Spróbuj uszczelnić korek spustu oleju w silniku, zakładając stary/używany, wrażenia gwarantowanemariusz30003 pisze:.... moim zdaniem ( nie stosowałem) można się pokusić i wykorzystywać zużyte uszczelki samochodowe....

Spróbuj uszczelnić korek spustu oleju w silniku, zakładając stary/używany, wrażenia gwarantowanemariusz30003 pisze:.... moim zdaniem ( nie stosowałem) można się pokusić i wykorzystywać zużyte uszczelki samochodowe....
Czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną wielu użytkowników forum. Temat dotyczy uszczelki pod głowicą a już kilka osób wtrąciło uszczelnienie silnika w innych miejscach. Warto teraz gdybać co by było gdyby ? Nie stało się tak i mamy to co mamy wiec cieszcie się z tegoMajkelCIN pisze:Spróbuj uszczelnić korek spustu oleju w silniku, zakładając stary/używany, wrażenia gwarantowanemariusz30003 pisze:.... moim zdaniem ( nie stosowałem) można się pokusić i wykorzystywać zużyte uszczelki samochodowe..... A to przeważnie tylko jest zwykła podkładka miedziana, bądź alu.
Szklanka pisze:Czytanie ze zrozumieniem nie jest mocną stroną wielu użytkowników forum. Temat dotyczy uszczelki pod głowicą a już kilka osób wtrąciło uszczelnienie silnika w innych miejscach. Warto teraz gdybać co by było gdyby ? Nie stało się tak i mamy to co mamy wiec cieszcie się z tegoMajkelCIN pisze:Spróbuj uszczelnić korek spustu oleju w silniku, zakładając stary/używany, wrażenia gwarantowanemariusz30003 pisze:.... moim zdaniem ( nie stosowałem) można się pokusić i wykorzystywać zużyte uszczelki samochodowe..... A to przeważnie tylko jest zwykła podkładka miedziana, bądź alu.
Co do uszczelki pod głowicą... wiele osób planuje głowice zwiększając stopień sprężania i jakoś lepiej chodzą te silniki i nic wielkiego się nie dzieje jeśli zrobią to z głową, odsyłam do Załęskiego, bo tam wszystkie spory się kończą.
Przepraszam, gdyż nie uściśliłem, o jaką uszczelkę chodzi, po % nie warto zaczynać pisać na forachAndrzejJ pisze:.....
Więc jeśli Ci cieknie silnik na uszczelkach atheny, to najprawdopodobniej montaż nie był poprawny.
Acha, i po tym wszystkie uszczelki klepię teraz sam, oprócz gumowych i pod głowice.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości