Usprawnienia/ modyfikacje/ "tjuning" i inne z epoki
- Walet
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK 175 "77
- Kontaktowanie:
Jak wiadomo, często wielu jak nie każdy z nas mógł sie spotkać z jakąś "inwencją" twórczą właściciela wiesi. W tym temacie warto byłoby zebrać właśnie takie smaczki, może kogoś zainspirują, a przynajmniej zaciekawią. Jesli ktoś ma również zdjęcia takowych to już wgl. świetnie. 

- naziro
- Moje maszyny: WSK M21W2
Xv Road Star 1600
GN125 - Kontaktowanie:
Re: Usprawnienia/ modyfikacje/ "tjuning" i inne z epoki
To może ja pierwszy. Prostownik z PRL. Chyba samoróbka?

- norek
- Moje maszyny: WSK 175 Kobuz , Aprilia sr 50
- Kontaktowanie:
Widać solidnie zrobiony .Mocne diody z chłodzeniem .Praktycznie niezniszczalny przy prawidłowym podłączeniu.
- czankete
- Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
- Kontaktowanie:
...tego typu przeróbka jest jedną z najczęstszych modyfikacji w układzie elektrycznym i eliminowała problemy jakie z biegiem lat sprawiały prostowniki selenowe. Czasami ludzie składali prostowniki z diod jakie mieli pod ręką stąd ich wygląd końcowy potrafił zaskoczyć nie jednego elektryka. Najważniejsze, że działało
...
- Posimsonowany
- Moje maszyny: Simson’87,minsk 125typ400'88,wsk m06b3'84,wsk m06b3'79
- Kontaktowanie:
Wsk,którą posidał mój dziadek to był jeden wielki stojący patent.Min: wydech z etz 150,stożek z auta wsadzony na kawale węża ala ogrodowego,krzywo zespawana rama(głównie w okolicy podnóżków),licznik z bizona z tarczą samoróbką wyglądającą jak namalowaną markerem.Ogólnie wszystko było powiązane drutem,poskręcane palcami byle by trzymało się całości.Gorszych zwłok motocykla nie widziałem w życiu a sporo się tego przewineło...W swoich wskach niestety nie mam ciekawych patentów.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

- Posimsonowany
- Moje maszyny: Simson’87,minsk 125typ400'88,wsk m06b3'84,wsk m06b3'79
- Kontaktowanie:

Moim zdaniem jeden z fajniejszych patentów z epoki(kontrolka zapłonu) zrobiona w org zaślepce od sztycy.W sumie przydatny bajer bo wiemy czy akurat nam stacyjka nie padła.