minimalnie lepiej jedzie. Świeca bez zmian. Kolor kawa z mlekiem.
Cylinder oryginalny najlepszy. Ciekawe co tam Alien wyprodukuje, moze poprawi jeszcze te fabryczne.