Jeżeli wacha nie chce lecieć z wężyka mimo czystego kranika, to w korku zbiornika odpowietrznik masz zapchany.to raz mi lecialo samoczynnie z pompki a raz wogole z baku nie chcialo sciakac
te moduły to lipa totalna mioałem kiedyś przy czwórce to raz że nie było wielkich rewelacji a dwa że szybko sie spalił ale nie wiem może miałem jakiś nie udany ..Wezu pisze:U mnie też po kilku próbach świeca była mokra. Ja zrobie tak najpierw załoze moduł a jak to nie pomorze do dyszę 80 i jak dajej będzie kicha to motor idze na strych.
rezik pisze:no nie wiem odpowietrznik tez mam czysty Żbiku a probowalem odginac te blaszke gdzie jest iglica rozpulacza (te blaszke na plywaku) i czasem bez pomki mi sie przelewa a innym razem nawet jak 10 min trzemam pompke to nie przelewa sie tak czy owak:/
cos z tym gaznikiem jest chyba nie tak i zamierzam go wymienic - czy uzywany gaznik w dobrym stanie od cz350 to dobry wybor? slyszlem cos ze trzeba wymienic dysze...? to prawda?
no to jak chcesz przekładac to będziesz musiał dostosować dysze paliwową i powietrzną nie wiem czy to się opłaca lepiej popracować nad pegazem albo załatwić inny pegaz ....rezik pisze:"zamiłowanie do orginalnoście" hhhmm byćmoźe ale ja wole jeźdźący sprzet a nie oryginalny "rupiec" (przepraszam za słowo:P)
MTX pisze:będziesz musiał dostosować dysze paliwową i powietrzną nie wiem czy to się opłaca lepiej popracować nad pegazem albo załatwić inny pegaz ....
Te- czyli jakie? Modułów zapłonowych do WSK jest sporo...MTX pisze:te moduły to lipa totalna mioałem kiedyś przy czwórce to raz że nie było wielkich rewelacji a dwa że szybko sie spalił ale nie wiem może miałem jakiś nie udany ..
ŻbiKu pisze:Zamiłowanie do oryginalności może mieć powiązanie jeśli chodzi o wygląd baku czy zawieszenia. Jeżeli motocykl ma jeździć, a motórzysta ma cieszyć miche z jazdy to może dla ciebie niestety ale musi być nieoryginalnych kilka rzeczy, w wielu przypadkach gaźnik i elementy układu zapłonowego. Pegazy może i były dobre ale 25 lat temu, spotkałem już wiele osób i jakoś nikt mi nie miał za złe że mam gaźnik z ceśki, przynajmniej jak go ustawie to jeździ i jeździ raz na 1000km go reguluje. Mój łobuz latał tylko 2 dni na pegazie i to tylko koło garażu ale szczerze mówiąc nie byłem zadowolony, szarpał itd. a po 2 dniach pegaz wyzionął ducha. Tematy w jakich jest napisane o moim Jikovie to "osobliwy problem na IV biegu" i temat dot. już samego gażnika w usprawnieniach albo warsztacie.
MTX jesteś w błędzie??MTX pisze:będziesz musiał dostosować dysze paliwową i powietrzną nie wiem czy to się opłaca lepiej popracować nad pegazem albo załatwić inny pegaz ....
Bajki , oj zaraz chyba stado krasnali mi przejdzie koło kompa![]()
1. Gaźnik z CZpracuje przy 350ccm ale zasila cylindry cyklicznie (czego też na początku nie wiedziałem), czyli każdy gar po 175ccm osobno, na przemian.
2. Żadnej dyszy powietrza się nie rusza.
3. Dyszy paliwowej też się nie zmienia jeżeli jest ORYGINALNA. W moim gaźniku (podróba) wkręcona była dysza chyba z jakiegoś junkersa, miała 2 razy taki przelot jak oryginalna, DLATEGO i TYLKO dlatego byłem zmuszony ją zmienić na oryginalną 96. Dysze jeszcze mniejszą od normy zakładamy jeżeli motocykl ma chorobę kobuzową na normalnej dyszy, dotyczy to Jikova jak i Pegaza.
Te- czyli jakie? Modułu zapłonowych do WSK jest sporo...MTX pisze:te moduły to lipa totalna mioałem kiedyś przy czwórce to raz że nie było wielkich rewelacji a dwa że szybko sie spalił ale nie wiem może miałem jakiś nie udany ..
Jeżeli kupiłeś totalną lipę, to miałeś totalną lipę albo totalnie lipnie podłączyłeś kilka kabelków. Na mój nie narzekam ;]
kup to sie okażerezik pisze:takie krotkie pytanko
oplaca sie?
http://www.allegro.pl/item257895209_gaz ... z_350.html
ok dowiem sie napewnoŻbiKu pisze:Dowiedz się jak najwięcej na temat gaźnika, tak by nie było żadnych pytań.
Wystarczy że wyjmiesz sam filtr, po zdjęciu gumy prawdopodobieństwo, że coś nieprzewidzianego ci wpadnie do gaźnika wzrośnie.albo jeszcze sprobuj odpalic bez filtra powietrza, znaczy calkiem go wywal i gume tez ....
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość