Błotnik chrom dudek

podwozie - nadwozie
Odpowiedz
picek
GG: 0
Moje maszyny: WSK, itp.
Kontaktowanie:

Błotnik chrom dudek

Post autor: picek » 2015-07-09, 14:34

Dzisiaj mam kolejne dziwne pytanie do kolegów.
Mam obecnie 6 kompletów błotników do dudka w których odnawiam powłokę galwaniczną i przy montażu do motocykla losowo wybranego przedniego błotnika okazało się że nie pasuje do uchwytu chromowanego (nie pasują rozmieszczenia pod wkręty) Okazało się że jeden uchwyt ma trochę inny kąt rozwarcia między przednim a tylnym uchwytem. Moje pytanie brzmi czy aby na pewno jest to błotnik od dudka ,a jeśli tak to czy to jest jakoś tez rocznikami zmienione czy losowo. Pozatym błotniki się niczym nie różnią.

trollfireblade
Moje maszyny: gazela 69, pannonia 63, pic,75 shl m1161,
WSK S1 74'
Kontaktowanie:

Re: Błotnik chrom dudek

Post autor: trollfireblade » 2015-09-14, 20:06

Być może jest to błotnik od prototypowego zawieszenia gdzie na goleniach nie było blaszek do mocowania błotnika. Błotnik zaciskało się blaszką (na ścisk) wychodziły takie pod koniec 1974 roku. Kolega ma dudka z takim przodem

picek
Moje maszyny: WSK, itp.
Kontaktowanie:

Re: Błotnik chrom dudek

Post autor: picek » 2015-09-17, 08:41

nie miałem czasu na te błotniki ale ktoś z forum mnie pytał czy to nie jest błotnik do koła 19. narazie musze pracować a identyfikacją zajme się w zimę. fotki uchwytów porobie.

Odpowiedz