Znow sprzeglo - 8 raz w tym roku...
-
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Re: Znow sprzeglo - 8 raz w tym roku...
kulka ma mieć średnicę 5 mm i powinna być pomiędzy jednym a drugim popychaczem, w śrubie regulacyjnej dźwigni wysprzęglika jest kulka "zafelcowana" na stałe .
- severnaya
- Moje maszyny: 175M21w2b-1981
OGAR-200
Junak(w rozsypaniu) - Lokalizacja: Gliwice
- Kontaktowanie:
kulka powinna miec ten sam wymioar co popychacze o ile sie nie myle to 5 mm ale proponuje ksiazke zaleskiego>pamietaj ze jak wkladasz kulke i popychacze dobrze jest je zmoczyc w oleju najlepiej tym, samym co masz nalac do skrzyni biegow
Piorun bije w sosny,bije w dęby niech p... szefa w zęby
- Shoei
- GG: 1233445
- Moje maszyny: www.wsk-perkoz.blogspot.com
- Kontaktowanie:
Jest kulka w śrubie regulacyjnej mimo iż nie mogę jej znaleźć w katalogu części, możliwe ze to jest integralny element. Jakby nie patrzył, kilka takich śrub miałem w rekach i każda ma kulkę w środku.
http://wsk-perkoz.blogspot.com Kupie motocykl oraz części do WSK Perkoz
-
- Moje maszyny: WSK 125, 175
- Kontaktowanie:
Panowie po założeniu nowych tarcz sprzęgło bardzo ciężko chodzi i w dodatku nie wysprzęgla do końca bo motor dalej jedzie. Czy tego powodem mogą być zbyt grube nowe tarcze ? Czy może jeszcze poluzować nakrętkę którą dociska tą wypukła blachę ? A może wsadzić starą tarczę lub dwie ?
Dodam że łapka popychacza nie zapiera o swoją podstawę bo śruba regulacyjna jest wkręcona dosyć mocno.
Dodam że łapka popychacza nie zapiera o swoją podstawę bo śruba regulacyjna jest wkręcona dosyć mocno.
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Ja nowe tarcze musiałem włożyć pomiędzy dwie płytki i ścisnąć imadłem. Zostawiłem to na jakiś czas i na szczęście zachowały cieńszy wymiar. Korek był początkowo bardzo gruby i nie dało się normalnie złożyć sprzęgła.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!