WSK 175 kobuz Zapala i gasnie
- GuZioR
- GG: 0
- Kontaktowanie:
WSK 175 kobuz Zapala i gasnie
wymienilem pierscienie na cylindrze, gdy zlozylem caly motor, nie chce palic z kopa, nalalem do cylinda troche mieszanki zeby pierscienie mialy lepsze smarowanie, wtedy WSK zapalila, ale tylko na chwile i zaraz zgasla, problem powtarza sie i nie wiem co zrobic:(. wyregulowalem zaplon iskra jest fioletowa. Nie wiem czy to przez gaznik czy cos innego. Srubka od obrotow jest wkrecona na max, a przepustnica jest mniej wiecej w polowie. Pomocy!! 

Po prostu kocham to co robie...
Zapraszam do oglądania zdjęć mojej WSK, schematów do motoru, danych technicznych, instrukcji obsługi na stronie http://guzior.fotosik.pl/
Zapraszam do oglądania zdjęć mojej WSK, schematów do motoru, danych technicznych, instrukcji obsługi na stronie http://guzior.fotosik.pl/
- qwert45
- Kontaktowanie:
- pawel15
- GG: 2782862
- Moje maszyny: WSK B3 i "Kos" 1980, WSK B3 1977, WSK B1 1969
- Kontaktowanie:
- qwert45
- Kontaktowanie:
- GuZioR
- Kontaktowanie:
Pierścienie są na 100% dobrze założone, zapłon tez jest dobrze ustawiony... kompresje ma dobrą i chyba własnie za dobrą... Może mi sie powiekszaja pierścienie od ciepła i motor nie daje rady i nie ma na zamkach luuzu. Pierścienie sie zamykaja na 0 a o ile sie nie myle pownny sie nie zamykac do konca i miec minimalny luuz.
Jutro wezme i założe stare pierścienie są troche juz zużyte no ale mam nadzieje ze wtedy bedzie mi chodził wkoncu motorek...
Napisze czy cos to pomoże. Dzięki za odpowiedzi> PzDr
Jutro wezme i założe stare pierścienie są troche juz zużyte no ale mam nadzieje ze wtedy bedzie mi chodził wkoncu motorek...
Napisze czy cos to pomoże. Dzięki za odpowiedzi> PzDr

- Wojtek
- Kontaktowanie:
Użyj drobnego pilnika. Wykonaj luz około 0,3-0,4mm.
Jeśli sam jesteś przerażony ustawieniem gaźnika to go wyreguluj! Wykręć śrubkę o 1,5 obrotu a przepustnicę opuść wedle uznania. Prawie na sam dół.
Żeby pierścienie spuchłu to najpierw muszą sie rozdrzać. A skoro fura nie pali to jak mają to zrobić?
Na początek zrób porządek z nowymi pierścieniami. Skoro kupiłeś to po co wracać do starych?
A potem bierz się za gaźnik. Skoro odpala po wlaniu paliwa od góry to nie wiem czemu szukasz przyczyny w pierścieniach.
Jeśli sam jesteś przerażony ustawieniem gaźnika to go wyreguluj! Wykręć śrubkę o 1,5 obrotu a przepustnicę opuść wedle uznania. Prawie na sam dół.
Żeby pierścienie spuchłu to najpierw muszą sie rozdrzać. A skoro fura nie pali to jak mają to zrobić?
Na początek zrób porządek z nowymi pierścieniami. Skoro kupiłeś to po co wracać do starych?
A potem bierz się za gaźnik. Skoro odpala po wlaniu paliwa od góry to nie wiem czemu szukasz przyczyny w pierścieniach.
Bynajmniej i przynajmniej to dwa słowa o kompletnie różnym znaczeniu. Nie używa się ich zamiennie!!!!!!!!!
-
- Kontaktowanie:
A więc tak śruba składu mieszanki ma być wykręcona od 1,5 do 2,5 obrotu natomiast iglica na środkowy rowek.guzior17 pisze:Śrubka od obrotów jest wkręcona na max, a przepustnica jest mniej wiecej w połowie. Pomocy!!
jeżeli masz dobry gaźnik i śrubę składu mieszanki wkręciłeś do oporu to jak chcesz by motor Ci zapalał .
Sama wymiana pierścieni nie może spowodować problemów z paleniem natomiast lanie benzyny lub oleju do cylindra ( np w celu przepłukania cylindra po naprawie) prawie zawsze prowadzi do wywalenia zimeringów na wale korbowym .
Przyłóż się trochę i posprawdzaj wszystko jeszcze raz , czytałem wiele postów w których forumowicze piszą że wszystko jest na 100% dobrze założone a okazuje się potem że nie było dobrze nawet na 50 %.
- qwert45
- Kontaktowanie:
Jak będzie coś nie tak z pierścieniami to nie będzie ciągnął mieszanki z gaźnika. Ja tak miałem i palił tylko jak go się dobrze rozepchało. Może uszczelniacze?
Ostatnio zmieniony 2007-07-07, 02:09 przez qwert45, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Kontaktowanie:
- wskyellow
- Kontaktowanie:
- GuZioR
- Kontaktowanie:
Problem został rozwiązany...
Nie było luzu na zamkach i jak sie pierścienie rozgrzały to sie powieszały i motor nie mógł uciągnąć wiec wziąłem przypiłowałem troche na zamkach i teraz chodzi duzo lepiej i wszystko jest ok....
Teraz tylko sie ciesze jazdą... PzDr
Nie było luzu na zamkach i jak sie pierścienie rozgrzały to sie powieszały i motor nie mógł uciągnąć wiec wziąłem przypiłowałem troche na zamkach i teraz chodzi duzo lepiej i wszystko jest ok....

Teraz tylko sie ciesze jazdą... PzDr