Bagażniki boczne WSK
- jjaworskyy
- GG: 0
- Moje maszyny: M06B3
KoBuz - Lokalizacja: Gdańsk
- Kontaktowanie:
Bagażniki boczne WSK
Witajcie
orientuje się ktoś może czy były produkowane jakieś bagażniki boczne do wuesek? Ewentualnie od czego można przypasować/ przerobić?

- DominikWSK
- Moje maszyny: Kilka sztuk wuesek :D
- Kontaktowanie:
Re: Bagażniki boczne WSK
https://www.olx.pl/oferta/stelaze-bagaz ... 5b37dce90d
To są oryginały, specjalnie produkowane w latach 80 pod wsk-i 125/175
- jjaworskyy
- Kontaktowanie:
Dzięki ale nie dam tyle kasyDominikWSK pisze: ↑2018-06-18, 23:48https://www.olx.pl/oferta/stelaze-bagaz ... 5b37dce90d

-
- Moje maszyny: WSK M06B3 1981r.
FSO Polonez 1500 1981r. - Lokalizacja: Świdnik
- Kontaktowanie:
a ma ktoś może jakiś rysunek techniczny takich stelaży, albo może ktoś ma coś takiego i mógłby to zwymiarować?
- czankete
- Moje maszyny: WSK, WFM, SHL i inne
- Kontaktowanie:
...mam gdzieś upchnięte w garażu dwa komplety takich bagażników jak te z ogłoszenia - mogę Ci zrobić dokładne zdjęcia i jak się da zwymiarować ale to dopiero jak na weekend wrócę do domu

- jjaworskyy
- Kontaktowanie:
-
- Kontaktowanie:
Będę Ci bardzo wdzięczny jeżeli wybierasz się na zlot do Świdnika to stawiam piwo

-
- Moje maszyny: wsk125
- Kontaktowanie:
Ma ktoś do sprzedania bagażniki boczne WSK 125 chętnie kupie
-
- Kontaktowanie:
Wie ktoś może z jakiej rurki (chodzi mi o średnicę) były wykonywane bagazniki boczne do WSK'i 

- WojtekW
- Moje maszyny: WSK M06B3 125 WSK M06B3 PAK WSK M21W2 WSK M21W2 KOBUZ
- Kontaktowanie:
Bagażniki te co podajecie link na aukcje nie są żadnymi oryginalnymi do WSK, tylko mogą być do WSK. Piszę mogą, bo po pierwsze takie bagażniki były w Polsce jako repliki niemieckich od MZ, (konkretnie do TS 250 i TS 150/ 125, lub tropika ) robione przez rzemieślnicze firmy, lub spółdzielnie produkcyjne, ale u nas też robione były z myślą o MZ- kach, potem coś podobnego produkowano dla Jawy i CZ, lata produkcji 1975-85. Bagażniki w tej formie i o takiej konstrukcji kupowało się w DDR- ach ( Socjalistyczne Niemcy ), produkowała je firma niemiecka i potem jak się to upowszechniło to zaczęto powielać w Polsce przez małe firmy. Prawda że też ten wyrób trafiał do WSK-ki, ale kupowany jako do MZ-ki i przerabiano-przespawano uchwyt, ten co szedł do boku na błotnik (tak mocowany był w MZ, od góry za mocowanie amortyzatora i z boku rurka boczna, za błotnik w MZ jest mocowany inaczej, błotnik niżej ma mocowanie niż W WSK ). Takie boczne bagażniki przerabiano-przystosowywano do WSK-ki samemu, nie trefiłem nigdy w latach dawnych specjalnie robionych do boku WSK, ale nie wykluczam że jakiś rzemieślnik zabrał się za robienie i już przystosowane do WSK-i, musiało być tego niestety niewiele, a te do MZ były powszechne i łatwe do kupienia na każdej giełdzie i w sklepach GS-su nawet.
- DominikWSK
- Moje maszyny: Kilka sztuk wuesek :D
- Kontaktowanie:
Ne ma co się kłócić , ja osobiście zbyt dużo już widziałem takich stelaży dedykowanych pod wske , zgadza sie do mz również robiono ale były całkiem inne mocowania ... , znam też pare osób co kupowali takie stelaże nowe w latach 80 specjalnie do wski , uchywty pasowały idealnie żadnych gięć , więc śmiem twierdzić ze była tam jakaś mała produkcja .WojtekW pisze: ↑2019-02-07, 16:38Bagażniki te co podajecie link na aukcje nie są żadnymi oryginalnymi do WSK, tylko mogą być do WSK. Piszę mogą, bo po pierwsze takie bagażniki były w Polsce jako repliki niemieckich od MZ, (konkretnie do TS 250 i TS 150/ 125, lub tropika ) robione przez rzemieślnicze firmy, lub spółdzielnie produkcyjne, ale u nas też robione były z myślą o MZ- kach, potem coś podobnego produkowano dla Jawy i CZ, lata produkcji 1975-85. Bagażniki w tej formie i o takiej konstrukcji kupowało się w DDR- ach ( Socjalistyczne Niemcy ), produkowała je firma niemiecka i potem jak się to upowszechniło to zaczęto powielać w Polsce przez małe firmy. Prawda że też ten wyrób trafiał do WSK-ki, ale kupowany jako do MZ-ki i przerabiano-przespawano uchwyt, ten co szedł do boku na błotnik (tak mocowany był w MZ, od góry za mocowanie amortyzatora i z boku rurka boczna, za błotnik w MZ jest mocowany inaczej, błotnik niżej ma mocowanie niż W WSK ). Takie boczne bagażniki przerabiano-przystosowywano do WSK-ki samemu, nie trefiłem nigdy w latach dawnych specjalnie robionych do boku WSK, ale nie wykluczam że jakiś rzemieślnik zabrał się za robienie i już przystosowane do WSK-i, musiało być tego niestety niewiele, a te do MZ były powszechne i łatwe do kupienia na każdej giełdzie i w sklepach GS-su nawet.
-
- Kontaktowanie:
Tak dumałem, dumałem nigdzie nie mogłem znaleźć informacji na temat tych bagażników. Nikt też nie bardzo się kwapił żeby jakoś wspomóc, więc wydrukowałem kilka zdjęć, miarka do ręki i wymyśliłem coś takiego:
2 metry rurki z tego co pamiętam fi17, parę kolanek i ogarnięty spawacz.Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moje maszyny: WSK KOS 85 i inne
MZ ES 250/2 i inne
WFM OSA M52 i M50 - Lokalizacja: Kutno
- Kontaktowanie:
Fajna sprawa