pekniety bak
- qwert45
- GG: 0
- Kontaktowanie:
pekniety bak
W mojej wsce peklo mocowanie baku, to od strony siedzenia. Jest calkowicie urwane, mozna to zespawac?
-
- Kontaktowanie:
- art
- Kontaktowanie:
- marianek_spox
- Moje maszyny: SHL M11W
WSK M06B3
WSK M06-Z2
Jawa 353
WFM M06
Komar - Lokalizacja: Myszków/Kraków-DS14kapitol
- Kontaktowanie:
Te mocowania to standard wueskowy. Niestety sam mam to ustrojstwo do zrobienia i motor stoi... Spawać można ,jak pisał przedmówca napełniając bak wodą pod sam korek . |Najlepiej spawać używając migomatu ,choć zręczni majstrzy proponowali mi pospawać to gazowo
Broń Boże spawarką elektryczną ,porobisz tylko dziury...

Pozdrawiam Marian
Ekipa Południe
Ekipa Południe
- qwert45
- Kontaktowanie:
- Firewall
- Kontaktowanie:
qwert45 wyszukiwarka nie gryzie -> viewtopic.php?t=829&highlight=czyszczenie
- Dziki
- Kontaktowanie:
- qwert45
- Kontaktowanie:
- czochu
- Kontaktowanie:
- luk@sz
- Kontaktowanie:
-
- Moje maszyny: WSK KOBUZ
- Kontaktowanie:
- Xabi
- Kontaktowanie:
- 1angel
- GG: 10200026
- Moje maszyny: Kilka legend PRLu
- Kontaktowanie:
jeśli nie masz pojęcia jak to zrobić i nie znasz się na spawaniu to radzę oddać to wprawionemu spawaczowi bo z bakiem raczej nie radzę eksperymentować to nie kawałek płaskownika czy innego żelastwa które trzeba jakoś zespoić z resztą tylko dość cienki materiał taki spaw musi być wykonany dokładnie i uchwyt musi się mocno trzymać a na dodatek nie można przepalić nawet najdrobniejszej dziurki bo wiadomo co będzie dalej , spawarką elektrodową raczej będzie trudno coś takiego wykonać jeśli już się bawić w spawanie baku to tylko migomatem
no stop signs, speed limit, nobody’s gonna slow me down
- czochu
- Kontaktowanie:
kuzwa niektórzy to widze sie wogle nie znają któryś tam napisał a co to za różnica czym sie spawa jak sie u mie to wszystkim sie zespawa ! chyba kogoś głowa boli jak np zespawasz dziure w tłumniku co?? i to jeszcze spawarką elektryczną?? nie da sie to mi nie pieprz takich farmazonów!!! mój kolega znaczy jego ojciec jest wykfalifikowanym spawaczem i ma migomat tylko nie wiem czy migomat porobi dziury w baku pomuszcie niech wkońcu napisze osoba która to wie!! 

- 125 arek
- GG: 6055683
- Moje maszyny: M 06 B1
- Kontaktowanie:
- Wojtek
- Kontaktowanie:
Nie unoś się chłopaku. Taka jest prawda że zwykłą elektrodą również da się to zrobić, tylko trzeba mieć umiejętności. Cienka elektroda i mały prąd zmniejszą szansę zrobienia dziury. Aczkolwiek nie musi to wyglądać pięknie. Ja w swojej CZ 380 miałem bak spawany elektrodą i to wcale nie taką cienką. Był problem żeby znaleźć w okolicy cienkie w ilości mniejszej niż 100szt. Kilka wielkich dziur obok siebie zmieniło się w delikatną nieszczelność którą załatwiłem żywicą. Z czasem urwały się mocowania i kupiłem nowy bak.
Półautomatem będzie to o wiele łatwiej zrobić i wizualnie lepiej to wypadnie. Sam piszesz że masz półautomat pod ręką więc nie wiem nad czym myślałeś przez ostatni tydzień.
Półautomatem będzie to o wiele łatwiej zrobić i wizualnie lepiej to wypadnie. Sam piszesz że masz półautomat pod ręką więc nie wiem nad czym myślałeś przez ostatni tydzień.
-
- Moje maszyny: WSK KOBUZ
- Kontaktowanie:
No i zobacz jak to "rasowo" wygląda! Masz żal, że inni są "gamoniami w temacie" a zobacz, ile ty narobiłes byków w małym poście!!! Ej czochu = popraw no się!czochu pisze:kuzwa niektórzy to widze sie wogle nie znają któryś tam napisał /.../ pomuszcie niech wkońcu napisze osoba która to wie!!
A zresztą sam piszesz, że...
No a żądasz odpowiedzi od mniej doświadczonych kolegów. Coś mi się zdaje, że to inni mogliby spodziewac się informacji od ciebie. Nie sądzisz?mój kolega znaczy jego ojciec jest wykfalifikowanym spawaczem i ma migomat tylko nie wiem
- Xabi
- Kontaktowanie:
A widziałeś kiedyś dziure w tłumiku?? A kto taki genialny spawałby tłumik, i to dziurawy ??czochu pisze:kuzwa niektórzy to widze sie wogle nie znają któryś tam napisał a co to za różnica czym sie spawa jak sie u mie to wszystkim sie zespawa ! chyba kogoś głowa boli jak np zespawasz dziure w tłumniku co?? i to jeszcze spawarką elektryczną??
A jak sam nie potrafisz spawać to sie nie udzielaj, bo są ludzie co to potrafią, a jak nie wiesz czym, to kup sobie Acetylen+ półautomat i tak spawaj. No chyba, ze tego tez nie potrafisz, to kup nowy zbiornik, albo daj to komuś kto to potrafi i nie pisz takich głupot !!
->>.¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸ < O.S.T.R. >.¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸.<<-
- Pietrusek
- Kontaktowanie:
-
- GG: 1970710
- Moje maszyny: WSK KOS '82
K750 - Lokalizacja: Dzierżoniów
- Kontaktowanie:
Migomatem na ogół łatwiej pospawać.Pietrusek pisze:W jednej Wsk miałem spawany bak przy uchwycie i było to robione zwykła spawarka elektryczna i jakos dziury sie nie porobiły ,a migomatem tym bardziej nie porobisz tylko musi robic to osoba znajaca sie na robocie.
A dlaczego NIE spawarka elektrodowa ? Przepalisz! Na pewno! Możesz tam "nabazgrać", ale nie zespawać! Blacha w baku jest za cienka. Absolutne minimum dla spawania spawarką elektryczną jest element grubości 1mm.
Te spawarki służą raczej do spawania większych rzeczy. Dlatego w pełni popieram migomat.
Dobry przykład - dlaczego blacharki w samochodzie nie robi się elektrodową ?

Gorzej ze spawaczami może być ...
"Maszyna aż gwizda, tylko spawacz pizda"

"o święty benzyniarzu ... "