Stary pisze:Zainwestuj, uratujesz wiele motocykli. Ja wywaliłem na książki kilkaset zł i nie żałuję.WSK pisze:P.S: książki do WSK niemam żadnej.
[/quote]Anzel pisze:W takim razie nie pytam w jaki sposób rozpoławiasz silniki
WSK pisze:Większość wiedzy mam w głowie.A jak czegoś niewiem zaglądam tu.Jedyna książka jaka mnie interesuje to "Polskie motocykle 19xx-19xx) nie pamiętam czyjego autorstwa i dokładnych dat w tytule, ale jak znajdą się oszczędności pozwolę sobie na zakup.
Ja podgrzewam opalarką do lakieru(niestety aby dobrze podgrzać gniazdo to trzeba parę minut poświęcić na to)- ale szczerze polecam składanie silników na ciepło- po dobrym podgrzaniu wszystko składa się wręcz samo. Sama przyjemnośćStary pisze:Ja mam, w tym co nazywam warsztatem, podprowadzony gaz i kuchenkę. Kartery S1 nagrzewają się w sekundę do temperatur dużo większych niż 100 stopni.Maniekk pisze:Czym podgrzewacie kartery do 100 st C?
Na litość !!!!!!!!!!WSK pisze:(...) niemam nawet czasu zajrzeć do księgarni czy kliknąć "kup teraz" w aukcji z książką, niestety motoryzacyjny w mojej miejscowości jest trochę ubogi w zaopatrzeniu i jedynie mogę czasem się doprosić o katalog części aby sprecyzować "co chcę"
A dużo czasu potrzebujesz na dobre podgrzanie karteru?175mirek pisze:Podgrzewam opalarką.
Stary pisze:Na litość !!!!!!!!!!WSK pisze:(...) niemam nawet czasu zajrzeć do księgarni czy kliknąć "kup teraz" w aukcji z książką, niestety motoryzacyjny w mojej miejscowości jest trochę ubogi w zaopatrzeniu i jedynie mogę czasem się doprosić o katalog części aby sprecyzować "co chcę"
Przecież tutaj jest wszystko:
viewtopic.php?f=15&t=88
Ja też już mam dość tłumaczyć Wam to samo w kółko... koniec tematu i off.podstawowa moja baza wiedzy jest TU
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość