Osobliwy problem na IV biegu
- ŻbiKu
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
Re: Osobliwy problem na IV biegu
Zwróć uwagę czy w czasie jazdy nie przymyka ci się częściowo dźwigienka ssania. Poza tym możesz mieć wychechłany gaźnik.
-
- Kontaktowanie:
DAłem spowrotem dysze 100 i iglice opusciłem . Ssanie ( to nawet nei jest ssanie) można trzymać już w połowie . Dodatkowo lepjej zbiera sie z niskich . Niestety nie testowałem na 4 biegu bo nie maiłem już paliwa
Ja też miałem łobuza i choć silnik miał swoje młode lata dawno za sobą to jechał110h/km i jeszcze było gazu lecz go sprzedałem nie miałem kasy na generalkę. Moim zdaniem dostaje za mało powietrza przy tej prędkości i się dławi ;-)
Siema mam problem kupiłem dwa nowe tryby do wski 175 ( tryby sjkrzyni biegów) jeden 19 zębów a drugi 20. no i posłkładałem to do kupy a to mi sie niechce kręcić, skrzynia po około 2/4 obrotu staje i tylko żabką można ją przekręvcić. Co mam robić , czy wymienić jeszcze koło trzeciego bniegu??
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Koła zębate w skrzyni biegów wymienia się parami. Nie radzę też praktykować obracania wałkami za pomocą żabki.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
- adasiek185
- Kontaktowanie:
Panowie, alleluja! Motór mnie umocnił swą siłą! Wyleczyłem wiesie z choroby kobuzowej! Miałem już dość danych regulacyjnych i ustawiłem wszystko po swojemu. Wcześniej pod górki padała. Teraz-czwórka, minimalnie gazu i nawet nie jęknie. Silnik bez przeróbek, wszystko oryginał. Jestem teraz bardzo szczęśliwym posiadaczem WSK
Potem zmierze co i jak i podam te dane. Może komuś się przyda. Dodam że w gazniku jest niższy stan paliwa niż wszyscy zalecają. Zalewa silnik inaczej. Pozdro wszystkim

Wiele serc, jedno bicie, WSK ponad życie!
-
- Kontaktowanie:
Większość osób integruje w skrzynie , a nie lepiej poprostu w przełożenia ? Niższy koszt i mniej roboty.Dla osoby która jeździ turystycznie to nie będzie praktyczne ponieważ jak opisze niżej stopień estetyki motóra spada, ale dla osoby która (a nie jeden tak ma ) przeróbke na crossa będzie to idealne rozwiązanie.
Dla przykładu :
Cała moja mowa tu o feldze,zembatce oraz bębnie od Jawy,CZ 350.
Dla motórzysty który śmiga turystycznie koło ogółem mówiąc od Jawy będzie raczej nie estetyczne,jak by nie patrzeć bęben, wogóle cała piasta i zembatka są dużo większe (należy trochę wyklepać osłonę łańcucha by zmieścić zembatke)
Tu wyłania się przynajmniej jedna zaleta ? seryjnej zembatki . Na serji wrzucamy 4 dotykamy gazu i pyrka na mniej niż połowie obrotów i lecimy, na przełożeniu od Jawy już nie ... Szczegóły niżej
Dla motórzysty który lubi poszaleć w terenie rozwiązanie koło jawa + zembata jest chyba najlepszym rozwiązaniem w WSK 175.
Podsumowując :
Turystyk : Taka operacja nie będzie idealna z powodu iż po wrzuceniu 4 biegu już co prawda nie ma "zmuły" motor leci jak na każdym niższym biegu z 70-80 do 100 to chwila moment
. Zaoważalna spora poprawa przyśpieszenia na każdym biegu .Ale tu mamy i minus ponieważ wtedy już silnik się piłuje a na serji (zembatka) jednak pyrka na dużo mniejszych obrotach tyle że nie mamy przyśpieszenia .
Cross/teren : Rozwiązanie idealne moim zdaniem , mam tak u siebie i komu liczy się moc i wystarcza 100-105km/h na maxa polecam. Wsk dostane niezłego kopa na każdym biegu (wierzcie lub nie 1 siedząc ( bez użycia sprzęgła do raptownego puszczenia) stawianie na koło to nie problem) poprostu gaz i trzeba sie 3mac
2-3 na tylnych stopkach też żaden kompleks
. Jedyne na co trzeba uważać i zwrócić uwage to na stan swojego silnika - jeżeli słychać juz jak dzwonią pierśienie ( wyrobiony cylek,starte pierscienie) nie polecam modyfikacji ponieważ na takim przełożeniu obroty dochodzą do naprawde maXymalnych na każdym biegu a zużyty silnik poprostu sie rozpadnie.
Dla przykładu :
Cała moja mowa tu o feldze,zembatce oraz bębnie od Jawy,CZ 350.
Dla motórzysty który śmiga turystycznie koło ogółem mówiąc od Jawy będzie raczej nie estetyczne,jak by nie patrzeć bęben, wogóle cała piasta i zembatka są dużo większe (należy trochę wyklepać osłonę łańcucha by zmieścić zembatke)
Tu wyłania się przynajmniej jedna zaleta ? seryjnej zembatki . Na serji wrzucamy 4 dotykamy gazu i pyrka na mniej niż połowie obrotów i lecimy, na przełożeniu od Jawy już nie ... Szczegóły niżej
Dla motórzysty który lubi poszaleć w terenie rozwiązanie koło jawa + zembata jest chyba najlepszym rozwiązaniem w WSK 175.
Podsumowując :
Turystyk : Taka operacja nie będzie idealna z powodu iż po wrzuceniu 4 biegu już co prawda nie ma "zmuły" motor leci jak na każdym niższym biegu z 70-80 do 100 to chwila moment

