Witam mam taki problem ponieważ kupiłem ślimak do WSK 125 i nie wiem jak go zamontować, aby działał(wcześniej nie było ślimaka). Proszę o pomoc bo jutro o 8 idę na warsztat i chciałbym zamontować.
Pozder
Motaż ślimaka napędu licznika
- wskocyklista04
- GG: 8553257
- Kontaktowanie:
Re: Motaż ślimaka napędu licznika
poprostu musisz włożyć w te rowki co sa z lewej strony przedniego koła między lagę a koło..oczywiście nie obejdzie się bez wyjęcia ośki i koła prawdopodobnie też..
moja WueSKa:) http://www.polskajazda.pl/Motocykle/WSK/175/48870" target="_blank
- wujcio
- GG: 0
- Kontaktowanie:
Re: Motaż ślimaka napędu licznika
wiec tak
od kola od strony lozyska musisz miec dystans
w piaście musi być tez taka podkładka okrągłą z takimi 2 wypustami oraz z nacięciami takich półksiężyców w które to wchodzi ślimak (on ma pasujące wystające te bolczyki które muszą się zazębiać)
Następnie musisz dopasować dystans do lagi od strony ślimaka tak aby nie było za dużego luzu bo hamulec będzie słabo hamował oraz lagi mogą ciężko chodzić od zawieszenia.
Wciskasz skręcasz i masz wszystko
ważne żeby ślimak opierał się o ten dystans pomiędzy łożyskiem w pieście a nie o piastę. przy mocnym skręceniu piasta ma się lekko kręcić a licznik ma być sztywno.
od kola od strony lozyska musisz miec dystans
w piaście musi być tez taka podkładka okrągłą z takimi 2 wypustami oraz z nacięciami takich półksiężyców w które to wchodzi ślimak (on ma pasujące wystające te bolczyki które muszą się zazębiać)
Następnie musisz dopasować dystans do lagi od strony ślimaka tak aby nie było za dużego luzu bo hamulec będzie słabo hamował oraz lagi mogą ciężko chodzić od zawieszenia.
Wciskasz skręcasz i masz wszystko