Trudności z zapłonem i rozszczelnienie pod głowicą
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Wsk 175
- Kontaktowanie:
Trudności z zapłonem i rozszczelnienie pod głowicą
Witam! jestem nowy i chciałbym sie przywitac... niedawno kupiłem wsk 175 w kiepskim stanie. zrobiłem remont silnika(szlif cylindra nowy tłok łożyska uszczelniacze uszczelki drugi gaźnik) i mam taki problem. wsk trzeba długo przelewac żeby zapaliła a jeśli zapali to już cud. podczas kpania wykrece świece i jest sucha. paliwo jakby z olejem wycieka obok śrubki napełnienia skrzyni korbowej. jak odpali chodzi tylko na wysokich obrotach po puszczeniu manetki odrazu gaśnie...naprawde niewiem co to moze byc. jest rozszczelnienie cylindra z tuleja na gorze cylindra ale chyba to nie od tego co?no i jescze jedno pytanie jak zapłon ma byc przykrecony napisem o ładowaniu i światłach u góry tak??? prosze o pomoc i z góry dziękuje. pozdrawiam łukasz
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 2011-08-22, 22:37 przez luk89, łącznie zmieniany 1 raz.
- lukasz94
- GG: 0
- Moje maszyny: kilka wuesek
- Kontaktowanie:
Re: problem z wsk 175
miałem to samo nie ciągnie paliwa ponieważ masz rozszczelnienie o którym piszesz musisz je usunąć może źle dokręciłeś głowice np na odwrót niż powinna być ?
a zapłon powinien być tak jak piszesz 

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu.
- man on the WSK
- Moje maszyny: M06B3 1985
DUDEK 1976
KOBUZ 1979
KOBUZ 1983 - Lokalizacja: Iwonicz-Zdrój
- Kontaktowanie:
Re: Trudności z zapłonem i rozszczelnienie pod głowicą
Masz sprawny gaźnik?Może jest już do wymiany.