Cross/teren : Rozwiązanie idealne moim zdaniem , mam tak u siebie i komu liczy się moc i wystarcza 100-105km/h na maxa polecam. Wsk dostane niezłego kopa na każdym biegu (wierzcie lub nie 1 siedząc ( bez użycia sprzęgła do raptownego puszczenia) stawianie na koło to nie problem) poprostu gaz i trzeba sie 3mac

Strzeż Mnie Boże PrzedDiabłamiwMundurachoNiebieskimKolorze
- adasiek185
- Kontaktowanie:
Dlatego lepiej jest zainwestować w silnik i jeździć jak fabryka nadala. Tak ma być i trzeba się z tym godzić
Wiele serc, jedno bicie, WSK ponad życie!
- ŻbiKu
- Moje maszyny: WSK 175 KOBUZ CUSTOM 82`,
YAMAHA YZF 1000R THUNDERACE - Lokalizacja: Zielona Góra
- Kontaktowanie:
To co opisałeś zalatuje trochę wt. Bez urazy. Wsadzenie podzespołów od innych motorów to nie problem, po co zmieniać koło? Nie lepiej od razu silnik?
Chodzi o to, żeby WSKa nadal była WSKą, a przy tym była w jak najmniejszym stopniu zawodna.
Chodzi o to, żeby WSKa nadal była WSKą, a przy tym była w jak najmniejszym stopniu zawodna.
-
- Kontaktowanie:
zgadza się ale nie którzy ludzie .... Lubią " tuningować " nawet i wske he
.

Strzeż Mnie Boże PrzedDiabłamiwMundurachoNiebieskimKolorze
- wsk_weteran
- GG: 5460632
- Moje maszyny: SHL M-11
WSK M21W2S2 Yamaha FZ 750, Romety/Komary - Lokalizacja: Podkarpackie - RLU/RZ
- Kontaktowanie:
Re:
Teoretycznie Fenixie mówisz dobrze, praktycznie też mówiłbyś.... tylko nie na mniejszą a na większą!!! mniejsza jeszcze bardziej osłabi 4 bieg ponieważ wartość przełożenia będzie niższa. Jeżeli kolega założy większą zębatkę o 1 ząb od oryginału zyska ciut mocniejsze przełożenie końcowe a tym samym motocykl będzie ciut mocniejszy. pozdroFenix pisze:A już tak serio mówiąc - spróbój zamienić tylną zębatkę na mniejszą o 1 ząb (dosłownie o jeden!!). Teoretycznie motor będzie wolniejszy (niższe Vmax), ale to tylko teoretycznie.

KAPITALNE REMONTY SILNIKÓW , YAMAHA FZ 750 - CAŁA NA CZĘŚCI - SPRZEDAM
PRIV / wsk_weteran@onet.eu
PRIV / wsk_weteran@onet.eu
- wskmaniak
- GG: 12695501
- Moje maszyny: Jawa TS 350 , WSK Kos
- Kontaktowanie:
- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Odkopie...
Kupiłem wczoraj WSKę z silnikiem 060.
Na szybko ją uruchomiłem jadę śmigać...
Pierwszy bieg - leci jak opętana
Drugi bieg - no no ogień
Trzeci bieg - no trzeba trzymać się kierownicy bardziej
Czwarty - yyyy gdzie ta moc? Chyba wbiłem 5 lub 6
Utrzymuje prędkość, ale nie ma już takiego kopa....
Co ona ma za dzwine przełożenia??
Kupiłem wczoraj WSKę z silnikiem 060.
Na szybko ją uruchomiłem jadę śmigać...
Pierwszy bieg - leci jak opętana
Drugi bieg - no no ogień
Trzeci bieg - no trzeba trzymać się kierownicy bardziej
Czwarty - yyyy gdzie ta moc? Chyba wbiłem 5 lub 6

Co ona ma za dzwine przełożenia??
- Sebastian440
- Administrator
- Moje maszyny: .
www.mr16bp.blogspot.com - Lokalizacja: Thorn Kupie polskie motocykle sportowe seba440t2@wp.pl
- Kontaktowanie:
Silnik 060 tak ma 

- AudioBas
- Administrator
- GG: 3615115
- Moje maszyny: www.WSK.AudioBas.pl
- Kontaktowanie:
Wyreguluję zapłon, wyreguluję gaźnik i zobaczymy jak to ma się na asfalcie na jakimś odcinku prostej....
Na chwilę obecną jestem trochę rozczarowany....
Na chwilę obecną jestem trochę rozczarowany....
- Brat
- Moje maszyny: Wsk m21w2 "Kobuz"
- Kontaktowanie:
Choroba kobuzowa, Każdy 060 choruje na przepaść mocy między 3 a 4 biegiem.
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
No chyba, że ma się skrzynie z gazeli i zębatkę 14z na wale 

- sieergiej
- Moje maszyny: WSK 175,
Etz 150 x3
Romet Ogar
Simson S51
.. - Lokalizacja: Andrychów
- Kontaktowanie:
Bo 4-y bieg to bieg ekonomiczny
.

"Lepiej h....o jechać niż dobrze iść.
Prawda jest najważniejsza.
Prawda jest najważniejsza.
- Alien
- Moje maszyny: M21W2 '72, Romet Komar typ 100, Kobuz '82
- Kontaktowanie:
Motocykl nie ma być ekonomiczny tylko ma zapier***** 

- Muciek
- Moderator
- Moje maszyny: Yamahy RD250 75 76 78
- Kontaktowanie:
Widzę kolega wyznaje te zasadę co jaMotocykl nie ma być ekonomiczny tylko ma zapier*****