Malowanie baku - etapy
-
- GG: 0
- Moje maszyny: szukam WSK Lelek
- Kontaktowanie:
Re: Malowanie baku - etapy
Fertan to odrdzewiacz, a nie podkład.
-
- Moje maszyny: WSK M06B3 Garbuska 72r,Jawa 350 TS,WSK M06B3
- Kontaktowanie:
Czyli jednak dawać reaktywny/epoksyd/wypełniający akryl i nie zaszkodzi na pewno, a może pomóc ?
https://www.facebook.com/leho6694 - Szybszy kontakt
-
- Moje maszyny: wsk1970
- Kontaktowanie:
na pewno nie zaszkodzi. im więcej warstw tym lepiej.
fakt- fertan to środek wiążący rdze ale dobrze go dać bo pomimo piaskowania i tak zostają odrobinki rudej która może się rozprzestrzenić.
fakt- fertan to środek wiążący rdze ale dobrze go dać bo pomimo piaskowania i tak zostają odrobinki rudej która może się rozprzestrzenić.

-
- Kontaktowanie:
Co do drobinek czerwonej zgrozy to czytałem ,że reaktywny jest kwaśny tj. zawiera kwas fosforowy(jak fosol odrdzewiacz). Może po piaskowaniu,a przed podkładem zastosować fosol niby odtłuszcza i odrdzewia, tylko ,że jego trzeba obficie zmywać wodą,najlepiej destylowaną ,czyli ponownie odtłuszczać po wodzie? Wszystko co wypisuję na ten temat to teoria z neta!
-
- Kontaktowanie:
Poszedł 2x reaktywny novol=>warstwa akrylowego=>2x epoksydowy=>podkład akrylowy. W przypadku Novola konieczny jest podkład akrylowy pomiędzy reaktywny a epoksydowy, według kart technicznych, niby żywice vinylowe gryzą się z epoksydowymi i trzeba je odizolować od siebie.
Do baku doszły mi błotniki, wszystko już w podkładach, lakierowane będzie baza perła+bezbarwny. Teraz pytanie czym malować błotniki od spodu, bo chyba nie jak całość? Jak to na amen zabezpieczyć przed np. strzałami kamyczków, co się stosuje ? Jakieś inne jeszcze rady ,żebym nie poległ przy lądowaniu?
Do baku doszły mi błotniki, wszystko już w podkładach, lakierowane będzie baza perła+bezbarwny. Teraz pytanie czym malować błotniki od spodu, bo chyba nie jak całość? Jak to na amen zabezpieczyć przed np. strzałami kamyczków, co się stosuje ? Jakieś inne jeszcze rady ,żebym nie poległ przy lądowaniu?
-
- Moje maszyny: wsk1970
- Kontaktowanie:
Ja w swojej dawałem:
fertan (potem mycie oczywiście)
corina na bazie alkoholu (minia)
epoksyd antykorozyjny
lepik na gorąco (cienka warstwa)
baranek
położenie wszystkiego zajeło mi ponad tydzień ale warto było - wiem że ruda ma małe szanse.
fertan (potem mycie oczywiście)
corina na bazie alkoholu (minia)
epoksyd antykorozyjny
lepik na gorąco (cienka warstwa)
baranek
położenie wszystkiego zajeło mi ponad tydzień ale warto było - wiem że ruda ma małe szanse.
-
- Kontaktowanie:
Jeszcze jedno pytanie, a zbiornik od spodu tzn. w miejscu gdzie idzie rama , lecicie tak samo jak całość w moim przypadku baza + klar, czy też coś innego?
-
- Moje maszyny: Jawa 350 TS
CBR 900RR
WSK 175 do remontu - Lokalizacja: Cegłów
- Kontaktowanie:
Ja daje tak jak calosc, wiele osob pryska tylko od oka bo i tak tego nie widac. Jedyne wneki ktore robie inaczej to błotniki.