Grubość oryginalnego emblematu PZL Świdnik
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK KOS
SHL M11
WSK 125 - Lokalizacja: Warszawa
- Kontaktowanie:
Grubość oryginalnego emblematu PZL Świdnik
panowie jak w tytule jaka powinna być grubość oryginalnego znaczka PZL Świdnik z 1986r. ponieważ zakupiłem na allegro jako oryginalne emblematy o grubości 0,3 mm i chce wiedzieć czy to na pewno oryginał .?
-
SHL M11
- Kontaktowanie:
Re: Grubość oryginalnego emblematu PZL Świdnik
Ok byłbym wdzięczny
- roberto
- GG: 3876029
- Moje maszyny: WSK 175 X 3
- Kontaktowanie:
Też zakupiłem niby oryginały i są cieńsze , ale wyglądają identycznie po za właśnie grubością blaszki .
- wujcio
- Kontaktowanie:
Przecież to nie ma różnicy po przyklejeniu czy są grubsze czy cieńsze...
Ja też kupiłem te z allegro i jestem zadowolony i faktycznie są na blaszce 0,3 mm
Oryginały są dużo grubsze na oko blaszka ma grubość pomiędzy 1 a 1,5 mm.
Ja też kupiłem te z allegro i jestem zadowolony i faktycznie są na blaszce 0,3 mm
Oryginały są dużo grubsze na oko blaszka ma grubość pomiędzy 1 a 1,5 mm.
- roberto
- GG: 3876029
- Moje maszyny: WSK 175 X 3
- Kontaktowanie:
Oryginały maj 0,5 a te kupione 0,3 no wizualnie nie robi to różnicy ale jak ktoś sprzedaje niby oryginał to przydała by się pewność .
-
SHL M11
- Kontaktowanie:
Jeżeli kupiliście emblematy na allegro od uzytkownika Andrzej2272 to są to niedawno robione podróby . wszyscy inni mają te emblematy od niego i zawyżają cenę . Facet tłumaczy że pracuje w firmie która przejeła pzl świdnik i że pracował w niej też przed przejęciem i te emblematy znalazł mu kolega w magazynach . Według mnie w tym zakładzie dalej stoi stara prasa do tych emblematów i facet kupił blache a teraz tłucze i sprzedaje jako Oryginał z PRL co jest zwykłym oszustwem . Szczerze wolał bym kupić te emblematy wiedząc że są to podróby niż łudzić się nadzieją podczas zakupu ze są oryginalne a później się zawieść/
- wujcio
- Kontaktowanie:
Nie za bardzo rozumiem o jakie Ci emblematy chodzi - pewnie o te tłoczone.marek881 pisze:Jeżeli kupiliście emblematy na allegro od uzytkownika Andrzej2272 to są to niedawno robione podróby . wszyscy inni mają te emblematy od niego i zawyżają cenę . Facet tłumaczy że pracuje w firmie która przejeła pzl świdnik i że pracował w niej też przed przejęciem i te emblematy znalazł mu kolega w magazynach . Według mnie w tym zakładzie dalej stoi stara prasa do tych emblematów i facet kupił blache a teraz tłucze i sprzedaje jako Oryginał z PRL co jest zwykłym oszustwem . Szczerze wolał bym kupić te emblematy wiedząc że są to podróby niż łudzić się nadzieją podczas zakupu ze są oryginalne a później się zawieść/
Temat dotyczy emblematów z malowanym logiem.
Teraz to prosta sprawa dajesz do sitodruku i masz idealne odwzorowanie oryginału:)
-
SHL M11
- Kontaktowanie:
wiem o jakie emblematy chodzi bo to ja założyłem temat i mówiąc prasa mogłem sie pomylić chodzi mi o to urządzenie na którym były robione te emblematy oryginalnie . A ten Andrzej2272 tam pracuje więc podejrzewam że je tam sobie robi
-
- Moje maszyny: wsk mo6 b1 2szt 68 i 70rok; mo6 b3 78r;m21w2 83r.
- Kontaktowanie:
to że cieńsze nie znaczy że nie oryginalne.mam dwie m21w2 (zwykłe czarne czwóry)z 83 i 84 roku i w oby dwóch były właśnie te cieńsze emblematy. wnioskuje więc że cienkie emblematy wychodziły w końcówce produkcji.
-
- Moje maszyny: WSK B1 WFM MO6-Z2 MZ ES 250/1 MZ TS 250 /2 WFM 125
- Kontaktowanie:
Kolego temat był wałkowany wiele razy.Jeśli twierdzisz że na WSK. P.Z.L Świdnik możesz sobie robić emblematy od tak to się grubo mylisz.Te emblematy są z końcowej produkcji motocykli.Przed przejęciem zakładu przez Agusta Westland zakupiłem fartem te Emblematy.
-
- Moje maszyny: WSK B1 WFM MO6-Z2 MZ ES 250/1 MZ TS 250 /2 WFM 125
- Kontaktowanie:
Sprzęt do produkcji kolego poszedł na żyletki dawno temu przed 1990tym.Owszem Emblematy znalazł mi na magazynie kolega i nie wprowadzaj w błąd kolegów z Forum że to współczesne podróbki.Spytaj kolegi Audio Bass z Forumwujcio pisze:Nie za bardzo rozumiem o jakie Ci emblematy chodzi - pewnie o te tłoczone.marek881 pisze:Jeżeli kupiliście emblematy na allegro od uzytkownika Andrzej2272 to są to niedawno robione podróby . wszyscy inni mają te emblematy od niego i zawyżają cenę . Facet tłumaczy że pracuje w firmie która przejeła pzl świdnik i że pracował w niej też przed przejęciem i te emblematy znalazł mu kolega w magazynach . Według mnie w tym zakładzie dalej stoi stara prasa do tych emblematów i facet kupił blache a teraz tłucze i sprzedaje jako Oryginał z PRL co jest zwykłym oszustwem . Szczerze wolał bym kupić te emblematy wiedząc że są to podróby niż łudzić się nadzieją podczas zakupu ze są oryginalne a później się zawieść/
Temat dotyczy emblematów z malowanym logiem.
Teraz to prosta sprawa dajesz do sitodruku i masz idealne odwzorowanie oryginału:)