Witam wszystkich, jakiś czas temu kupiłem WSK i chciałbym się nią pochwalić, ale przede wszystkim chciałbym was prosić o pomoc. Zamierzam ten motor odrestaurować, ale żeby to zrobić muszę wiedzieć dokładnie jaki to jest. Wszystkie uwagi mile widziane.
Z tego co się zdążyłem dowiedzieć to jest to rok 66, chyba wszystko w oryginale, ale jak widać trochę rzeczy brakuje.
Zdjęcie nie najlepszej jakości , ale postaram się przesłać lepsze.WSK M06-64
-
- GG: 0
- Moje maszyny: WSK M06
- Kontaktowanie:
WSK M06-64
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Moje maszyny: JUNAK 59,60,61,63,65
OSA 1965
SHL M04 1951
WFM 55,57,62
AVO - Lokalizacja: Przysucha
- Kontaktowanie:
Re: WSK M06-64
Kompletność przyzwoita. Tak, jest to model WSK M06-64 (ta bez puszek bocznych). Z elementów karoserii na pewno brakuje Ci 2 osłon łańcucha (mała przy silniku i duża na całą długość łańcucha), stopki centralnej, wydechu, licznika
. Ogólnie blachy chyba masz w niezłym stanie.

-
- Kontaktowanie:
Tak blachy są nawet w bardzo dobrym stanie, jest tylko powierzchowna rdza bez żadnych wżerów, na zdjęciu jest prawa osłona pod siedzeniem, a brakuje mi lewej. Jednak na razie mam problem z silnikiem, ponieważ w 66 roku wychodziły dwa; do III kwartału słabszy, i potem silniejszy. Stąd moje pytanie, czy po numerze ramy będę mógł dojść którego silnika mam szukać?
poza tym jakby ktoś posiadam na zbyciu te brakujące części, to proszę o kontakt.
poza tym jakby ktoś posiadam na zbyciu te brakujące części, to proszę o kontakt.
-
- Kontaktowanie:
Mój plan jest taki:
I etap to dokupić brakujące części blaszane, rozbiórka i do piaskowania i malowania. Tu następny problem, gdzie mogę znaleźć numer oryginalnego lakieru, czy idzie go odczytać np. z nr-u ramy.
Jeszcze dzisiaj postaram się wrzucić dokładniejsze fotki, i oczywiście w miarę posuwania się prac też będę to dokumentował.
Jeszcze jedno, jak ktoś będzie miał literaturę konkretnie do tego modelu to ja reflektuję.
PS Jestem nowy na tym forum, dlatego proszę o wyrozumiałość i trochę czasu na zaznajomienie się ze wszystkim.
I etap to dokupić brakujące części blaszane, rozbiórka i do piaskowania i malowania. Tu następny problem, gdzie mogę znaleźć numer oryginalnego lakieru, czy idzie go odczytać np. z nr-u ramy.
Jeszcze dzisiaj postaram się wrzucić dokładniejsze fotki, i oczywiście w miarę posuwania się prac też będę to dokumentował.
Jeszcze jedno, jak ktoś będzie miał literaturę konkretnie do tego modelu to ja reflektuję.
PS Jestem nowy na tym forum, dlatego proszę o wyrozumiałość i trochę czasu na zaznajomienie się ze wszystkim.

-
- Kontaktowanie:
Nowe zdjęcia, mam nadzieję że lepszej jakości. jak tylko się zrobi lepsza pogoda to zrobię dokładniejsze.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.