Witam.
Odrestaurowuję WSKę, którą kupiłem od pewnego dziadka i mój problem polega na tym, że po chromowaniu laga ruchoma nie chce wejść w lagę nieruchomą.
Czyściłem je w środku, ale nadal nie chce wejść...
Czy trzeba je przeszlifować?
Jeśli tak to gdzie można przeprowadzić taką operację ?
Przy okazji chciałem zapytać, czy te osłonki tulejek wahacza z WFM pasują do wski?
Na Skuterze są tylko do WFM i nie wiem czy mogę je kupić.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Jak złożyć lagi wsk M06b3
-
- GG: 0
- Moje maszyny: Simson
Wsk 125 - Lokalizacja: Luzino
- Kontaktowanie:
- Savier
- Administrator
- Moje maszyny: Lelek '76
M21W2 '76
Gil spec. '75 - Lokalizacja: Działdowo/Gdańsk
- Kontaktowanie:
Re: Jak złożyć lagi wsk M06b3
Osłonki tulejek wahacza? O które chodzi, bo nie obczajam. Zarzuć linkiem. Powinno mnie oświecić
.
Wtf, nie chcą wejść? Dziwne, musiało dość sporo materiału przez chromowanie... Ale tokarką tam nie wejdziesz. Hm... Nie mam pojęcia. Może tulejki przetoczyć?

Wtf, nie chcą wejść? Dziwne, musiało dość sporo materiału przez chromowanie... Ale tokarką tam nie wejdziesz. Hm... Nie mam pojęcia. Może tulejki przetoczyć?
-
- Kontaktowanie:
Chodzi mi o te osłonki tulejki: http://www.wsk.audiobas.pl/foto/322.jpg
Chyba były montowane w wskach.
A w lagach powinien być czysty metal, czy jakaś powłoka na to ? Bo u mnie jest jakaś czarna powłoka .
Chyba były montowane w wskach.
A w lagach powinien być czysty metal, czy jakaś powłoka na to ? Bo u mnie jest jakaś czarna powłoka .
- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
Lagi nieruchome w zwykłych wueskach nie były niczym pokrywane z tego co wiem. Z kolei w sportach chrom techniczny.
Wnętrze lag ruchomy też nie było ruszane, w końcu był tam olej, więc nie było potrzeby nakładania czegokolwiek.
Wnętrze lag ruchomy też nie było ruszane, w końcu był tam olej, więc nie było potrzeby nakładania czegokolwiek.
-
- Kontaktowanie:
A czym mógłbym zedrzeć tą powłokę?
- Savier
- Administrator
M21W2 '76
- Kontaktowanie:
Szczerze mówiąc to nie jestem specjalistą w tych sprawach i nie chciałbym wprowadzić Cię w błąd... Ale czarna powłoka? Dziwna sprawa. Mógłbyś stoczyć lagę nieruchomą, ale do tego musiałbyś dołożyć zestaw nowych tulejek, żeby nie latały luźno.